Érintésmentes fizetés

Nagy magyar ApplePay-körkép: mutatjuk, melyik banknál, milyen kártyákkal fizethetsz iPhone-nal?

Érintésmentes fizetés

Nagy magyar ApplePay-körkép: mutatjuk, melyik banknál, milyen kártyákkal fizethetsz iPhone-nal?

Bank360 tartalom
2021-03-16 Frissítve: 2022-01-18
2021-03-16 Frissítve: 2022-01-18
12924892

Két éve elsőként az OTP Bank vezette be Magyarországon, ma pedig már nyolc hazai banknál is elérhető az ApplePay, azaz annak a lehetősége, hogy kártyáikat hozzá lehessen rendelni az Apple készülékeihez.

 

Miért fontos?

 

Az Apple Pay egy érintésmentes fizetési módszer, ami iPhone-nal vagy egyéb Apple készülékkel vehető igénybe. Használata nagyon hasonlít arra, mintha egy bankkártyával fizetnénk érintésmentesen, azt követően, hogy a telefonon azonosítjuk magunkat az ujjlenyomatunkkal, az arcunkkal vagy egy numerikus kóddal.

 

Erre a technológiára hiába képesek az Apple elmúlt években gyártott készülékei, maga a fizetés csak akkor lehetséges, ha arról a kártyánkat kibocsátó bank megállapodik az Apple-el.

 

Használata mindemellett egy plusz biztonsági réteget is nyújt, mert sem az Apple eszközei, sem pedig a kereskedők nem tárolják a teljes kártyaszámunkat. 

 

(Bankszámlaváltáson gondolkodsz? Kalkulátorunk segítségével azt is megnézheted, mely bankoknál érhető el az Apple Pay-el való fizetés!)

 

Ahogy már említettük, nyolc olyan pénzintézet van jelenleg Magyarországon, melyeknek ügyfelei használhatják az Apple érintésmentes fizetési rendszerét. 

 

Abból a szempontból viszont jelentős eltérés van ezek között a bankok között is, hogy mely ügyfeleik, milyen kártyákkal használhatják az ApplePay-t. Az átláthatóság kedvéért a különbségeket az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

ApplePay Magyarországon

A fenti táblázat alapján látszik, hogy a nagyobb hazai pénzintézetek közül csak a Budapest Banknál és az Unicreditnél nem elérhető még az ApplePay, a többi bank lakossági ügyfelei legalább Mastercard típusú betéti kártyáikkal már használhatják a szolgáltatást.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!