Egyesül a Budapest Bank és az MKB

Ma egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank

Egyesül a Budapest Bank és az MKB

Ma egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank

Bank360 tartalom
2022-03-31 Frissítve: 2023-02-07
2022-03-31 Frissítve: 2023-02-07
20241199

Március 31-én éjfélkor egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank. Az egyesült pénzintézet MKB Bank Nyrt. néven működik tovább - írja közleményében a Magyar Bankholding. 

 

Ma éjfélkor megtörténik a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése, mely az első jelentős állomása a Magyar Bankholdingba tartozó tagbankok fúziójának. 2023-ban a két egyesült bankhoz csatlakozik harmadikként a Takarékbank is. Áprilistól az egyesült MKB Bank 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 darab ATM-mel van jelen, ezzel az ügyfeleknek a korábbinál több helyszínen biztosítják a személyes ügyintézést.

 

A lakossági és vállalati ügyfelek emellett 2022. április 1-jétől betéti bankkártyájukkal országosan közel 1100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank ATM-jeiből is vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért.

Átalakulnak a Budapest Bank fiókjai

A fúzió következtében a korábbi Budapest Bank fiókok arculata is megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. Április 4-től a Budapest Bank 14 korábbi fiókjánál lesz látható nagyobb imázsváltás. Valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán szintén az MKB Bank saját adataival és logójával találkozhatnak az ügyfelek. 

 

Az egyesülést az ügyfelek is megérzik majd. 2022. április 2-4. között az egyesült MKB Bank bankszünnapot tart, ami miatt április 2-án és 3-án az azonnali fizetési rendszer is ütemezetten leállításra kerül, illetve az elektronikus csatornák – internetbank, mobil applikáció, üzleti terminál – nem lesznek elérhetőek. Az egyesülés várható következményeiről ebben a cikkben írtunk bővebben. A leállás ugyanakkor nem érinti a fizikai bankkártyás vásárlást, valamint az ATM-es készpénzfelvételt. Arról, hogy az egyesülés után milyen betétvédelmi szabályok vonatkoznak az ügyfelekre, itt írtunk részletesen

 

Április 4-én a korábbi Budapest Bank, valamint az eddigi MKB Bank bankfiókok országosan zárva lesznek bankszünnap miatt. Ezen a napon a fizetési megbízások rendben teljesülnek, és az ügyfelek a bankkártyáikat is zavartalanul használhatják.

A lízingcégek már január óta egységes irányítással működnek

2022. január 1. óta az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága Euroleasing márkanév alatt integráltan, egységes irányítással működik. Az integrációnak köszönhetően a lakossági és a vállalati ügyfelek fizikai kiszolgálása hatékonyabbá vált, illetve a tagbankok fiókjaiban is elérhetővé váltak a gépjármű-, eszköz- és mezőgazdaságigép-finanszírozási lehetőségek is.

 

A digitális átállás is fontos része a fúziónak

A Magyar Bankholding a londoni központú Thought Machine-t és annak banki alaprendszerét, a Vault-ot választotta új digitális banki platformjának létrehozásához és működtetéséhez. 

 

Van mire építeni: jó évet zárt az MKB és a Budapest Bank is 

Az MKB Csoport 77,7 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el 2021-ben, mérlegfőösszege 2020 óta 19,1 százalékkal bővült, ami több mint 530 milliárd forint növekedés mellett elérte a 3 314 milliárd forintot.

 

A Budapest Bank 6,2 milliárd forint teljes átfogó eredményt és 13,8 milliárd forint konszolidált, adózás előtti eredményt ért el a tavalyi évben. A bank mérlegfőösszege 2021. december végére 7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest, így meghaladta a 2.530 milliárd forintot.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!