Bankholding

Így jön létre az új bankóriás: MKB-sok lesznek a Budapest Bank ügyfeleiből is

Bankholding

Így jön létre az új bankóriás: MKB-sok lesznek a Budapest Bank ügyfeleiből is

Bank360 tartalom
2021-12-16 Frissítve: 2022-03-25
2021-12-16 Frissítve: 2022-03-25
17676010

Már az ügyfelek számára is érezhető fázisába lépett a nagy magyar bankfúzió. Először az MKB és a Budapest Bank egyesül az előbbi neve alatt, majd ehhez csatlakozik a Takarék. Kiderült, hogyan érinti ez az ügyfeleket.

 

Elfogadták a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúziós menetrendjének első lépését, ennek értelmében 2022. március 31-én egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank, míg a Takarék Csoport 2023 második negyedévének végéig csatlakozik az egyesült bankhoz. Az ügyfeleknek egyelőre nincs teendőjük az összeolvadással kapcsolatban - derül ki a Magyar Bankholding közleményéből.

 

A Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb döntéshozó szervei jóváhagyták a november 15-én közzétett döntési javaslatokat, amelyek a Budapest Bank, az MKB Bank és a Magyar Takarék Bankholding egyesítésére vonatkoznak. Ez alapján tavasszal, 2022. március 31-ével átmenetileg MKB Bank Nyrt. név alatt egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank. A Takarék Csoport 2023 második negyedévének végéig csatlakozik a fúzióhoz.

A nagybank márkaneve, logója, egyéb arculati elemei még kidolgozás alatt állnak, az egységes pénzintézeti brand bevezetése a tervek szerint 2023 elején valósul meg. 

  

Az ügyfelek kiszolgálása a fúzió után is zavartalan lesz

A Budapest Bank MKB Bankba történő március 31-ei beolvadását megelőzően a meglévő ügyfelek a jelenlegi, megszokott csatornákon és folyamatok alapján intézhetik a banki termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyeket. A fúzió első lépését követően is biztosított lesz a lakossági és vállalati ügyfelek kölcsönös kiszolgálása: mind a Budapest Bank, mind az MKB Bank ügyfelei a megszokott bankfiókjaik és ügyintézési csatornáik mellett a korábbiakhoz képest több helyszínen, nagyobb fiókhálózatban tudják majd pénzügyeiket intézni.

 

A Magyar Bankholding kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei számára zökkenőmentesen, a megszokott magas szolgáltatási színvonalon történjenek. A Takarék Csoport meglévő ügyfeleit egyelőre nem érintik ezek a lépések.

 

Új fejlesztések érkeznek a fúzióval

A Magyar Bankholding jelenleg egy olyan új, digitális banki platformot épít, ami korszakváltást jelent mind a technológia, mind az ügyfélélmény tekintetében - áll a közleményben. 2022 végén várható az új IT platform első termékeinek bevezetése, amelyek a lakossági ügyfelek mindennapi bankolási igényeire adnak megoldást. Az épülő szuperbank rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be, valamint épít a három külön-külön is erős, hazai kereskedelmi bank erősségeire, értékeire és legjobb gyakorlataira.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!