A kamatplafon bevezetése után már érdemes lehet kiváltani a lakáshitelét annak, aki jóval magas kamattal vette fel az elmúlt időszakban. A 8,5 százalékos THM-maximum alatt kínált kölcsön már eleve alacsonyabb részlettel törleszthető.
35287531
Több ponton módosította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek feltételeit. Ennek köszönhetően az ügyfelek jelentősen csökkenthetik a kamatköltségeiket, az új igénylőknek pedig már szeptembertől egyszerűbbé válik az ügyintézés.
34596520
Egy most felvett 100 millió forintos lakáshitelért húsz év alatt 209 milliót, harminc év alatt 278 millió forintot kell visszafizetni. Hat hónappal ezelőtt még 11 millióval, illetve 19 millióval kedvezőbb ajánlatot kaphattak a hitelfelvevők.
32164370
Új, energiahatékony ingatlanok vásárlásához vagy építéséhez igényelhető az MKB zöldhitele, amelyhez a bank a kedvezmény nélküli kamatból további 0,25 százalékos kamatkedvezményt biztosít.
32127950
Piacra lépett a zöld fogyasztóbarát lakáshitelével az Erste. A kölcsön kamat 0,5 százalékkal alacsonyabb, mint a nem zöld célra igényelté.
32100443
Hamarosan jöhetnek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek. Áprilistól legalább a kezdeti költségek egy részét el kell engedniük a bankoknak az ilyen kölcsönöknél, ha minősített fogyasztóbarát lakáshitelt választ az ügyfél.
32029703
Budapesti átlagkeresettel 23,5 millió, Veszprém vármegyeivel 16,5 millió, míg nógrádival 14 millió forintos lakáshitelt vehetünk fel 20 évre. A magas jövedelműek találnak 9 százalék alatti THM-es hitelt is, a többiek azonban nem.
32029700
Vannak olyan városok, ahol húszmilliós hitelből az előírt önerővel még vehető egy ötven négyzetméteres panellakás. Egyre több helyen azonban már több kölcsön kell ehhez. Ennyi a törlesztője jelenleg egy 20 milliós lakáshitelnek. 
31809920
Az energiazabáló házakat vétek nem felújítani. Még magas kamatú hitelt is érdemes felvenni erre, mert behozza az így elérhető rezsimegtakarítás. Jelzáloghitelből most akár inflációkövető állampapírt is nyereséggel vásárolhatunk.
31211855
Meglepő hír volt az év elején, hogy az OTP megszüntette a piaci alapú fogyasztóbarát lakáshitelét. A Bank360-nak azt válaszolta, vissza kíván térni ezzel a konstrukcióval. Az MNB áprilistól eleve megújítja az ilyen kölcsönök feltételeit.
30997385
Októberben már nincs olyan nagybank, amelyik ne növelte volna a hitelei kamatát. A hó eleji hullámot újabb drágítások követték, amelyek ráadásul többnyire még csak az MNB korábbi kamatdöntésére reagáltak.
30018140
Ma már egy 100-120 milliós lakás vagy ház nem számít ritkaságnak, és ehhez hitelből is nagyot kell felvennünk. Megnéztük, mekkora törlesztőt kell vállalnunk az 50 milliós és 100 milliós lakáskölcsönért.
29980589
Nem kell Budapesten élnünk ahhoz, hogy még kisebb lakás vásárlásánál is szükségünk legyen akár egy 50 milliós jelzálogkölcsönre. Megnéztük, a sorozatos kamatemelések után mennyiből lehet ezt megúszni jelenleg.
29493512
A banki kamatok gyors emelkedése egyre nehezebbé teszi a hiteligénylők dolgát, ráadásul arra sincs garancia, hogy az egyik héten érvényes kamat a következő héten is elérhető lesz még.
29443895
A magyarországi lakáshitelezésben eddig még nem volt olyan termék, amilyennel az OTP most piacra lépett. Az Évnyerő kölcsönök felvevői az első évben csak a kamatokat fizetik, így 12 hónapig jóval alacsonyabb a törlesztőrészletük. A különbséget a második évtől, a tőketörlesztés megkezdésétől a futamidő végéig elosztva fizetik vissza.
22370431
Ismét változtatott kamatkondícióin az OTP Bank. Emelkedett a lakásvásárlásra fordítható jelzáloghitelek és a személyi kölcsönök kamata, emellett a fogyasztóbarát kölcsönök is drágábbak lettek március 16-tól. Összefoglaltuk a fontosabb változásokat. 
19736248
Több nagybank ismét emelte a lakáscélú és szabadfelhasználású jelzáloghitelek kamatait. A bankholdingos pénzintézetek egyre inkább összehangolódnak ezekben a konstrukciókban is, de nem csak ők emeltek az elmúlt napokban. A személyi kölcsönöknél meglepő módon még csökkenés is történt, aminek az online megoldásokat kedvelők örülhetnek.
18827875
Az elmúlt időszakban komoly megtakarítás vagy örökölt vagyon hiányában egyre nehezebb saját zsebből ingatlant vásárolni. Emiatt a nagyobb vagy az újépítésű lakások esetén nem ritkák a nagy összegű, akár 60 millió forintos lakáscélú kölcsönök sem. Két hitelösszegre, 40 és 60 millió forintra vizsgáltuk meg, hogy milyen feltételekkel lehet októberben ilyen nagy összegű lakáshitelt felvenni.
16291849
Egész Magyarországon emelkednek az ingatlanárak, emiatt már nem ritka, hogy akár 50 millió forintot is elérő lakáshitelt vesznek fel az igénylők a vásárláshoz. A Bank360 elemzői megvizsgálták, hogy egy ilyen nagy összegű hitelt milyen feltételekkel lehet felvenni.
14642617
Amikor otthonteremtés előtt állunk, számos kérdést szükséges átgondolnunk. Legfontosabb, hogy a kisebb vagy nagyobb átalakításhoz, esetleg új lakás vásárláshoz mennyi pénzre van szükségünk, és ha lakáscélú kölcsönt igényelnénk, a hitelintézetek sorra növekvő kínálatából mi alapján válasszunk.
14254972
Folyamatosan szorulnak vissza az olcsóbb, de kockázatosabb lakáshitelek a piacról. Ez meglátszik a banki kínálaton is: egyre kevesebb az éven belüli kamatváltozással felvehető hitel. A Bank360 megvizsgálta, milyen ajánlatok maradtak a piacon.
13291885
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) először a lakáshitelek piacán vezette be a Minősített Fogyasztóbarát védjegyet, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Pontosan miért érdemes a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt választani? A konstrukciót alacsonyabb költségek, gyors folyósítás, garantált ügyfélbarát szolgáltatások jellemzik.
12492974
A lakáshitelek és otthonbiztosítások mellett az idei évtől már a fogyasztóbarát személyi kölcsönök is elérhetők, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) e termékekre is kiterjesztette minősítési rendszerét. Ahhoz, hogy egy hitelintézet terméke megkapja a minősítést, szigorú kritériumoknak kell megfelelnie. De pontosan mitől fogyasztóbarát egy pénzügyi termék? Mutatjuk a részleteket.
12000353
Egy jól időzített hitelkiváltással akár több százezer forintot is lehet spórolni, ennek ellenére még mindig kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy melyik a legelőnyösebb módja jelenleg egy meglévő lakáshitel elő- vagy végtörlesztésének.
10250264
Bár a hosszú kamatperiódusú lakáshitelek esetében csökkenés mutatkozott a hitelkamatokban, a rövid kamatperiódusú hitelek referenciakamata 4 éve nem látott magasságokban jár. Ez azoknak az adósoknak lehet igazán rossz hír, akik 3 havi, 6 havi vagy 12 havi BUBOR-hoz rögzített kamatozású hitellel rendelkeznek és májusban van a kamatfordulójuk, emiatt ugyanis emelkedhet a havi törlesztőrészletük.
8709515
Ingatlant vásárolni a jelenlegi lakásárak mellett szinte lehetetlen hitel nélkül. De melyiket érdemes választani, melyikkel járunk a legjobban? Ahhoz, hogy erre válaszolni tudjunk, megvizsgáltuk közelebbről a lakáshitelek kamatozását az elmúlt évtizedben. A Bank360 lakáshitel körképe következik.
5024844
A lakáspiac további élénkülésére számít a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben. Emelkedik az adásvételek száma, az ingatlanárak tovább nőnek és egyre többen veszünk fel lakáshitelt – ez a nagy átlag, de régiónként eltérőek a számok. Kiveséztük az MNB 2018 első félévére vonatkozó összefoglalóját a lakáspiacról.
2606217
Tegnap a K&H Bank szállt be a fogyasztókért folyó öldöklő harcba, most az MKB tette le a jegybank asztalára a fogyasztóbarát lakáshitel minősítés megszerezéséhez szükséges pályázatot, amit el is fogadtak, így hamarosan már fiókjaikban is igényelhetjük az ultrakedvező lakáshiteleket. A verseny tehát fokozódik, de miben egyedi az MKB ajánlata?
265058
Az FHB, az Erste Bank és a takarékszövetkezetek után most újabb nagybank, a K&H is kijött az úgynevezett "minősített fogyasztóbarát lakáshitellel", azaz a Magyar Nemzeti Bank minden szigorú kritériumát teljesítették ahhoz, hogy egy nagyon kedvező lakáshitelt nyújthassanak a lakosságnak. Nézzük, mit tud az új termék!
260198
Megkezdődött a verseny az ügyfelekért a minősített lakáshitelek piacán. Igazán nagy durranás eddig nem volt, de az Erste Bank most egy kifejezetten kedvező ajánlattal jött elő. Akár százezer forint is ütheti a markunkat, és még az egyszeri díjakat is megspórolhatjuk.
252608
A mai nappal a takarékszövetkezetek is megkapták az engedélyt, hogy minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket kínáljanak az ügyfeleknek. Innentől már csak rajtuk áll, hogy mikor lehet igényelni is az "olcsósított" lakáshitelt. Mi ugyanakkor még mindig azt tanácsoljuk: várjon ki az, aki lakáshitelt venne fel, hiszen a bankok ajánlatai még hátravannak.
244826
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!