Mintha lassacskán éledezni kezdene a lakossági hitelpiac, de az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest azonban továbbra is nagy lemaradásban van. A személyi kölcsön népszerűsége töretlen, a babaváró hitel pedig év végére, egy kisebb hajrára még feltámadhat. A Magyar Nemzeti Bank által frissen közzétett hitelpiaci adatokat elemezzük.
34953076
Több nagybank ismét emelte a lakáscélú és szabadfelhasználású jelzáloghitelek kamatait. A bankholdingos pénzintézetek egyre inkább összehangolódnak ezekben a konstrukciókban is, de nem csak ők emeltek az elmúlt napokban. A személyi kölcsönöknél meglepő módon még csökkenés is történt, aminek az online megoldásokat kedvelők örülhetnek.
18827875
Két hitelösszegre 6, illetve 9 millió forintra vizsgáltuk meg, hogy milyen feltételeket támasztanak a hitelfolyósító intézetek.
16144270
A Magyar Nemzeti Bank júniusban kamatemelési ciklusba kezdett, ami a hitelek drágulását hozza majd magával, így még fontosabbá vált, hogy alaposan végiggondolják a hiteligénylők, hogy milyen kamatperiódussal vesznek fel hitelt. Két összegre, 10 és 25 millió forintra vizsgáltuk meg, hogy milyen különbségek vannak az ötéves kamatperiódussal felvett és a futamidő végéig fixált kamatozású hitelek között.
15249655
Kamatemelési ciklusba kezdett az MNB, így még inkább fontossá vált, hogy a hitelfelvevők megfontolják, milyen hosszú kamatperiódussal vesznek fel hitelt. A Bank360 elemzői 10 millió forintos lakáshitelek esetén vizsgálták meg, hogy milyen különbségek vannak a változó és a különböző időszakokra fixált kamatperiódusú ajánlatok között. 
15166063
Örömteli, ha valakit felvettek a választott felsőoktatási intézménybe, azonban nem egyszerű azok helyzete, akik most albérletet is keresnek, hogy legyen hol lakni. A bérleti díjak akár 150-180 ezer forint körül is alakulhatnak havonta. Lehet, hogy jobban megéri lakást venni?
314444
Hatalmas változás az előző évekhez képest: hiába vannak egekben a lakásárak, a magyarok harmada az elkövetkezendő három évben venne lakást. A vásárlást tervezők több mint fele hitelt is venne fel. Érdemes alaposan megnézni az ajánlatokat, mert egy jó döntéssel százezreket nyerhetünk.
291413
Tegnap a K&H Bank szállt be a fogyasztókért folyó öldöklő harcba, most az MKB tette le a jegybank asztalára a fogyasztóbarát lakáshitel minősítés megszerezéséhez szükséges pályázatot, amit el is fogadtak, így hamarosan már fiókjaikban is igényelhetjük az ultrakedvező lakáshiteleket. A verseny tehát fokozódik, de miben egyedi az MKB ajánlata?
265058
Megkezdődött a verseny az ügyfelekért a minősített lakáshitelek piacán. Igazán nagy durranás eddig nem volt, de az Erste Bank most egy kifejezetten kedvező ajánlattal jött elő. Akár százezer forint is ütheti a markunkat, és még az egyszeri díjakat is megspórolhatjuk.
252608
A mai nappal a takarékszövetkezetek is megkapták az engedélyt, hogy minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket kínáljanak az ügyfeleknek. Innentől már csak rajtuk áll, hogy mikor lehet igényelni is az "olcsósított" lakáshitelt. Mi ugyanakkor még mindig azt tanácsoljuk: várjon ki az, aki lakáshitelt venne fel, hiszen a bankok ajánlatai még hátravannak.
244826
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!