Különböző bankok felhőkarcolói

Kinevezték az új magyar bankóriás elnökét

Különböző bankok felhőkarcolói

Kinevezték az új magyar bankóriás elnökét

Bank360 tartalom
2021-12-22 Frissítve: 2023-04-27
2021-12-22 Frissítve: 2023-04-27
17816644

Barna Zsolt lesz a születő új magyar bankóriás elnök-vezérigazgatója. Vezetésével a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúziójából 2023-ra jön létre az új hazai szuperbank.

 

A Magyar Bankholding Zrt. közgyűlése megszavazta Barna Zsolt vezérigazgatói kinevezését. A döntés értelmében a bankcsoport igazgatósági elnöke, aki 2021. december 1-jén átvette a vezérigazgatói feladatokat, 2022. január 1-től elnök-vezérigazgatói pozícióban fogja irányítani a Bankholdingot - tette közzé a társaság. 

 

 

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank, az MKB Bank, és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítására jött létre. Barna Zsolt irányítja és hangolja össze a három tagbank üzleti területeinek tevékenységét. Mindezek mellett a három pénzintézet egyesítésének fúziós lépéseiért és a bankcsoport működésének harmonizációjáért is felel. A három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg.

 

A létrejövő új magyar óriásbank az OTP után a legnagyobb lesz a piacon. Barna Zsolt kinevezése ebből a szempontból is érdekes, hiszen ugyanazt a pozíciót tölti be, mint az OTP Banknál Csányi Sándor. Márpedig előző munkahelye éppen az OTP volt, ahol Csányi Sándor általános vezérigazgató-helyettese volt. Ezen felül vezette az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, és irányította az OTP leánybanki integrációját Horvátországban, valamint a montenegrói CKB Bank reorganizációját is.

 

Barna Zsolt az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeleten kezdte a pályafutását. 1998-tól a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) osztályvezetője, majd 2004-től főosztályvezetője, később a felügyeleti terület ügyvezető igazgatója volt.

 

2020. szeptember óta a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának elnöke. 2021. januártól az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói posztját is betölti, vezető testületi tagként részt vesz az MKB Csoporthoz tartozó egyes leányvállalatok irányításában.

Az elnök-vezérigazgatóként Barna Zsolt által irányított épülő szuperbank a teljes piaci spektrumot le akarja fedni a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár- és privátbanki ügyfelek kiszolgálásával.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!