Baross Gábor Hitelprogram 2024

Január 15-től igényelhetők újra a kedvezményes vállalati hitelek

Baross Gábor Hitelprogram 2024

Január 15-től igényelhetők újra a kedvezményes vállalati hitelek

Bank360 tartalom
2024-01-04 Frissítve: 2024-02-19
2024-01-04 Frissítve: 2024-02-19
36589843

Rajtra kész a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 2024-es folytatása, a vállalatok január 15-től igényelhetik a kedvezményes lízinget és hiteleket, amelyekre még 200 milliárdot adott a kormány.

 

Az EXIM Magyarország január 4-én tájékoztatta 15 kereskedelmi banki és 8 lízingcég partnerét a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram (BGH) 2024 termékeiről és az igénylés folyamatáról. A 200 milliárd forint többletforrással folytatódó program keretében a magyar vállalatok január 15-től igényelhetik a korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált hiteltermékeket a kereskedelmi bankoknál, a lízingcégeknél, vagy közvetlenül az EXIM Magyarországnál. A BGH teljes kerete összességében 1200 milliárd forintra nőtt, amely érdemben járul hozzá a hazai gazdasági növekedés helyreállításához.

 

A kezdetben 700, később 1000 milliárd forintos kerettel meghirdetett Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram iránt 2023. februári indulása óta nagy az érdeklődés. A támogatott finanszírozási eszközök iránti óriási kereslet miatt mind a vállalatok, mind a kereskedelmi bankok részéről nagy az igény a folytatásra, ami nem is meglepő, hiszen ezekkel a hitelekkel még sokkal olcsóbb finanszírozáshoz juthatnak a cégek, mintha nem támogatott, piaci kamatozású vállalati hitelt vennének fel.

 

A kormány december utolsó napjaiban meghozott döntésének értelmében 200 milliárd többletforrással 2024-ben is folytatódik a BGH az EXIM Magyarországon keresztül. Az előző évhez hasonlóan a hazai vállalatok kereskedelmi bankoknál, lízingcégeknél, valamint az EXIM-nél közvetlenül is igényelhetnek finanszírozást. 

 

Január 15-től nyújthatják be a kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalatok egyaránt az igényléseiket 10 éves futamidejű hitelre és 5 éves futamidejű lízingre, melyek kamata forintban akár 5%, euróban akár 3% is lehet. Az EXIM már előkészítette a januárt 15-i indláshoz szükséges  feltételeket.

 

Az EXIM célja a Baross Gábor Hitelprogrammal, hogy 2024-ben is támogassa a hazai gazdasági növekedésében kulcsszerepet játszó iparágakat, valamint a fenntarthatósági és energiahatékonyági célú beruházásokat. Annak érdekében, hogy az autóipari, élelmiszeripari, gyógyszergyártó, építőipari, logisztikai, illetve a turizmus-vendéglátás és a telekommunikációs szektorok hazai szereplői ne maradjanak finanszírozási források nélkül, az EXIM által kínált beruházási hitel és lízing kamata még kedvezőbb, mint a 2023. évi programban.

 

A termelő és szolgáltató tevékenységhez kapcsolódó beruházások mellett a magyar vállalatok külföldi kifektetéseit, logisztikai-, szállítmányozási tevékenységeit, termelőeszközeik finanszírozását, illetve a fenntarthatóságot és az energiahatékonysági átállást elősegítő beruházásokat is támogatja a pénzintézet.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!