Okosotthon

Spórolj az energiával – Legyél te is környezettudatos az otthonodban!

Provident logo Provident Tartalom
2020.07.28.
Frissítve: 2020-09-06 Létrehozva: 2020-07-28
9682673

Szeretnél te is környezettudatosan élni és mindezzel még spórolni is? Ha nem elégszel meg annyival, hogy becsatlakozol a műanyagmentes július egyik kihívásába, de annyival se éred be, hogy szelektíven gyűjtöd otthon a szemeted, akkor ideje szintet lépni! Összegyűjtöttünk néhány tippet, trükköt és ötletet, aminek segítségével te is egy kis idő-, energia- és pénzbefektetéssel máris növelheted a megtakarításaidat!
 

Legyen a te otthonod is okos!
 

Miért is éri meg az okos otthon kialakítása? Elsősorban azért, mert így teljesen átláthatod a házadat, ezen belül is a felhasznált elektromosságot, a fűtést – hűtést is nyomon követheted, de természetesen mindemellett még akár a redőnyöket és a riasztódat is kezelheted mindössze egyetlen applikáció segítségével.
 

Egy ilyen szintű épületautomatizálás megadja neked azt a lehetőséget, hogy reálisan felmérd és átlásd, hogy miből tevődnek össze a kiadásaid és segít választ találni arra, hogy ezeket miként fékezheted meg. Mindezzel ráadásul véget vethetsz a felkapcsolva maradt villanyok, a ki nem húzott konnektorok időszakának, hiszen akár a távolból is lekapcsolhatsz eszközöket, vagy egyenesen időzítőt állíthatsz be.
 

Ugyan ez igaz a fűtésre is, télen nem kell állandóan magasan, alacsonyan vagy valahol a kettő között tartanod a hőmérsékletet! Napközben, amikor senki sem tartózkodik otthon nyugodtan „letekerheted” és beállíthatod úgy, hogy addigra érje el a kellemes hőmérsékletet, amikorra haza érsz. Mindez ugyanúgy érvényes a hűtésre is, nem kell a tűzforró lakásra ajtót nyitnod egy napsütéses nyári napon, hiszen már eleve kellemes hőmérséklet fog fogadni!
 

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet,  hiszen egy kisebb befektetéssel sokat spórolhatsz hosszútávon!
 

Egyszerű háztartási tippek!
 

Amennyiben még nem állsz készen, vagy nincs lehetőséged arra, hogy a ház szerkezetében változtatásokat eszközölj, egyszerű háztartási tippjeink is segítségedre lehetnek a spórolásban. Mindenek előtt kezd azzal, hogy korszerű, energiatakarékos izzókat vásárolsz, hogy ezzel is energiát takaríts meg. Egy energiatakarékos izzó vagy egy olyan LED-forrás, ami 80%-kal kevesebbet fogyaszt, akár 25-ször tovább bírja, mint a hagyományos társai.
 

Háztartási eszközök terén is feltétlenül résen kell lenni, hiszen nem mindegy, hogy milyen energiaosztályba sorolt terméket vásárolunk meg és használunk az otthonunkban. A rezsi 13%-kát a háztartásunkban használt gépek adják ki és bár az „A+++” besorolással rendelkező készülékekért több pénzt kell kifizetnünk, megéri a befektetésünk, hiszen 10-15%-kal is alacsonyabb lehet a fogyasztásunk, minha az ennél rosszabb besorolással rendelkező társaikat választanánk.
 

Készen állsz az energiatakarékos spórolásra?

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!