A legjobb személyi kölcsön akciók augusztusban

Lépett a Raiffeisen – itt a verhetetlen személyi kölcsön akció?

A legjobb személyi kölcsön akciók augusztusban

Lépett a Raiffeisen – itt a verhetetlen személyi kölcsön akció?

Veres Patrik
2018-08-03 Frissítve: 2022-01-18
2018-08-03 Frissítve: 2022-01-18
1663688

Tovább dübörög a személyi kölcsönök piaca. A legnépszerűbb hiteltermékből az MNB statisztikái szerint az első félévben 214,4 milliárd forintnyit helyzetek ki a bankok, ami közel 52 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Az egyáltalán nem valószínű, hogy a kiszámítható, fix kamatozású személyi hitelek kegyvesztettek lesznek a magyar lakosság körében, főleg azért, mert itt az iskolakezdés is, ami durván megterhelheti a családok pénztárcáját. Éppen ezért gyűjtöttük össze a piacon elérhető legjobb személyi kölcsön akciókat augusztusban, amelyek kihasználásával jobban járhatunk a hiteligénylésnél.
 

Raiffeisen Bank: Egyből egy igen csábító ajánlattal kezdjük, ugyanis eléggé felkavarja a személyi kölcsön árazások állóvizét a Raiffeisen Bank a legújabb, augusztusi akciójával, ami mától érhető el az új ügyfeleknek. A pénzintézet gyakorlatilag feltételek nélkül kínál kamatkedvezményt 1 millió forintos hitelösszegtől a 100 000 – 250 000 forintos nettó jövedelmi sávban. 250 000 forintnál a THM 9%, míg 100 000 forintos jövedelemtől 12,3 százalék az új ügyfeleknek, azaz annak, akinek július 24-én még nem volt lakossági bankszámlája a banknál és a kölcsön igénylésekor nincs Raiffeisen lakossági hitele. A Bank360 személyi kölcsön kalkulátora szerint a legjobb ajánlat ebben a jövedelemsávban mostantól a Raiffeisené, ha nem akarjuk a jövedelmünket a kiválasztott bankhoz vinni.
 

Nem csak ezzel az akcióval kedvez a hitelfelvevőknek a bank: akár 10 százalékot is faraghatunk az ügyleti kamatból, ha már ügyfelek vagyunk:
 

  • Aktív számlahasználat mellett 3 százalékot enged el a pénzintézet, ezért cserébe legalább a mindenkori havi nettó minimálbérnek megfelelő összegnek kell megérkeznie a banknál vezetett folyószámlánkra legfeljebb két részletben, továbbá legalább 4 tranzakciót kell végrehajtanunk, amely lehet bankkártyás készpénzfelvétel, bankkártyás vásárlás, eseti vagy állandó átutalás és csoportos beszedés is.
  • Jövedelemkedvezményt kaphatunk, ha 1 millió forintot vagy annál nagyobb kölcsönösszeget igénylünk (a cél nem lehet Raiffeisen-hitel kiváltása), a havi nettó jövedelmünk pedig igazolhatóan eléri a 250 000 forintot. A kedvezmény mértéke 7 százalék az ügyleti kamatból.
     

Ha mindkét akciót kihasználjuk, 7,95 százalékos ügyleti kamatot érhetünk el.
 

A Raiffeisen ajánlata után nézzük, mit kínálnak a többiek:
 

OTP Bank: a pénzintézet nem tért el a korábbi akcióitól, továbbra is a már ismert kamatbónuszokat szerezhetjük meg:
 

  • még mindig online kuponos kamatkedvezménnyel csalogat a legnagyobb magyar pénzintézet a legkésőbb augusztus 12-ig benyújtott igénylések esetén. A kedvezmény mértéke 1 százalékpont az ügyleti kamatból a teljes futamidőre. A kuponért visszahívást és néhány kapcsolattartási adat megadását kéri a pénzintézet, illetve ekkor történik az időpont foglalás is a bankfiókba. Az online kupont emailben küldi ki a bank a megadott címre, amelyet az egyeztetett időpontban kell bemutatni az ügyintézőnek.
  • Promóciós kuponkódot is osztogat az OTP Bank: a szintén augusztus 12-i leadásig érvényesíthető kóddal annak típusától függően 1, 2 vagy akár 3 százalékos kamatkedvezményt is kaphatunk a teljes futamidőre a személyi kölcsön ügyleti kamatából.
     

Erste Bank: a pénzintézet díjazza a hűséget, a kamatkedvezményeit is ebben a szellemben kínálja az ügyfeleknek. Amennyiben legalább egy éve jól fizető adósok vagyunk, azaz nincs elmaradásunk a törlesztéssel, vagy az elmúlt hat hónapban érkezett jóváírás a lakossági folyószámlánkra, illetve legalább egy hónapja élő hitelkártyával, jelzáloghitellel, személyi kölcsönnel vagy lízinghitellel rendelkezünk, a Most Hűség kölcsön ajánlataiból választhatunk egyet:
 

  • Kamatkedvezmény: augusztus elsejétől befogadott Most Hűség Kölcsön esetén az első hat hónapban kamatkedvezményt ad a bank. 1 millió forintos igénylés felett a THM így 9,99 – 20,43 százalék, 1 millió forint, vagy az alatti kölcsönösszeg esetén 20,27 – 21,45 százalék lehet.
  • Végtörlesztési díjkedvezmény: a kötelezően kiváltásra kerülő korábbi Erste személyi kölcsönnel kapcsolatban a bank nem számít fel végtörlesztési díjat.
     

Sberbank: a Sberbanknál legkésőbb 2019. december 31-ig benyújtott szerződésekre érvényes az igen népszerű Árgarancia akció Fair Adósságcsökkentő Plusz, Fair Plusz és Fair Expressz Plusz Személyi kölcsönökre vonatkozóan. Ha a folyósítás utáni 5 banki munkanapon belül jobb kamatajánlatot találunk valahol ugyanarra a konstrukcióra, mint ami a Sberbankos szerződésünkben szerepel, és mi erről egy banki ígérvényt is viszont a Sberbanknak, a pénzintézet módosítja a szerőzdésünket a kedvezőbb kamatra.
 

K&H Bank:
 

  • szintén kamatkedvezményt biztosít a K&H abban az esetben, ha legalább havi nettó 100 000 forint jövedelmet a bank által vezetett folyószámlára utaltatunk. A kedvezményhez az igénylés előtt 6 hónaptól már érkeznie kell a fizetésnek a bankhoz legalább 4 alkalommal. Ha ez nem teljesül, bukjuk a kamatbónuszt, ami kiemelt személyi kölcsön esetében 2 százalék, hagyományos személyi kölcsönnél 1 százalék az ügyleti kamatból.
  • Ráadásul most egyébként is kedvezményes a kiemelt személyi kölcsön abban az esetben, ha az igazolható havi jövedelmünk eléri a 300 000 forintot legfeljebb két jóváírásból és a kölcsön összege eléri az 1 millió forintot. Így normál kamat (12,99%) helyett 9,49% az akciós kamat, ha pedig a munkabér-átutalási kedvezményt is igénybe vesszük, 7,49-ig tornázhatjuk le a kamatot. Nem kiemelt személyi kölcsönnél a jövedelemnek 100 000 forintot kell elérnie, a hitelösszegnek pedig a 300 000 forintot ahhoz, hogy az akciós kamat 12,99 százalékra redukálódjon, munkabér-átutalási kedvezménnyel 11,99 százalék.

 

Cetelem: a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél szeptember hatodikáig elengedi a folyósítási díjat.
 

CIB Bank: a CIB bank továbbra is havi jóváírások után kínálja kamatkedvezményét az ügyleti kamatból, így akár 8,9 százalékot is elérhetünk. A kamatbónuszok sávosan vannak megállapítva, ha a jóváírás eléri a mindenkori minimálbér összegét, 120 000 forintot, 250 000 forintot, majd a 450 000 forintot.
 

Unicredit Bank: az Unicredit szintén munkabér-jóváírást vár el a kamatkedvezményért cserébe. Aktív kedvezményért (13% a kamat) 150 000 forintos jóváírásra, Prémium aktív kedvezményért (8,5%) pedig 300 000 forintos jóváírásra.
 

MKB Bank: az MKB Bank Mosoly személyi kölcsönénél 2,09 százalékos kamatkedvezmény érhető el. A kedvezmény feltétele 250 000 forintos jóváírás legfeljebb két részletben történő teljesítése minden hónapban. Ha nem történik meg, elbukjuk a kamatkedvezményt.
 

Takarék Kereskedelmi Bank: több akcióval csábítja magához a hiteligénylőket a Takarék Kereskedelmi Bank. Egyrészt a megszokott munkabér-jóváírásért adott kamatkedvezményt vehetjük igénybe, ennek mértéke 4 százalék az ügyleti kamatból a sztenderd személyi kölcsönnél (legalább 110 000 forintos jövedelem-jóváírás mellett). A Prémium személyi kölcsönnél 9,99 százalékra csökkenthetjük az ügyleti kamatot. Sőt, 240 000 forintos jövedelemátutalás és online igénylés esetén 2 százalékponttal még jobb ajánlatot kapunk, így egészen 7,99 százalékig csökkenthetjük a kamatot.
 

Budapest Bank: online kedvezményekkel várja a Budapest Bank az igénylőket, például a Prémium kölcsönnél a THM 1,1 százalékkal alacsonyabb, ha online kezdjük meg az igénylést. A banknál természetesen szintén elérhető a kedvezőbb kamatozás, ha számlát is nyitunk és a jövedelmet is oda érkeztetjük. Míg számla nélkül a THM 18,9 százalék a fiókos nyitás esetén, számlával a legnagyobb érték is 12,8 százalék.
 

Ne a kedvezmény miatt rohanjunk a bankba


Azt senkinek nem tanácsoljuk, hogy az akciók és a kedvezmények miatt döntsenek egy adott kölcsön felvétele mellett. Az alaposan átgondolt döntéshez vizsgáljuk meg a teljes hiteldíjmutatót is, hiszen ez határozza meg, hogy a felvett hitelhez képest mekkora költséggel kell számolnunk. Mint mindig, a hiteltermékek összehasonlításában ingyenes és villámgyors segítséget nyújt a Bank360 személyi kölcsön kalkulátora, ha pedig más fajta hitelre van szükségünk, érdemes a hitelkalkulátorral átfésülni a piac ajánlatait.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!