Okosotthon

Spórolj az energiával – Legyél te is környezettudatos az otthonodban!

Okosotthon

Spórolj az energiával – Legyél te is környezettudatos az otthonodban!

Provident Tartalom
2020-07-28 Frissítve: 2022-01-18
2020-07-28 Frissítve: 2022-01-18
9682673

Szeretnél te is környezettudatosan élni és mindezzel még spórolni is? Ha nem elégszel meg annyival, hogy becsatlakozol a műanyagmentes július egyik kihívásába, de annyival se éred be, hogy szelektíven gyűjtöd otthon a szemeted, akkor ideje szintet lépni! Összegyűjtöttünk néhány tippet, trükköt és ötletet, aminek segítségével te is egy kis idő-, energia- és pénzbefektetéssel máris növelheted a megtakarításaidat!
 

Legyen a te otthonod is okos!
 

Miért is éri meg az okos otthon kialakítása? Elsősorban azért, mert így teljesen átláthatod a házadat, ezen belül is a felhasznált elektromosságot, a fűtést – hűtést is nyomon követheted, de természetesen mindemellett még akár a redőnyöket és a riasztódat is kezelheted mindössze egyetlen applikáció segítségével.
 

Egy ilyen szintű épületautomatizálás megadja neked azt a lehetőséget, hogy reálisan felmérd és átlásd, hogy miből tevődnek össze a kiadásaid és segít választ találni arra, hogy ezeket miként fékezheted meg. Mindezzel ráadásul véget vethetsz a felkapcsolva maradt villanyok, a ki nem húzott konnektorok időszakának, hiszen akár a távolból is lekapcsolhatsz eszközöket, vagy egyenesen időzítőt állíthatsz be.
 

Ugyan ez igaz a fűtésre is, télen nem kell állandóan magasan, alacsonyan vagy valahol a kettő között tartanod a hőmérsékletet! Napközben, amikor senki sem tartózkodik otthon nyugodtan „letekerheted” és beállíthatod úgy, hogy addigra érje el a kellemes hőmérsékletet, amikorra haza érsz. Mindez ugyanúgy érvényes a hűtésre is, nem kell a tűzforró lakásra ajtót nyitnod egy napsütéses nyári napon, hiszen már eleve kellemes hőmérséklet fog fogadni!
 

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet,  hiszen egy kisebb befektetéssel sokat spórolhatsz hosszútávon!
 

Egyszerű háztartási tippek!
 

Amennyiben még nem állsz készen, vagy nincs lehetőséged arra, hogy a ház szerkezetében változtatásokat eszközölj, egyszerű háztartási tippjeink is segítségedre lehetnek a spórolásban. Mindenek előtt kezd azzal, hogy korszerű, energiatakarékos izzókat vásárolsz, hogy ezzel is energiát takaríts meg. Egy energiatakarékos izzó vagy egy olyan LED-forrás, ami 80%-kal kevesebbet fogyaszt, akár 25-ször tovább bírja, mint a hagyományos társai.
 

Háztartási eszközök terén is feltétlenül résen kell lenni, hiszen nem mindegy, hogy milyen energiaosztályba sorolt terméket vásárolunk meg és használunk az otthonunkban. A rezsi 13%-kát a háztartásunkban használt gépek adják ki és bár az „A+++” besorolással rendelkező készülékekért több pénzt kell kifizetnünk, megéri a befektetésünk, hiszen 10-15%-kal is alacsonyabb lehet a fogyasztásunk, minha az ennél rosszabb besorolással rendelkező társaikat választanánk.
 

Készen állsz az energiatakarékos spórolásra?

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!