Moratórium

Kiderült: ők maradhatnak jövőre moratóriumban

Moratórium

Kiderült: ők maradhatnak jövőre moratóriumban

Vrazsovits Rita
2020-09-19 Frissítve: 2022-01-18
2020-09-19 Frissítve: 2022-01-18
10250219

A lakossági hitelmoratóriumot 2021. januártól további hat hónapig hosszabbítja meg a kormány “néhány társadalmi csoport” esetében. A döntést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be Facebookon. 

 

Januártól további hat hónapig hosszabbítja meg a kormány a törlesztési moratóriumot a lakossági hitelek, például a személyi kölcsönök esetében. A lakosság körében az intézkedés azokat érinti, akik

 

  • legalább egy gyermeket nevelnek,
  • nyugdíjasok,
  • munkanélküliek,
  • közfoglalkoztatottak. 

 

Az ő esetükben a moratórium automatikusan megy tovább, külön nem kell jelezniük, ha továbbra is szüneteltetnék a törlesztést. Viszont ha folytatni szeretnék a fizetést, akkor ezt a bank felé kell jelezniük.

 

A vállalkozóknak be kell jelenteniük, ha szeretnék meghosszabbítani a törlesztési moratóriumot. Ők abban az esetben tudnak élni a lehetőséggel, ha igazolni tudják, hogy a bevételeik a koronavírus-járvány hatására legalább 25 százalékkal csökkentek. 

 

Felmondási tilalom 2021 június végéig

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy minden, a koronavírus-járvány előtt felvett hitel esetében felmondási tilalom lesz érvényben hat hónapig

 

Támogatja a kormány a javaslatot

Orbán Viktor Facebook-videóban közölte a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs javaslatait a törlesztési moratóriummal kapcsolatban, illetve jelezte, hogy azokat a kormány el is fogja fogadni. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a törlesztési moratórium az első hullám idején körülbelül 1,6 millió család és 60 ezer vállalkozás számára tette lehetővé a törlesztés felfüggesztését.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!