Önkéntes nyugdíjpénztár

Gondoskodás & befektetés hosszú távra

Önkéntes nyugdíjpénztár

Gondoskodás & befektetés hosszú távra

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár
2023-07-13 Frissítve: 2023-07-13
2023-07-13
33825296

A nyugdíjpénztárakat nem érinti a lakossági megtakarításokat terhelő - 2023 nyarán 13% szocho-val megemelt – kamatadó. Adómentes bevétel az önkéntes nyugdíjpénztár tagjának egyéni számláján, a fedezeti alapból történő befektetések hozamaként jóváírt összeg. De mire is jó ez a kamatadómentes pénztári konstrukció és miért érdemes belevágni? Mutatjuk!

 

Életünk során mind számos kisebb-nagyobb döntést hozunk, amelyek mind hatással vannak a jövőnkre is. Az egyik ilyen döntés az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás indítása lehet. Sokan keresnek kifogásokat és nem foglalkoznak érdemben a nyugdíj-megtakarítással, de az igazság az, hogy ez a pénz egyszer még fontos minőségi különbséget jelenthet számodra. Havonta párezer forint, és a jövőben is lehetőséged nyílhat, hogy úgy élj, ahogy szeretnél: hódolj kedvtelésidnek, anyagi kiszámíthatóság vegyen körül és nyugodtan aludj.

 

Nézzünk 5 konkrét indokot, miért érdemes elindítani és évről-évre fokozni az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást:

 

  1. Kiszámíthatatlanból, kiszámíthatót

Az életünk kiszámíthatatlan, és sosem tudhatjuk pontosan, hogy mi vár ránk a jövőben. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás segíthet megbirkózni az olyan váratlan költségekkel, amelyek felmerülnek mindannyiunk élete során. Egy baleset, betegség vagy más váratlan esemény könnyen megbillentheti a mindennapokat, és ilyenkor a pénzügyi biztonság kiemelten fontossá válik. Az önkéntes nyugdíjpénztár ebben a helyzetben segítséget nyújthat, és a megtakarításaid értékét jelentősen fokozhatja és akár nyugdíj előtt is segítséget jelenthet a tagi kölcsön, vagy kamatadómentes hozam-felvétel segítségével.

 

  1. A jövőbeli lehetőségeidet építed

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás hosszú távú tervezést feltételez. Amikor felismered, hogy a munkával töltött éveid során elért jövedelmed nem fenntartható örökké, átlátod, hogy ezzel a leendő életszínvonalad is sérülhet. Az MBH Gondoskodás önkéntes Nyugdíjpénztár lehetőséget ad arra, hogy egyszerűen, rugalmas és 20%, akár évente 150.000 forint állami SZJA-kedvezmény mellett befizetéseiddel előre tervezhess ezekre a későbbi szükségleteidre.

A megtakarítás segíthet abban is, hogy a nyugdíjas éveidben ne csak éld az életedet, hanem valóban kiélvezhessed azt.

 

  1. Túlmutat rajtad

Az önkéntes nyugdíjpénztár nemcsak rólad szól, hanem azokról is, akiket szeretsz. A megtakarításaid növelése a hozzád közel állóknak is sokat jelenthet. Meg tudod-e adni majd gyerekeidnek, unokádnak a vágyott ajándékot, megérdemelt segítséget? El tudsz-e menni kedveseddel egy szép kirándulásra? Mi vár a családodra, ha idő előtt távozol? Nyugdíjpénztári tagként lehetőséged nyílik rá, hogy arra költs, amire igazán szeretnél, és hogy a legrosszabb esetben is örökségként hagyj számukra valamit, ami segítheti őket életük során. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások fokozása hosszú távú befektetést jelent, amely nemcsak neked, hanem a családodnak is biztonságot és anyagi stabilitást, gondoskodást nyújthat.

 

  1. Befektetés kamatadó-mentesen

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításokat kamatadó-mentesen lehet kezelni. Ez azt jelenti, hogy a befektetéseink hozama nem terheli adó, ami lehetővé teszi, hogy a megtakarításaid nagyobb mértékben gyarapodjanak az idő múlásával.

 

A megtakarításaid értéke az idő múlásával jelentősen megnőhet, biztosítva az általad vágyott anyagi biztonságot. A hosszú távú megtakarítások befizetésekből, adókedvezményekből és hozamokból összeálló vagyonod akár jelentős összeget jelenthet a nyugdíjas éveidre, és segíthetnek fenntartani a kívánt életszínvonalad.

 

  1. Rajtad múlik

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások elindítása és a lehetőségekhez mért folyamatos fokozása nem csak egyszerűen egy jó ötlet, hanem a saját jövődért az egyik legfontosabb lépés. Támogathat benne munkáltatód is, viszont az anyagi biztonság és stabilitás megteremtése a te felelősséged. Időről-időre akadályozhatja a mindennapi nehézségek sora, de gondolj a hosszú távú céljaidra és arra, hogy milyen életet szeretnél élni. Életünk nem csak a jelen pillanatban zajlik, hanem hosszú távon is tervezhető. Az önkéntes nyugdíjpénztár kiváló lehetőséget ad arra, hogy tenni tudj jövődért, szeretteidért és apró lépésekkel hosszú távon elköteleződve biztosíthasd a szükséges anyagi stabilitást.

 

Ne várj, lépj mielőbb te is a(z ön)gondoskodás útjára!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!