Átszínezi magát a magyar Erste

Egyre kékebbek a magyar bankok

Átszínezi magát a magyar Erste

Egyre kékebbek a magyar bankok

Vrazsovits Rita
2023-01-28 Frissítve: 2023-01-30
2023-01-28 Frissítve: 2023-01-30
31298747

A kék éve lesz a magyar bankoknál 2023: új logójában az Erste megválik a pirostól, ráadásul a hamarosan egyesülő MKB és Takarékbank új emblémája is ilyen színű. 

 

Logót vált a magyar Erste Bank, amely az eddigi kék-piros emblémáját teljesen kék alapúra cseréli, amelyben fehéren szerepel az Erste szó és a nemzetközi csoport történelmi múltjára utaló, több országban használt Sparkasse (takarékpénztár) kifejezés közismert S betűje.

 

Ezzel végképp a kék lesz az uralkodó szín a magyar bankvilágban, hiszen a legnagyobb pénzintézetek közül a K&H-nak már most is kék a logója, rajta kívül pedig a hamarosan egyesülő MKB és Takarékbank is kék emblémaként használja majd az új nevét, az MBH Bankot. A nagy kékségbe illeszkedik a Bank360.hu is, hiszen nekünk is ilyen színű a logónk.  

 

Az Ersténél nem merül ki csupán egy átszínezésben a változás. „A bankolás mindenkié” jelszó jegyében a bank ügyfelei számos változást tapasztalhatnak. A cél az, hogy emberibbé, szerethetővé tegyék a pénzügyeket, ami nem kis vállalás, hiszen a bankok nem tipikus love brandként élnek az ügyfelek fejében.

 

Meg szeretnénk mutatni, hogy az ember a bankját szeretheti is. Ehhez közelebb kell hoznunk a bankolást az emberekhez minden szempontból – mondja Blaumann Debóra, az Erste marketing és PR területének vezetője. 

 

A bonyolult procedúrák, jogi nyelvezet és a témát általánosan körüllengő tabu miatt a pénz kezelése sokak szemében még ma is inkább fejfájásnak számít az Erste szerint, ezért a legtöbben nem akarnak vagy mernek segítséget kérni. Ezen szeretnének változtatni azzal, hogy modernebb köntösben érthetővé és életszerűvé igyekeznek tenni a pénzügyek kezelését. Ennek az egyik arculati eleme az új logó:

A magyar ügyfelek ugyan alapvetően ezzel a kékkel fognak találkozni a fiókokban és a weboldalon, de a nemzetközi bankcsoport logóváltása más színek használatát is lehetővé teszi. Az új dizájn lényege az, hogy egyszínű háttérben jelenik meg a fehér Erste felirat. Ezt az egy színt pedig a magyar leánybank is variálhatja, tehát azon sem kell majd meglepődni, ha az Erste felirat nálunk is megjelenik majd lila vagy más színű háttérrel is. 

 

A bankfiókok is átalakulnak

 

A bank tapasztalatai szerint sok ügyfél nem szívesen tárgyal a pénzügyekről egy nagy, nyílt térben, mindenki előtt, emiatt az Erste az új fiókjait már úgy alakította ki, hogy kisebb tárgyalókba elvonulva lehet beszélgetni a tanácsadókkal. Az új bankfiókok, így a készülő budapesti Corvin Palace fiók a Blaha Lujza téren, már az új arculattal várja majd az ügyfeleket, de a többi fiók is fokozatosan megújul.

 

Az eztán magát már csak Erstének hívó Erste Bank Hungary honlapja, digitális felületei is modernebb külsőt kapnak az év során, de a változás itt sem merül ki a külsőségekben, az  online ügyintézést is fejlesztik. A George weben és az applikáció segítségével az ügyfelek szinte már helytől és időtől függetlenül nyithatnak online számát, így fektethetik be a pénzüket vagy igényelhetnek személyi kölcsönt.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!