Itt az Erste fogyasztóbarát lakáshitele

Itt van az Erste szuperhitele - ennél jobbra már tényleg nem cserélhetsz?

Itt az Erste fogyasztóbarát lakáshitele

Itt van az Erste szuperhitele - ennél jobbra már tényleg nem cserélhetsz?

Veres Patrik
2017-07-18 Frissítve: 2018-03-30
2017-07-18 Frissítve: 2018-03-30
252608


Az FHB és a takarékok után az Erste Bank is előrukkolt fogyasztóbarát lakáshitelével, amely az MNB szabályozásnak köszönhetően sok hitelfelvevő kedvence lehet.
 

Megéri ezt választani?
 

Az már azonnal feltűnik: egyedül az Erste kínál jelenleg 3 éves kamatperiódusos fogyasztóbarát kölcsönt. Nagyon csábító lehet a többi ajánlathoz képest, hogy az ügyfélnek nem kell az ilyen-olyan eseti díjakkal bíbelődnie, ami több százezer forint megspórolását jelenti. A bank jóváírja például:
 

  • az értékbecslési díjat (20-30 000 Ft)
     
  • a közjegyzői okiratba foglalás díját (maximum 50 000 forintig térít vissza a bank)
     
  • folyósítási jutalékot (100 000 Ft)
     

ráadásul az Erste szintén nem számít fel díjat a tulajdoni lap másolatának és a térképmásolat lekéréséért, ha ezt a Takarneten keresztül tesszük.
 

De még mindig nem ezek a legerősebb előnyei az Erstének. Év végéig tartó akció keretein belül most még kaphatunk 100 000 forint jóváírást, ha szeptember 30-ig elfogadják az igénylésünk.
 

A minősített lakáshitel megfelel a jegybanki szabályoknak is: a törlesztés annuitásos, a három éves perióduson kívül 5 és 10 éves variáció is van, a hitelbírálati idő pedig 15 napot vehet maximum igénybe az értékbecsléstől számítva, a folyósítás pedig maximum két nap lehet.

 

Erste díjtáblázat
Forrás: Erste Bank


 

Jó taktika lehet kivárni
 

A jóváírásokból és a kedvezményekből látszik: nagyon erős ajánlattal rukkolt elő a bank, ami egyben mutatja is, hogy a kamatfelár nagysága mellett ilyen és ehhez hasonló akciókkal lehet majd felpörgetni a versenyt a hazai hitelintézetek között.
 

Ugyan korábban azt jósoltuk a piaci konszenzussal megegyezően, hogy mostanra már elárasztanak minket a jobbnál jobb lakáshitelek, végül gyorsan kiderült, hogy mindegyik fél alaposan átgondolt pályázatot tesz le a jegybank felügyelete elé, illetve kivárják a konkurencia ajánlatát. Emiatt inkább őszre tolódik a fogyasztóbarát lakáshitelek dömpingje.
 

Korábban több pénzintézet is jelezte a Bank360-nak: hamarosan érkezik a minősítéssel ellátott hiteltermékük, így szinte biztos, hogy megéri várnia pár hónapot annak, aki lakáshitel felvételét fontolgatja.

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!