7 érv a hitelkalkulátor mellett

7 érv a hitelkalkulátor mellett

7 érv a hitelkalkulátor mellett

7 érv a hitelkalkulátor mellett

Bank360 tartalom
2019-10-15 Frissítve: 2023-12-05
2019-10-15 Frissítve: 2023-12-05
5223753

 

Hitelre van szükséged? Mit teszel? Besétálsz a számlavezető bankod fiókjába és tájékoztatást kérsz? És mi van, ha nem az a bank adja a legjobb ajánlatot? Betérsz egy másik bankba? Vagy az összesbe? Vagy elkezded a weboldalukról kinyerni az infókat, hátha össze tudod vetni az ajánlatokat?

 

Valószínűleg nem jutsz a végére. Nem éri meg egyenként megnézegetni a bankok ajánlatait. Időrabló, sosem érsz az apróbetűk végére, és az ajánlatok is folyton változnak. Sokkal jobban jársz, ha hitelkalkulátort használsz. Elmondjuk, miért.

 

  1. Független

 

A kalkuláció után a legjobb ajánlatot látod legfelül. Nem lehet előkelő helyet vásárolni, mindig a legolcsóbb megoldást tesszük előre. A kalkulátor adatai mindig megfelelnek az aktuális ajánlatoknak. Nem fordulhat elő, hogy olyan akciót, kedvezményt látsz, ami már nem érvényes, és az sem valószínű, hogy nem veszed észre a kínálkozó lehetőséget. Ezekre figyelmeztet a kalkulátor. Azt is látod, hogy az időszakos kedvezmények meddig érvényesek, és az akciós időszak után milyen paraméterekkel számolhatsz. Így eldöntheted, megéri-e sietni a kérelem benyújtásával vagy jobban jársz, ha inkább kivársz.

 

  1. Ellenőrzött

 

A kalkulátor által kezelt és felhasznált adatokat publikus, mindenki számára rendelkezésre álló információk alapján töltjük fel. A hiteltermékek paramétereit és a számításokat a banki partnereinkkel is egyeztetjük. Fontos ugyanakkor, hogy a végleges bírálat mindig egyedileg a te speciális helyzetedtől függ. 

 

  1. Ingyenes

 

Nem lesz attól drágább a hiteled, hogy használod a kalkulátort. Nem számítunk fel semmilyen díjat vagy költséget, és a bankok sem kérnek extra díjat azért, mert bekerülnek a kalkulátorba. Így biztos lehetsz benne, hogy a kalkulátor hasznos eszköz és neked nem kerül semmibe a használata.

 

  1. Könnyen kezelhető

 

Töltöttél már ki olyan kalkulátort, ahol sorra adtad meg az adataidat és egyéb információkat, aztán az egész mégsem működött? Vagy nem értetted, hogy mit hová kell írni? Vagy ha módosítani akartad a paramétereket, akkor újra kellett csinálnod az egészet? És valamiért mindig piros volt az összes sor valami hiba miatt? A hitelkalkulátorral nem lesz ilyen gond. A kitöltése egyszerű, nem kell hozzá extra pénzügyi tudás vagy előképzettség, nem kell szakkifejezéseket megtanulnod. Ha elrontottál valamit, vagy csak egyszerűen valamilyen paraméteren változtatnál, azt is megteheted könnyedén. A menet közben átírt adatok mentén a kalkulátor azonnal újraszámolja a hitel vagy személyi kölcsön paramétereit.

 

A hitelkalkulátorral azonnal a rendelkezésedre állnak a szükséges információk. Nem kell időt vesztegetned arra, hogy begyűjtsd az adatokat, nem kell magadnak kisilabizálnod és összehasonlíthatóvá tenned az adathalmazokat, ezt a kalkulátor elvégzi helyetted. Az eredmény azonnal megvan, nem kell a bankokra várni.

 

  1. Alapos

 

A megfelelő hitel kiválasztásához több információra van szükség annál, hogy mennyi a törlesztő és a futamidő. Fontos tényező lehet például egy nagyobb összegű, illetve hosszabb futamidejű lakáshitel esetében, hogy milyen költsége van az előtörlesztésnek, végtörlesztésnek, milyen típusú bankszámlát kell nyitni, illetve vezetni a kedvezmények igénybe vételéhez. A kalkulátor nemcsak az alapinformációkat tartalmazza, hanem a részletszabályokat is. Ezek alapján nagy bizonyossággal hasonlíthatod össze a bankok ajánlatait és választhatod ki a neked legjobban tetszőt. Ha ez még mindig nem elég, és biztos ami biztos, az apróbetűs részeket is szeretnéd végignyálazni, azt is megteheted, a kalkulátor a megfelelő banki oldalra irányít.

 

  1. CSOK-os

 

Megvan a hitel, de kedvezményt vennél igénybe? Ez alapvetően megváltoztathatja a hitel paramétereit. A kalkulátorral azonban ez sem jelent gondot, hiszen az figyelembe tudja venni a CSOK-ot is. Ez azt is jelenti, hogy ha CSOK hitelt szeretnél, akkor azokat a speciális paramétereket és ismérveket veszi figyelembe a kalkulátor, amely mentén a CSOK-ot igénybe tudod venni. Ez azt jelenti, hogy teljes körű tájékoztatást kaphatsz a támogatott hitelekről is egyetlen gombnyomással. 

 

  1. Összehasonlítható

 

A bankok rendszerint a maguk logikája alapján mutatják be egyes hiteleiket, akciójukat. Ezeket sok esetben nem lehet összehasonlítani, mert az egyes ajánlatokban egyszerűen más adatokat hangsúlyoznak, illetve nem hangsúlyoznak a bankok. A részletszabályok rendszerint nincsenek is benne a könnyen hozzáférhető információ csomagban, ezeket a hirdetményekből kell kigyűjteni. 

 

Bár ezek a hirdetmények hozzáférhetők minden banki termék esetében, a bankok nyilván nem egységes rendszerben állítják össze ezeket a hirdetményeket, üzletszabályzatokat és termék leírásokat, így az információk összevetése nagyon nehézkes. Az egyik adat itt van, a másik ott, és hogy mikor mit hol találsz meg, az csak hosszas kattintgatás után derül ki. A kalkulátor ezt a feladatot elvégzi helyetted, neked csak végig kell nézned, adott kérdésben mit mond az egyik, illetve a másik bank. 

 

Összegezve

 

A kalkulátor használata megkönnyíti a megfelelő hitel kiválasztását. Néhány próbálkozás után már eszedbe sem fog jutni, hogy magad állj neki kiásni az adatokat, automatikusan a kalkulátor segítségét fogod igénybe venni.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!