Még ma is lehet banki betéttel autót nyerni

Két banknál még mindig vehetünk gépkocsinyeremény-betétet

Még ma is lehet banki betéttel autót nyerni

Két banknál még mindig vehetünk gépkocsinyeremény-betétet

Vrazsovits Rita
2023-09-06 Frissítve: 2023-09-12
2023-09-06 Frissítve: 2023-09-12
34559128

Mind a mai napig lehet vásárolni a több mint hatvan éve indult gépkocsinyeremény- betétekből. A kamatot nem fizető, de autónyerési esélyt kínáló speciális betétet akár ajándékba is lehet venni a két forgalmazó banknál. Itt olvashatsz a részletes feltételekről, sorsolásokról és nyereményekről.

 

Mi a gépkocsinyeremény-betét?

 

A gépkocsinyeremény-betét egy speciális bankbetét fajta, amely után nem fizetnek kamatot, de a tulajdonosa autót nyerhet vele a betétek rendszeresen megtartott sorsolásán.

 

A gépkocsinyeremény-betét tulajdonosa kizárólag természetes személy lehet, a betét pedig minden esetben névre szóló.

 

Melyik bank kínál gépkocsinyeremény-betétet?

 

Jelenleg két magyarországi bank kínálatában van ilyen termék. Az OTP Bank 1961 óta forgalmazza a gépkocsinyeremény-betétet. Az MBH Bank által kínált nyereménybetéttel autót és nagy összegű ajándékutalványt lehet nyerni a sorsoláson.

 

Hogyan lehet gépkocsinyeremény-betétet vásárolni?

 

Az OTP Bank ügyfelei a bankfiókokban és az internetbankban online vásárolhatnak gépkocsinyeremény-betétet, egyenként 10 000, 20 000 és 50 000 forintos címletekben. Az MBH nyereménybetétje a bankfiókokban és netbankon kívül a kijelölt postákon is megvehető, valamint az MBH telebankján keresztül telefonon.

 

Lehet-e ajándékba venni gépkocsinyeremény-betétet?

 

Nyereménybetétet más nevére, ajándékba is lehet vásárolni, például gyereknek vagy unokának. Ha másnak vásárolunk betétet, akkor szükség van a megajándékozott személy 

  • nevére,
  • születési helyére és idejére,
  • édesanyjának leánykori nevére. 

 

Az MBH-nál az ajándékba vásárlást személyesen a bankfiókokban lehet megtenni, a nyereménybetét ajándékozásáról szóló megállapodás megkötésével és a betét összegének elhelyezésével. Ezt követően az ajándékozottnak 180 napja van arra, hogy bármely bankfiókban megkösse a nyereménybetét-szerződést. Ha az ajándékozott eddig nem jelentkezik, vagy az ajándékozott beazonosítása sikertelen, akkor az ajándékozás meghiúsul.

 

Hogyan működik a sorsolás?

  

A sorsolás az OTP-nél havonta történik, általában a hónap közepén, és minden esetben közjegyző jelenlétében. A megnyerhető autók száma nem minden hónapban ugyanannyi, a pontos szám attól függ, hogy mekkora összeg gyűlik össze a betétek kamataiból. Általában 3-4 autót sorsolnak ki a betétesek között, de vannak hónapok, amikor egy-egy extra autó is gazdára talál. Ha az autóra nincs szüksége a nyertesnek, dönthet úgy is, hogy a jármű helyett az autó értékét pénzben kéri. 

 

Az egyszeri nyereménybetét vásárlása után egy hónapot még várni kell, mire részt lehet venni a sorsolásban, vagyis egy szeptemberben megvásárolt betéttel először a novemberi sorsoláson lehet nyerni. Onnantól kezdve viszont nincs dolgunk, a betét automatikusan részt vesz a soron következő sorsolásokon, akkor is, ha időközben a nyertesek között volt. 

 

Az MBH-nál havonta sorosolnak legalább egy (de jellemzően több) 300 ezer forintos notebook ajándékutalványt, kéthavonta pedig legalább egy autót. A sorsolás minden hónap 8-án zajlik. 

 

Több betéttel nagyobb eséllyel lehet nyerni?

 

Minél több és minél nagyobb értékű gépkocsinyeremény-betétje van valakinek, annál nagyobb az esélye, hogy kisorsolják. Legnagyobb eséllyel az 50 ezer forintos címletű betétkönyv számát fogják kisorsolni, de a 10 és 20 ezer forintos címletekkel is lehet nyerni. 

 

Honnan fogom tudni, hogy nyertem?

 

Ha valaki nem jár utána, akkor sehonnan. A bank a sorsolások után ugyanis külön nem értesíti a nyerteseket, így minden esetben a tulajdonostól függ, hogy tájékozódik-e az esetleges nyereményről. Ezt több helyen is meg lehet tenni, a legegyszerűbb az OTP új internetbankjában, a Megtakarítások menüpont alatt. Emellett a bankfiókokban, a bank weboldalán, illetve egy külön applikációban is meg lehet nézni, hogy a kisorsolt betét számai között ott van-e a miénk. 30 nap után az autót már nem kapjuk meg, csak a kocsi értékének megfelelő pénzért lehet jelentkezni.

 

Az MBH-nál is megnézhetők az aktuális nyereményjegyzékek, valamint az át nem vett nyeremények a weblapon és a fiókokban, valamint és az internetes keresőben szám alapján is megnézhetjük, hogy nyertünk-e.

 

Mi lesz az át nem vett nyereményekkel?

 

Az át nem vett nyeremények nem vesznek el, azok ellenértékét később bármikor átveheti a nyertes, de csak a sorsoláskori árat kapja meg, az összeg nem kamatozik. A bankok külön jegyzékben teszik közzé az át nem vett nyeremények nyertes betétjeinek számát.

 

Hogyan kell visszaváltani a gépkocsinyeremény betétkönyvet?

 

A visszaváltás online az internetbankban és személyesen valamelyik bankfiókban is megtörténhet. A megvásárolt betét teljes árát visszakapja a tulajdonos, a kamatokat azonban nem, hiszen abból az autónyereményt vásárolja a bank. Így a befektetés a gyakorlatban csak abban az esetben térül meg, ha nyerünk vele.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!