Hitelkalkulátor előnyei

5 érv a kalkulátorok használata mellett

Hitelkalkulátor előnyei

5 érv a kalkulátorok használata mellett

Bank360 tartalom
2020-07-25 Frissítve: 2022-01-18
2020-07-25 Frissítve: 2022-01-18
9607505

Évekkel ezelőtt még talán el sem tudtuk volna képzelni, hogy ma már egy számítógép előtt ülve, néhány kattintással képesek leszünk egy-egy hiteltermék esetében az összes elérhető banki ajánlatot megismerni.

 

Gondoljuk csak meg, milyen lenne, és mennyi időbe, energiába kerülne, ha egyenként kellene végigjárni az összes bankot. Nem beszélve arról, hogy meglehetősen hosszú időbe telne kikeresni a hiteleket kísérő járulékos költségeket is az adott banki hirdetményből. Megnéztük, milyen előnyökkel jár a Bank360.hu online hitelkalkulátorának használata.

 

1. Gyors, friss, pontos

A tudatos pénzügyi gondolkodást követők egyre népesebb tábora számára a Bank360.hu online hitelkalkulátora ma már lényegesen könnyebbé teszi az információ- és ajánlatgyűjtést. És bár sokan még mindig a lakossági folyószámlájukat vezető bankok termékeit veszik igénybe, az online kalkulátor használatával könnyen és gyorsan információt kaphatunk a különböző banki ajánlatokról, így akár több tízezer, de például lakáscélú hitel esetében több százezer forintot is megtakaríthatunk.

A Bank360.hu folyamatos frissíti adatbázisait, így a bankok aktuális ajánlatait találhatjuk meg.

 

2. Kényelmes és független: akár egy karosszékből láthatjuk az összes ajánlatot

A Bank360.hu összehasonlító oldalain több, mint 10 bank ajánlatait ismerhetjük meg. Mindezt ráadásul úgy, hogy az úgynevezett fizetett megjelenések és szakértői vélemények helyett (mint általában a keresőoldalakon) kizárólag az ajánlatok kondíciói és adatai alapján, objektíven, sorba rendezve jelennek meg az ajánlatok. Nincsenek tehát a lista elején kiemelt ajánlatok, a banki ajánlatokat a kiegészítő költségekkel és feltételekkel együtt ismerhetjük meg.

 

3. Felkészült tárgyalás a bankkal

Nyilvánvalóan a személyes tárgyalásnak sok előnye van, hiszen a kérdéseinkre azonnali válaszokat kaphatunk. Ugyanakkor - különösen nagyobb mértékű hitelösszegek esetében - nagyon is érdemes felkészültebbnek lenni, így pontosabban is tudunk kérdezni. Akár olyan részletekre is, amelyre még a banki munkatársnak sem jut eszébe kitérni. A Bank360.hu kalkulátora az aktuális feltétleket, vagy éppen az elérhető akciók részleteit is megmutatja.

 

4. “Házhoz megy” a banki ajánlat

Amikor pedig sikeresen kiválasztottuk a megcélzott, számunkra legmegfelelőbb ajánlatot, néhány kattintás után, a szükséges adatokat megadva, már kérhetjük is a konkrét ajánlatot, ezt követően pedig a bank fel fogja venni velünk a kapcsolatot.

 

5. A hitelkalkulátor használata ingyenes

A Bank360.hu kalkulátora az ügyfeleknek teljesen ingyenes, akár vállalati akár lakossági ügyfélről van szó.

 

Nézzük meg egy konkrét számítással a kalkulátor előnyeit!

Kétmillió forint személyi kölcsönt szeretnénk felvenni, 6 éves futamidővel, és a jövedelmünk eléri a havi nettó 250 000 forintot, valamint vállaljuk azt is, hogy ezt a jövedelmet a kiválasztott bankba fogjuk utalni.
Nyolc banki ajánlatot hasonlítunk össze.

Hitelkalkulátor

A kalkulátor által kiszámított aktuális ajánlatokból is jól látszódik, hogy ugyanazon hiteltermék esetében is jelentős, akár több százezer forintos különbségek vannak. Ez mindenképpen akkora különbség, amely kapcsán érdemes alaposan megfontolni, melyik banktól vesszük fel a személyi kölcsönt.

 

És hogy mitől lehet egy-egy hiteltermék más és más? Nos, a bankok a szabad piacon tevékenykednek, komolyan versenyeznek az ügyfelekért, hiszen a hitelkihelyezés számukra egy profitábilis tevékenység, és még további termékeket (pl. vagyon- vagy életbiztosítás, bankszámla stb.) is értékesíthetnek a hitelfelvevőnek. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!