Hitelszerződés

Búcsúzik a Budapest Bank, mégis új hitelekkel rukkolt elő

Hitelszerződés

Búcsúzik a Budapest Bank, mégis új hitelekkel rukkolt elő

Vrazsovits Rita
2022-02-04 Frissítve: 2022-03-31
2022-02-04 Frissítve: 2022-03-31
18639241

Két hónapon belül búcsút int az ügyfeleknek a Budapest Bank, most azonban váratlanul még új hitelekkel állt elő. A március végén az MKB Bankba olvadó BB hitelfeltételein már tetten érhetők a küszöbön álló házasság jelei.

 

A Budapest Bank 2022. március 31-től megszűnik létezni mostani formájában. A Magyar Bankholding égisze alatt beépül az MKB Bankba, amely később a Takarékbankkal egybeolvadva alkotja majd az új bankóriást. Ehhez képest elsőre váratlan húzásnak látszik, hogy a hamarosan eltűnő BB új hitelcsomaggal lép piacra. Jobban megvizsgálva azonban az új konstrukciókat, az derül ki, hogy valójában már az összeolvadás előkészítésének egy újabb állomása a termékpaletta összehangolása a személyi kölcsönöknél. 

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

Új személyi kölcsön termékpaletta

 

Február elsejétől új csomagokkal indult el a Budapest Bank a személyi kölcsön piacon. Az alapfeltételek továbbra sem változtak:

 

  • az igényléshez legalább nettó 100 ezer forint jövedelmet kell igazolni,
  • a maximum igényelhető hitelösszeg 10 millió forint,
  • 18 éves kortól igényelhető - de 21 éves korig társigénylő bevonására van szükség,
  • a futamidő 12-84 hónap között választható - kivéve a fogyasztóbarát személyi hitelnél, ahol 60 hónap a maximum futamidő,
  • nem kötelező a bankszámlanyitás,
  • ha a Budapest Bankhoz érkezik az igénylő jövedelme, akkor nem szükséges külön munkáltatói jövedelemigazolást bemutatni.

 

Jelenleg kilenc különböző személyi kölcsön szolgáltatást kínál a Budapest Bank. Ezek közül 100 ezer forintos jövedelemmel érhető el a Mini és a Plus - a kettő között az a különbség, hogy a Plus csak számlanyitással vehető igénybe, ezért pedig kamatkedvezmény is jár. A Mini csomagoknál a maximum felvehető hitelösszeg 3 millió forint. A számlanyitást tekintve ugyanez a helyzet a Midi és a Midi Plus csomagoknál is, viszont ezeknek a felvételéhez legalább nettó 150 ezer forintos jövedelemre van szükség, és akár 7 millió forintos hitelösszeg is felvehető. 

 

A Maxi és a Maxi Plus csomagokhoz ennél jelentősen magasabb, nettó 350 ezer forintos jövedelmet kell igazolni, ezzel együtt viszont a kamat is kedvezőbb - számlanyitással akár 7,86 százalék is lehet a teljes hiteldíjmutató (thm). A maximum felvehető hitelösszeg itt már eléri a 10 millió forintot. Az Extra és az Extra Plus csomagokat csak a magas jövedelmű ügyfelek vehetik igénybe - legalább 600 ezer forint havi nettóra van szükség a szerződéskötéshez. Vállalva a számlanyitást a thm mértéke 7,32 százalék. 

 

A nyolc hitelcsomag mellett továbbra is elérhető a Budapest Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel, melynek az igényléséhez nettó 250 ezer forintot kell igazolni. A maximum felvehető hitelösszeg azonban alacsonyabb, 6 millió forint. Emellé kedvező thm társul, ami mindössze 7,90 százalék. A fogyasztóbarát személyi kölcsön igénylésének előfeltétele a Budapest Banknál vezetett bankszámla. 

A jövedelemsávok és kamatok ugyanígy alakulnak az MKB-nál és a Takarékbanknál is

 

Az MKB Bank és a Takarékbank személyi hiteleinél ugyanezeket a jövedelemsávokat találhatjuk meg: az alsó határ 100 ezer forint, efölött pedig 150 ezer, 350 ezer és 600 ezer forinttól élnek az újabb és újabb kamatkedvezmények. Ennek megfelelően az ügyleti kamat is megegyezik a bankholdingos tagoknál:

 

  • 100 000 - 149 999 forint igazolt jövedelem esetén 17,99 százalék,
  • 150 000 - 349 999 forint igazolt jövedelem esetén 11,99 százalék,
  • 350 000 - 599 999 forint igazolt jövedelem esetén 7,49 százalék,
  • 600 000 forint felett pedig 6,99 százalék. 

 

Számlanyitás nélkül ennél valamivel magasabb kamatra számíthatnak az igénylők, mindhárom bank esetében:

 

  • 100 000 - 149 999 forint igazolt jövedelem esetén 22,49 százalék,
  • 150 000 - 349 999 forint igazolt jövedelem esetén 15,99 százalék,
  • 350 000 - 599 999 forint igazolt jövedelem esetén 10,99 százalék,
  • 600 000 forint felett pedig 7,49 százalék. 

 

A változtatás egyik célja érezhetően a fúzióban érintett bankok termékeinek a harmonizálása volt. Mivel a BB és az MKB már március végével összeolvad, addigra érdemes ezt megtenni az esetükben. A Budapest Bank ügyfeleinek a változással kapcsolatos tudnivalóiról és teendőiről itt írtunk részletesen.

 

A Budapest Bank Mini, Midi, Maxi és Extra csomagok igénylésére kizárólag bankfiókban van lehetőség, a fogyasztóbarát hitelt pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) feltételeinek megfelelően online is fel lehet venni.

 

Megmaradtak a korábbi, online felvehető személyi kölcsönök is

A Budapest Banknál továbbra is fel lehet venni a korábban is elérhető kölcsönöket - ezeknél az igénylés online is megoldható. Számlanyitáshoz kötött az Online Prémium kölcsönök, az Online Privát Minimum Kölcsönt viszont számlanyitás nélkül is igénybe lehet venni. Továbbá az online is felvehető hitelek sorába tartozik az Online Privát100 kölcsön, melyhez mindössze nettó 100 ezer forintot kell igazolni, az Online Privát Kölcsön - ez utóbbi havi nettó 150 ezer forinttól elérhető. Az Online Hűség Hitel felvételéhez szintén 150 ezer forintos jövedelmet vár el a bank. Az online igényelhető legmagasabb hitelösszeg 6 millió forint, ennél több kölcsön felvételére csak bankfiókban van lehetőség. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!