Utasbiztosítás nyaralás alkalmával

Milyen nyári sportokra elegendőek a kártyába épített biztosítások?

Utasbiztosítás nyaralás alkalmával

Milyen nyári sportokra elegendőek a kártyába épített biztosítások?

Bank360 tartalom
2021-05-26 Frissítve: 2022-01-18
2021-05-26 Frissítve: 2022-01-18
14412865

A járvány lecsengésével egyre reálisabb lehetőségnek tűnik sokak számára egy külföldi utazás. Ma már sokan terveznek aktív pihenést, és sokak zsebében lapul olyan bankkártya, melyhez a kibocsátó pénzintézet utasbiztosítást is ad. A Bank360 elemzői azt vizsgálták, hogy mire elegendőek ezek a biztosítások, ha sportolni szeretnénk a nyaralás alatt.

 

A Bank360 elemzői arról kérdezték a bankokat, hogy a beépített utasbiztosításaik milyen nyári sportok esetén térítenek. Nagy volt a szórás a biztosított tevékenységek között, de az minden sport és biztosítás esetében igaz, hogy csak a szabadidős tevékenységként végzett sportokra jók, versenysportra nem.

 

A Budapest Bank kártyáihoz tartozó biztosítások közül a magasabb értékű csomagok nyújtanak fedezetet extrém sportokra, de többek között raftingra és amatőr búvárkodásra az összes csomagjuk térít.

A CIB Bank beépített utasbiztosításai azon nyári sportok űzéséből eredő orvosi költségeket térítik, amelyek szervezett program keretein belül vagy saját szervezésben valósulnak meg. A sportversenyek nem tartoznak ebbe a körbe, sem a részvétel, sem az edzés tekintetében. 

 

Mindemellett, a biztosítás nem terjed ki az alább felsorolt sporttevékenységekre: bármilyen légi vagy motoros járművel kapcsolatos sport, különleges felszerelés (kötél, jégcsákány, hágóvas) használatát igénylő túrázás, illetve a nagy felkészültséget, magas szintű technikai tudást, gyakorlatot igénylő sporttevékenységek.

 

A banktól a Bank360 kérdésére hozzátették: “A fenti kizárásoktól függetlenül, a Biztosító kockázatot vállal minden alkalomszerűen, szolgáltatásként nyújtott sport jellegű tevékenységre, amelyhez nem szükséges semmilyen előképzettség, képzett vezető vagy kísérő közreműködésével zajlik, és amelyen a Biztosított, mint fizető ügyfél vesz részt.”

 

A K&H Bank kártyáinak beépített biztosításai kiterjednek a mostanában népszerűvé vált SUP-ozásra és a kerékpározásra. Az ennél extrémebb, képzettséget, motoros járművet vagy egyéb különleges felszerelést igénylő sporttevékenységekre nem. A banktól közölték, hogy az extrém sportokra külön díj ellenében, kiegészítő biztosítást lehet kötni.

 

 

Az MKB Banktól azt közölték, hogy a bankkártyás utasbiztosításaik védelmet biztosítanak a szabadidősportokra, extrém sportokra ugyanakkor csak a legmagasabb szintű védelmet biztosító MKB Elite csomag terjed ki.

 

 

Több nyári sportra terjed ki az OTP Bank beépített biztosítása is. Az utasbiztosításuk azokat a tevékenységeket fedi le, amik a bank tájékoztatása szerint nem jelentenek az egészségre a szokásosnál nagyobb veszélyt, mint például a kitesurf, a lovaglás vagy éppen a vadászat.  Ennek megfelelően a Bank360 által megkérdezett sportok közül a következőkre térít:

 

A Takarékbanknál elérhető beépített utasbiztosítás a következő nyári sportok esetén térít:

 

+1: Megvásárolható biztosítás

A Sberbanktól a Bank360 kérédésére közölték, hogy kártyáik nem rendelkeznek beépített utasbiztosítással. A külön megköthető biztosítási csomagjaik viszont minden általunk külön megkérdezett sportok űzéséből eredő orvosi költségekre biztosítást nyújtanak. 

 


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!