MBH logó

Eltűnik az egyik legrégebbi magyar bankmárka, de jön helyette egy új

MBH logó

Eltűnik az egyik legrégebbi magyar bankmárka, de jön helyette egy új

Bank360 tartalom
2022-09-27 Frissítve: 2023-04-27
2022-09-27 Frissítve: 2023-04-27
29509070

Végleg búcsút vehetnek az ügyfelek az OTP mellett legrégebbi magyar pénzügyi márkanévtől, a Takaréktól. Vele együtt májustól eltűnik az MKB is, de a helyükbe lép az MBH, amely a második legnagyobb magyar bank új neve lesz.

Májusra igazi “három az egyben” lesz a nagy magyar bankfúzió, amely nyomán három ismert hazai márka végleg eltűnik, de kapunk helyette egy újat. Tavasszal a Budapest Bank szűnt meg, miután egyesült az MKB Bankkal. A márkanevet és a logót ugyan még láthatjuk bankfiókokon, de hivatalosan már ezek is az MKB Bank részei. A fizikai átmárkázás azért is fölösleges lett volna, mert hamarosan
megkapja a végleges nevét az új magyar nagybank.

Jövő májusban lezárul az a folyamat, mely során három hazai bank, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank olvad össze egyetlen nagy pénzintézetté. A Budapest Bank és az MKB Bank 2022. március 31-én egyesült, azóta MKB Bankként működik. A több éves folyamat még a 2010-es évek végén, a most utolsóként csatlakozó Takarékbank átalakításával kezdődött meg, az alá tartozó bankok és takarékszövetkezetek egyesülése 2019. októberben zárult le.

 

A végső egyesülés 2023 májusában történik meg, ami után az új MBH Banknak több mint 10 ezer milliárd forintos lesz a mérlegfőösszege, mintegy 2,3 millió ügyfelet szolgál ki, valamint piacvezető pozícióban lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban - áll a Magyar Bankholding közleményében. 

Az új név kiválasztását több mint egyéves folyamat előzte meg, a létrejövő bankóriás pedig olyan márka kiépítését célozza, amely átformálja a bankokról kialakult hagyományos képet, és a lehető legjobban elnyerheti a meglévő és jövőbeli ügyfelek tetszését. Továbbá a nemzetközi terjeszkedés is a bankcsoport céljai között szerepel. 

 

Az új márkanévvel 2023 májusában találkozhatnak az ügyfelek, első körben a nagyobb fiókok újulnak meg, ezt követően fokozatos lesz a fiókok átmárkázása. Májustól a teljes bankkártya portfolió és az online felületek is megújulnak az új arculat alatt.

 

Az új márkanév kiválasztásánál a Magyar Bankholding a kezdőbetűkből álló, hagyományosnak mondható utat választotta, nem keresett magának egy önálló értelmű szót. Érdekesség, hogy az új betűkombináció nemcsak az egyik eltűnőre, az MKB-ra hasonlít, ami nyilván megkönnyíti a megjegyezhetőségét, hanem egy régebbi, jól ismert, de már nem használtra is. MHB, azaz Magyar Hitel Bank néven ugyanis korábban működött magyar pénzintézet. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!