Május elsejétől él majd a nagy magyar bankházasság

Kétmillió magyar ügyfél tanulhatja meg egy új bank nevét

Május elsejétől él majd a nagy magyar bankházasság

Kétmillió magyar ügyfél tanulhatja meg egy új bank nevét

Bank360 tartalom
2022-12-09 Frissítve: 2023-08-09
2022-12-09 Frissítve: 2023-08-09
30595937

Döntöttek a tulajdonosok: május elsején elsején megszületik az MBH Bank. Az OTP után az ország második legnagyobb pénzintézete jön létre az MKB és a Takarékbank egybe olvasztásával, ami után búcsút is vehetünk ezektől a nagy múltú márkáktól.

 

December 9-én az MKB Bank és a Takarékbank közgyűlései jóváhagyták a tagbankok egyesítésére vonatkozó javaslatokat. Az MKB közgyűlése döntést hozott a bank tőkéjének 23 milliárd forintot meghaladó megemeléséről is, amelynek értelmében az közel 322 milliárd forintra nő. 

 

2023. május 1-jén egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank és a Takarékbank, és május 1. után MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését. Az így létrejövő nagybank Magyarország második legnagyobb piaci szereplője lesz, közel 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 2,3 millió ügyféllel és számos területen piacvezető pozícióval. 

 

Az új óriásbank létrejöttének első lépése, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése 2022. március 31-én valósult meg. A Takarékbank csatlakozására, a jogi fúzióra 2023. április 31-én kerül sor. A fúziós folyamat végső lépése a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában valósul meg, az ezzel kapcsolatos felügyeleti eljárás jelenleg is folyamatban van.

 

2023 májusától a tervek szerint első körben a nagyobb fiókok újulnak meg, ezt követően fokozatos lesz a fiókok átmárkázása, tehát az MBH Bank márkanévvel, logókkal fokozatosan találkozhatnak majd az ügyfelek. Májustól a teljes bankkártya portfólió és az online felületek is megújulnak ezen a néven. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!