MBH Egészségpénztár

Egyre többen gyógyulnak ezzel az egyszerű trükkel

MBH Egészségpénztár

Egyre többen gyógyulnak ezzel az egyszerű trükkel

MBH Gondoskodás Egészségpénztár
2024-04-03 Frissítve: 2024-04-02
2024-04-03
38196064

 

Az egészség fontossága mindannyiunk számára kiemelt téma és az egészségpénztárak egyre népszerűbbek Magyarországon, mivel a tagság számos előnnyel jár azoknak, akik elkötelezik magukat az egészségük és pénzügyi jólétük javítása mellett. Az egészségpénztárak tökéletes platformot kínálnak az egyéneknek és családoknak arra, hogy tudatosan gondoskodjanak egészségükről és pénzügyi jólétükről. Mutatjuk mi a zsebre menő kedvezményekhez vezető megoldás 8 fő előnye.

 

  1. Rugalmasság

Az egészségpénztárak rugalmas és széleskörű szolgáltatásokat kínálnak. Számos egészségügyi szolgáltatás, például szűrővizsgálatok, fogászati kezelések és hétköznapi kiadások is finanszírozhatók Pénztáron keresztül. Számlanyitás után ahhoz, hogy elkezdhess céljaidra gyűjteni, vagy akár a napi kiadásaidat erről a feltöltött számláról finanszírozni, annyi a dolgod, hogy befizess egészségszámládra. Befizetéseid online bankkártyával vagy banki átutalással is teljesítheted. A Pénztárak által meghatározott alaptagdíj nem költség, hanem lehetőség megtakarításod növelésére. Egyfajta ajánlott takarékosságot jelez, hiszen a rugalmasság miatt igényeidhez és céljaidhoz illeszkedően ennél nagyobb összeggel is gyarapíthatod számládat, tetszőleges gyakorisággal feltöltve azt.

 

2. Adókedvezmény

Az egészségpénztárba történő befizetések adókedvezménnyel járnak. Ezáltal nemcsak az egészségmegőrzésre, hanem a pénzügyi terhek enyhítésére is lehetőség nyílik. Évi 20%-os, akár 150 ezer forint adókedvezmény a személyi jövedelemadódból az adott évben történő 750 ezer forintos befizetéssel érhető el, de a keretösszegen belül további 10-10% adókedvezményt jelent, ha prevencióra költesz, vagy két évre lekötöd megtakarításodat, vagy egy részét.

 

3. Megelőzés: beruházás az egészségbe

Az egészségpénztár hosszú távú beruházást biztosíthat az egészségbe, amellyel később hozzájárulhatunk az aktív és egészséges életmód fenntartásához. Az egészségpénztárak ösztönzik az egészségmegőrzést és a megelőző vizsgálatokat. A rendszeres orvosi vizsgálatokon és egészségügyi szűrőprogramokon való részvétel segíthet elkerülni súlyosabb jövőbeli egészségügyi problémákat.

 

Nem csak megelőzni, de korábbi szűrővizsgálati eredmények birtokában kezelni is könnyebb az esetleges felmerülő egészségügyi problémákat, miközben biztos lehetsz abban, hogy számlád feltöltése révén nyugodtan állsz az egészségügyi kiadásokhoz. Ne feledd: a prevenciót az éves keretösszegen belül extra adókedvezménnyel díjazza az állam.

 

4. Akár az egész családnak

A Pénztáron keresztül önmagad vagy családtagjaid számára számos elszámolható terméket vásárolhatsz és szolgáltatást fizethetsz, mivel egyenlegedből a közeli hozzátartozóid (szolgáltatásra jogosultak) számlái is elszámolhatók. Könnyedén tehetsz az egész család egészségéért, hétköznapi kiadásoktól a tervezett költéseken át a váratlan helyzetekre pl. munkanélküliségre való felkészülésig szinte minden élethelyzetben jól jön a megtakarított összeg. Egyes Egészségpénztáraknál  párszáz forintos díjért Pénztártagként értékes biztosítási védelem is jár Neked, ami családtagokra is kiterjeszthető, valamint további biztosítási védelmet is kérhetsz: járóbeteg szakellátást, diagnosztikát és magánkórházi ellátást fedező, sőt akár kórházi biztosítási csomag -előfizetésekkel.

 

5. Előrelátóknak kiváló támasz a szükségben

Évről évre egyre nő a népszerűsége azoknak az elérhető támogatásoknak is, amiket előrelátó, vagy önsegélyező szolgáltatás néven ismerhetsz. Az előrelátás nagy segítséget jelenthet! Többféle, az aktuális élethelyzetedet támogató szolgáltatást is kombinálhatsz. Lakáshitel törlesztéshez havi 40 000 forint, beiskolázási támogatásként, vagy felsőoktatási tandíj, kollégium és albérlet térítésére gyermekenként idén 266 800 forint érhető el legalább fél éves egyenlegedből. De ez nem minden: az egészségszámla felhalmozott egyenlegéből akár 1 millió forint vehető fel gyerekszületés után szabad felhasználással.

 

6. Munkáltatód is hozzájárulhat

Sok munkáltató támogatja alkalmazottai egészségpénztári tagságát, amely további ösztönzőt jelenthet az ilyen típusú megtakarításokhoz. Ha munkáltatód támogat az egészségpénztári tagságban, az további ösztönzést jelent az egészségmegőrzéshez. Érdemes kérni, keresni az egészség-célú juttatásokat, hiszen az egészségpénztári befizetések után visszaigényelhető 20% adókedvezmény, mely akár évi 150.000 forint adókedvezményre is jogosít, nem csak egyénileg félretett összegekre, de a számládra történő vállalati befizetések után is jár.

 

7. Egészségkártya és szolgáltatói kedvezmények

Az Egészségkártya megkönnyíti az egészségpénztári számla terhére történő vásárlást. Legyen mindig nálad Egészségkártyád, hogy vásárlásaid során könnyedén és egyszerűen tudd megvásárolni az egészségcélú termékeket és szolgáltatásokat. Az Egészségkártya bemutatása ráadásul számos szolgáltatási helyen engedmények igénybevételére is jogosít.

 

8. Online ügyintézés

Az egész egyszerűbb, mint gondolnád! Az egészségpénztárak lehetővé teszik a hiteles e-aláírással történő online belépést, az e-ügyintézést és az akár teljesen online, papírmentes számla elszámolást készpénzes számlák esetén is, amelyek segítségével könnyebben fedezhetők az egészségügyi kiadások, akár sürgősségi esetekben is.

 

Gondoskodj egészségpénztárral!

Az MBH Gondoskodás Egészségpénztári tagság lehetővé teszi számodra, hogy rugalmasan dönts az egészségeddel kapcsolatos kiadásokról, és az adókedvezmények révén jelentős megtakarítást érhetsz el. Készülj fel rendszeres takarékoskodással a várható és váratlan helyzetekre is, illetve gondoskodj minél magasabb adó-jóváírásra jogosító befizetéssel saját és szeretteid egészségéről!  

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!