A fogainkra költött pénz is lehet magas hozamú befektetés

Hová tegyük a család pénzét? A szánkba!

A fogainkra költött pénz is lehet magas hozamú befektetés

Hová tegyük a család pénzét? A szánkba!

Bank360 tartalom
2023-05-29 Frissítve: 2023-05-28
2023-05-29
33051617

A magas infláció idején mindenki azt keresi, hová tegye a pénzét, hol van az a legnagyobb biztonságban úgy, hogy hosszú ideig jól kamatozik. Segítünk válaszolni: a szánkban! Nem arra gondolunk, hogy most kell csokoládét és jégkrémet felhalmozni otthon. A fogainkra időben költött összeg egy olyan befektetés, ami egész életünkben kamatozik, és nem csak ezért tesz boldogabbá bennünket.

 

 

A fogszabályzásról sokan még ma is azt gondolják, hogy csupán szebbé teszi a fogsorunkat. Ez nem elhanyagolandó szempont, de pusztán ezért nem mindenki szán százezreket a saját vagy gyereke fogszabályozására. A szebb mosolyunk, a növekvő önbizalmunk és önbecsülésünk ugyan már önmagában is bőben megér ennyit, de a fogszabályozás haszna nem ér itt véget, sőt szinte még csak itt kezdődik.

 

A tökéletes fogsor ugyanis egyben egészségesebb és ellenállóbb, és a táplálkozásunkban betöltött kulcsszerepét is jobban betölti. A szabályos rendben álló fogsor például jobban tisztítható, amivel megelőzhetjük a fogszuvasodást és a fogágybetegségek kialakulását. Ezzel életünk során a többszörösét visszanyerhetjük a fogszabályzásra költött pénznek. A szükségessé váló fogászati kezelések ugyanis nem ritkán a többszörösét teszik ki annak, amit a fogaink szabályosságára költünk.

 

Ezért is válik egyre népszerűbbé a néhány évtizede itthon még szinte csak a gyerekeknél alkalmazott fogszabályozás felnőtteknek is. Mindaddig ugyanis, amíg egészségesek a fogaink, jó befektetés akár felnőttkorban is szabályozni azokat, hiszen ezzel megnövelhetjük az élettartalmukat.

 

A szabálytalan fogsor, rosszul álló fogak, rendellenes harapás ráadásul egy életen át rontja a táplálkozásunkat, márpedig ez az egyik legfontosabb életfunkciónk. A rágásnak nagyon fontos szerepe van a táplálék megfelelő feldolgozásában, ha ez rosszul indul, akkor az egész folyamatra kihat egy életen áll. A harapási rendellenességek ráadásul kihatnak az egész testünkre, ott is bajt okozhatnak, ahol nem is gondolnánk, például állandó fejfájás és hátfájás formájában.

 

Ha mindezt mérlegre tesszük, akkor a sokba kerülő fogszabályozás rögtön életünk egyik legjobb befektetésévé válik. Számoljunk! A gyermekünk 15 éves korában elvégzett fogszabályozása sok évtizedig segíti majd az egészsége megőrzését és a jobb életminősége megtartását. 

 

Vegyünk csak 50 évet, és például egy összességében 500 ezer forintba kerülő kezelést. Ez havonta kevesebb mint ezer forintot jelent, ami nevetséges kiadás az elért eredményhez, a későbbiekben megspórolt kiadásokhoz képest. 

 

Ráadásul azt, hogy a fogaink szabályozására mennyit költünk, a pénztárcánk függvényében is meghatározhatjuk. Már egy olcsóbb kezeléssel szép eredményeket érhetünk el. Fontos azt is figyelembe venni, hogy a fogszabályozás teljes költségét általában nem egyszerre kell kifizetni, hanem többnyire hónapok vagy akár évek alatt, kisebb összegekben.

 

A fogszabályozásba ezért annak is érdemes belevágnia, akinek az induláskor nem áll rendelkezésére a teljes összeg, részletekben azonban a kezelés folyamatában ki tudja ezt fizetni gond nélkül. A kezelés előtt erről is részletes tájékoztatást kaphatunk, nem veszünk zsákbamacskát, nem szakad a nyakunkba hirtelen egy nem várt összegű kiadás. 

 

Az induló költség, a konzultáció, az állapotfelmérés és a fogorvos által ez alapján szükségesnek ítélt kezelési terv a Doktordentnél például csupán néhány tízezer forintba kerül. A Balla László fogszabályozó szakorvos vezette cég kezelésének költségei előre kalkulálhatók idejükben és összegükben is. A Doktordent nemcsak a fogainkra, hanem a pénzünkre is vigyáz. Előre tudhatjuk, hogy mire, miért mikor és mennyit kell költenünk. A végeredményt pedig egy életen át élvezhetjük. Nemcsak a pénzünk romlik, hanem a fogunk is, ha nem vigyázunk rá. A fogszabályozással egyszerre óvhatjuk meg mindkettő értékét!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!