Itt az Erste fogyasztóbarát lakáshitele

Itt van az Erste szuperhitele - ennél jobbra már tényleg nem cserélhetsz?

Itt az Erste fogyasztóbarát lakáshitele

Itt van az Erste szuperhitele - ennél jobbra már tényleg nem cserélhetsz?

Veres Patrik
2017-07-18 Frissítve: 2022-01-18
2017-07-18 Frissítve: 2022-01-18
252608


Az FHB és a takarékok után az Erste Bank is előrukkolt fogyasztóbarát lakáshitelével, amely az MNB szabályozásnak köszönhetően sok hitelfelvevő kedvence lehet.
 

Megéri ezt választani?
 

Az már azonnal feltűnik: egyedül az Erste kínál jelenleg 3 éves kamatperiódusos fogyasztóbarát kölcsönt. Nagyon csábító lehet a többi ajánlathoz képest, hogy az ügyfélnek nem kell az ilyen-olyan eseti díjakkal bíbelődnie, ami több százezer forint megspórolását jelenti. A bank jóváírja például:
 

  • az értékbecslési díjat (20-30 000 Ft)
     
  • a közjegyzői okiratba foglalás díját (maximum 50 000 forintig térít vissza a bank)
     
  • folyósítási jutalékot (100 000 Ft)
     

ráadásul az Erste szintén nem számít fel díjat a tulajdoni lap másolatának és a térképmásolat lekéréséért, ha ezt a Takarneten keresztül tesszük.
 

De még mindig nem ezek a legerősebb előnyei az Erstének. Év végéig tartó akció keretein belül most még kaphatunk 100 000 forint jóváírást, ha szeptember 30-ig elfogadják az igénylésünk.
 

A minősített lakáshitel megfelel a jegybanki szabályoknak is: a törlesztés annuitásos, a három éves perióduson kívül 5 és 10 éves variáció is van, a hitelbírálati idő pedig 15 napot vehet maximum igénybe az értékbecsléstől számítva, a folyósítás pedig maximum két nap lehet.

 

Erste díjtáblázat
Forrás: Erste Bank


 

Jó taktika lehet kivárni
 

A jóváírásokból és a kedvezményekből látszik: nagyon erős ajánlattal rukkolt elő a bank, ami egyben mutatja is, hogy a kamatfelár nagysága mellett ilyen és ehhez hasonló akciókkal lehet majd felpörgetni a versenyt a hazai hitelintézetek között.
 

Ugyan korábban azt jósoltuk a piaci konszenzussal megegyezően, hogy mostanra már elárasztanak minket a jobbnál jobb lakáshitelek, végül gyorsan kiderült, hogy mindegyik fél alaposan átgondolt pályázatot tesz le a jegybank felügyelete elé, illetve kivárják a konkurencia ajánlatát. Emiatt inkább őszre tolódik a fogyasztóbarát lakáshitelek dömpingje.
 

Korábban több pénzintézet is jelezte a Bank360-nak: hamarosan érkezik a minősítéssel ellátott hiteltermékük, így szinte biztos, hogy megéri várnia pár hónapot annak, aki lakáshitel felvételét fontolgatja.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!