Budapest Bank beolvadás

Búcsúzik a Budapest Bank, erre kell figyelni az ügyfeleknek

Budapest Bank beolvadás

Búcsúzik a Budapest Bank, erre kell figyelni az ügyfeleknek

Tóth Levente
2022-01-28 Frissítve: 2022-12-09
2022-01-28 Frissítve: 2022-12-09
18483538

Hivatalosan is tájékoztatta az ügyfeleit a Budapest Bank, hogy március végén egyesül az MKB Bankkal, és a fúzió nyomán MKB Bank néven folytatja tovább. Ezt kell tudnia az ügyfeleknek.

 

Megkapták az ügyfelek a hivatalos tájékoztatást arról, hogy 2022. március 31-én egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank Zrt és az MKB Bank Nyrt. Az egyesülés során a Budapest Bank beolvad az MKB Bankba. A március 31-ével létrejövő egyesült bank MKB Bank Nyrt. név alatt fog működni.

A legfontosabb az, hogy az egyesülés után a Budapest Bank (BB) ügyfelek fizetési számlaszáma nem változik, ezért ezzel kapcsolatban nincs teendőjük.

 

A Budapest Bankkal megkötött betétszerződések alapján elhelyezett forint vagy deviza betétek átkerülnek az MKB Bankba. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nyújtott betétbiztosítás összeghatára szempontjából a beolvadástól számított 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek a befogadó MKB Banknál és a beolvadó Budapest Banknál elhelyezett betétei, ezzel növelve a biztosítás értékhatárát. Ezt követően azonban már az egy bankra vonatkozó betétbiztosítási értékhatár lesz érvényes.

 

2022. április 1-jétől hatályba lép az „MKB Nyrt Általános Üzletszabályzata és Függelékei” elnevezésű, az MKB Bank és a Budapest Bank üzletszabályzatainak összevonásával létrehozott üzletszabályzat. Április 1-jétől az Budapest Bank további általános szerződési feltételei és kondíciós listái szintén módosulnak, amelynek részleteiről a www.budapestbank.hu weboldalon, valamint bankfiókjainkban folyamatosan tájékozódhatnak az ügyfelek január 31-től.

A Budapest Bank ügyfelei legkésőbb 2022. március 31-ig jogosultak a pénzforgalmi keretszerződésüket – annak módosítása esetén – díjmentesen írásban felmondani, vagy tájékoztatni a Budapest Bankot arról, hogy a módosítást nem fogadják el, ennek hiányában úgy kell tekinteni, hogy a módosítás tényét tudomásul vették, és a módosítást az egyesült bank elfogadottnak tekinti. A módosítás elutasítása a keretszerződés azonnali hatályú felmondásának minősül.

 

Az ATM belföldi készpénzfelvételi szolgáltatást 2022. április 1-jétől saját banki díjazás mellett meghirdetett kondíciókkal megegyező feltételekkel vehetik igénybe az ügyfelek az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank elfogadói hálózatában üzemeltetett ATM-eken keresztül is.

 

Április 1. után a betéti és hitelkártyák vonatkozásában készpénz befizetés, PIN kód módosítás és egyenleg lekérdezés csak bizonyos ATM-eken keresztül lehetséges, az ATM-ek pontos listájáról az mkb.hu-n lehet tájékozódni áprilistól. A BB ügyfelek értékpapírszámláját április 1-től az egyesült MKB Bank vezeti. Befektetési szolgáltatásokat érintő ügyeinek intézését az egyesülést követően is biztosítja.

 

Az egyesüléssel az üzletszabályzatban, általános szerződési feltételekben, hirdetményekben bekövetkezett változásokat  a budapestbank.hu találhatják az ügyfelek március 31-ig, azt követően pedig az mkb.hu-n.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető lakáshiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!