Online utalni jobb

5 dolog, ami miatt jobb az elektronikus utalás

Online utalni jobb

5 dolog, ami miatt jobb az elektronikus utalás

Bank360 tartalom
2020-04-06 Frissítve: 2023-08-09
2020-04-06 Frissítve: 2023-08-09
8065955

 

A banki átutalás a kellemetlen sorállás helyett egy pillanatok alatt végrehajtható ügyletté válhat. Tévhit, hogy mindez feltétlenül sokba kerül, az előnyök azonban egyértelműek és megfizethetetlenek.

 

Biztonságosabb

Ez ma talán a legfontosabb szempont. Az online bankszámla ügyintézés segít abban, hogy ne kelljen feleslegesen emberek közé menni. Minden utalásunk, és kifizetésünk határidőben és biztonságban teljesül, mégsem kell ezért az egészségünket kockáztatni - és nem utolsó sorban azét az ügyintézőét sem, aki velünk szemben ül. A maradj otthon kampányok egyik fontos eleme lehet, ha a sárga csekkeket, rózsaszín csekkeket és mindenfajta banki átutalást át tudunk konvertálni a számítógépünkre.

 

Rugalmasabb

Mindig nagy segítség, ha egy-egy sorbanállást ki tudunk iktatni. Van, amit nem lehet kiküszöbölni, de ha elektronikus számlánk van és tudunk online is utalást indítani, nagyon sok időt és energiát takaríthatunk meg magunknak. A sorbanállás, a személyes jelenlét mindig kötöttséget jelent, ha ettől meg lehet szabadulni, az mindenképpen előnyt jelent. Ez a biztonság mellett akkor lehet nagyon fontos szempont, ha nem érünk rá - mert a munka mellett ott a gyerek, a háztartás és a család.

 

Gyorsabb

Az azonnali átutalás azt jelenti, hogy senkire és semmire nem kell várni, az általunk indított utalás abban a pillanatban teljesül, amit megnyomjuk az enter gombot. Ha tehát reggel hétkor - vagy este hatkor - szeretnénk egy tranzakciót elindítani, azonnal végre tudjuk ezt hajtani. Ehhez képest, ha egy bankfiókban akarnánk elintézni, bele kellene számítani az odautat, a sorbanállást, és még a nyitva tartási időre is figyelni kell. Ez nem feltétlenül egy számla befizetésekor lehet fontos, sokkal inkább akkor, ha például egy családtagot kell azonnal kisegíteni vagy bármi ok miatt a számlánkon kell lennie adott összegnek.

 

Olcsóbb

Azt gondolhatnánk, hogy az elektronikus ügyintézés drágább, mert korszerűbb és biztosan csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Valójában egy jól megválasztott elektronikus számla semmivel sem drágább, mint egy olyan, amelyiknél minden extra szolgáltatásért fizetni kell. A legjobb csomagoknál a netbanki szolgáltatások ingyenesek. Az internetbankos átutalási díjak jellemzően sokkal olcsóbbak, mint a fióki átutalási díjak, ezért is érdemes az elektronikus utat választani.

 

Kényelmesebb

Az elektronikus számlák használata minden szempontból sokkal kényelmesebb. Nemcsak a sorbanállástól szabadulhatunk meg, hanem attól is, hogy mindent észben tartsunk. Az állandó utalások beállításával vagy csoportos beszedés beállításával mindig időben tudjuk elutalni a számlákat, lakbért vagy akár a gyerek étkezési díját, szakkörpénzt. És bármikor megnézhetjük azt is, hogy mire mennyit költöttünk. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!