Március végén beolvad a Budapest Bank

Megvan a végső pecsét: beolvad az MKB-ba a Budapest Bank

Március végén beolvad a Budapest Bank

Megvan a végső pecsét: beolvad az MKB-ba a Budapest Bank

Bank360 tartalom
2022-02-04 Frissítve: 2022-02-06
2022-02-05 Frissítve: 2022-02-06
18642505

Elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy március 31-én egyesüljön az MKB Bank és a Budapest Bank. Az MNB engedélye alapján áprilistól végleg búcsút mondhatnak a Budapest Banknak az ügyfelek, akiket a fúzió nyomán már az MKB Bank szolgál ki.  

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendje következő lépésének megvalósítását. Így a terveknek megfelelően 2022. március 31-én egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank. A fúzió során a Budapest Bank az MKB Bankba olvad, és az egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. név alatt működik.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

A Takarék Csoport 2023 májusáig csatlakozik a fúzióhoz. Ennek technikai lépéseként a jegybank engedélyezte a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. részvételét is a 2022. március 31-i egyesülésben, amelynek keretében a Magyar Takarék Bankholding Zrt. is beolvad az MKB Bank Nyrt.-be. A Takarék Csoport csatlakozásáig a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést. 

 

Az egyesülés nem jelent változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében, a fúziós folyamatban résztvevő bankok meghatározó tulajdonosa továbbra is a Magyar Bankholding Zrt. lesz. A 2023-ban megvalósuló teljes működési fúzió eredményeként mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre.

 

Március 31-ét követően a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei a megszokott bankfiókjaik és ügyintézési csatornáik mellett több helyszínen, nagyobb fiókhálózatban tudják majd pénzügyeiket intézni. A Budapest Bank a napokban már tájékoztatta az ügyfeleit a bekövetkező változásokról és esetleges tennivalóikról. Ezekről ebben a cikkünkben írtunk.

A közelgő beolvadás és a fúzió további lépései előtt a három bank már láthatóan harmonizálja a hiteltermékeit is. Ennek részeként a Budapest Bank a napokban új személyi kölcsönökkel lépett piacra. Az új hitelekről itt írtunk.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!