Vállalati bankszámla választás

Milyen bankot válasszon egy sberbankos cég? Segítünk a keresésben!

Vállalati bankszámla választás

Milyen bankot válasszon egy sberbankos cég? Segítünk a keresésben!

Varga Zsombor
2022-03-03 Frissítve: 2022-08-01
2022-03-03 Frissítve: 2022-08-01
19337338

Most hirtelen minden sberbankos cégnek új számlavezető után kell néznie, hogy a napi működéséhez szükséges átutalásokat elvégezhesse, a bejövő pénzeit pedig megkaphassa. Ilyenkor a kapkodás miatt könnyű rosszul választani, ezért a Bank360 áttekinti a lehetőségeket.

 

Az MNB visszavonta a Sberbank engedélyét, és végelszámolást kezdeményezett a hazai banknál. Elsősorban a betéteseknek érdemes most követni a híreket, hiszen ők tíz munkanapon belül visszakaphatják pénzüket a törvényi határokon belül. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 100 ezer euróig, február 28-i árfolyamon számolva nagyjából 37 millió forintig kártalanítja a bankban megtakarítókat. A pontos elszámolással és a visszakapott pénz érkezési helyével kapcsolatban a napokban megjelenő tájékoztatás lesz a mérvadó.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető lakáshiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

 

Egy vállalat esetén egyértelmű kockázatot jelent, ha akárcsak rövid ideig is nem fér hozzá a pénzéhez, vagy nem tudja kezelni az ügyeit. Gondot okozhat, ha az OBA kártalanítás maximális összege nem éri el a vállalati bankszámlán tartott pénz összegét. Emellett pedig ugyanúgy fizetnie kell a megszokott költségeit a beszállítóknak, az alkalmazottaknak és az államnak is, emellett a beérkező bevételek sem tudnak hová érkezni bankszámla nélkül. Ráadásul éppen a bérfizetések napjain csődölt be a Sberbank, így az alkalmazottaknak sem tudnak utalni a cégek az eddig módon.

 

A rendes üzleti működés fenntartása miatt így érdemes minél előbb egy új vállalati bankszámlát keresni. Cikkünkben a KSH 2020-as statisztikája alapján számított átlagos, 138,3 millió forintos árbevételű vállalat esetében vizsgáltuk meg a vállalati bankolás költségeit 10 millió forintos havi bankszámla-használat mellett.

 

500 ezer alatti ajánlatok is akadnak az első évben

 

A kalkulációban feltételezett 10 milliós forgalom nagy része, 7 millió forint 40 darab bankon belüli vagy hatósági utalás között oszlik meg, míg a bankon kívüli átutalás vagy bankkártyás fizetés 2,5 millió forintos összeget tesz ki, havi egyszeri 500 ezer forint felvétele mellett.

A Bank360.hu vállalkozói bankszámla kalkulátora alapján ezekkel a feltételekkel a Raiffeisen Bank Vállalkozói Aktív 2 számla 421 200 forintos első évi összköltség mellett vehető igénybe, ami a második évben 567 919 forintra nő. Így az első két évben nem kell egymilliót sem fizetni a bankolásért. Az OTP Bank, az Erste Bank és a Budapest Bank ajánlata az első évben még jelentősen drágább, a második év alacsonyabb költsége azonban javít az összképen, ezek az ajánlatok néhány tízezer forinttal drágábbak a kétéves időszak alatt.

Az MKB Bank Koktél Számlacsomag már majdnem kétszázezer forinttal magasabb számlaköltséget jelent a két évre, a Magnet Bank Mars és a K&H dinamikus extra számlacsomag pedig lényegesen több, másfél millió forintos kétévi terhet ró a vállalatokra.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!