Bérkalkulátor

Új szintre lépett a személyre szabott bérkalkuláció: rendhagyó fejlesztéssel rukkolt elő a Bank360.hu

Bérkalkulátor

Új szintre lépett a személyre szabott bérkalkuláció: rendhagyó fejlesztéssel rukkolt elő a Bank360.hu

Vrazsovits Rita
2021-12-17 Frissítve: 2022-04-25
2021-12-17 Frissítve: 2022-04-25
17755129

Új fejlesztéssel jelent meg a piacon a Bank360.hu pénzügyi aggregátor oldal: a látogatók személyre szabott bérkalkulációt végezhetnek, melynek az eredményét a hitelkalkulációk során is hasznosíthatják. A bérkalkulátor a vállalkozások számára is hasznos eszköz lehet, mivel a munkáltatók kedvezményeit és összköltségét is figyelembe veszi az új fejlesztés.

 

Már a 2022-ben hatályba lépő feltételek szerint is kalkulálhatnak a Bank360.hu látogatói az új Bérkalkulátorral, emellett pedig az idei évre vonatkozó kalkulátort is használhatják. A bérkalkulátorral mindenki személyre szabott számításokat végezhet attól függően, hogy milyen munkavállalói vagy munkáltatói kedvezményekre jogosult. A kalkuláció alapját adhatja a nettó vagy a bruttó bér, de akár a munkáltatók összköltsége is lehet kiindulópont - utóbbi funkció a kisvállalkozások számára is hasznos eszköz lehet.

 

A 2022-es változásokat is figyelembe veszi a kalkulátor

A munkáltatói terhek 2022. januártól változni fognak, amit a kalkuláció is figyelembe vesz, ha a jövő évi adatokkal számolunk. A szociális hozzájárulási adó 15,5 százalékról 13 százalékra csökken, a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás pedig megszűnik. Összességében tehát 4 százalékponttal csökkennek a munkáltatói terhek, emellett azonban ki kell gazdálkodniuk a jelentősen megemelt minimálbér és garantált bérminimum összegét. A szakirányú oktatást, illetve duális képzést végző vállalkozások jövőre a szochóból érvényesíthetik megszokott kedvezményeiket.

A személyre szabott kalkuláció elvégzése után az eredményben lévő nettó bérrel akár további, szintén személyre szabott hitelkalkuláció is végezhető, ami egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a megfelelő pénzügyi szolgáltatás kiválasztását. 

 

Hogyan működik a kalkulátor?

A kalkulátor beállításait személyre szabhatjuk, néhány adat megadása után minden látogató a saját magára érvényes számokat nézheti meg. Az alábbi információk megadására van szükség:

 

  • év választás: kiválaszthatjuk, hogy az idei, vagy a jövő évi feltételek szerint szeretnénk kalkulálni - ez főként a munkáltatói terhek és a 25 év alatti korosztály számára fontos;
  • kiválaszthatjuk, hogy mi alapján szeretnénk kalkulálni: nettó bér, bruttó bér vagy a munkáltató összköltsége alapján;
  • összeg megadása, az előző mutatóra vonatkozóan;
  • családi kedvezményre jogosító gyerekek számának a megadása.

 

Az adatok megadása után a munkavállalói adó- és járulékkedvezményre jogosító lehetőségek közül választhatunk. 2022-ben a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye, a személyi kedvezmény és az első házasok kedvezménye kiegészül a január 1-jétől hatályba lépő 25 év alattiak szja kedvezményével is. 

 

Ezután a munkáltatói járulékkedvezmények közül választhatunk, ami szintén befolyásolja a kalkuláció végeredményét. Az adatok megadása után a Kalkuláció gombra kattintva megkapjuk az eredményt, ami tételesen felsorolja a nettó és a bruttó bérre vonatkozó részleteket, ideértve a költségeket és a beállított kedvezményeket is. 

 

A megadott bér alapján hitellehetőséget is kínál a kalkulátor

A bérkalkulátor alá beillesztett elem abban is segíti a látogatókat, hogy a személyre szabott bérkalkuláció alapján találhassák meg az ideális pénzügyi szolgáltatást. A fejlesztés lényege, hogy a nettó jövedelem minden esetben a személyre szabott bérkalkuláció eredménye alapján jelenik meg a világoskék mezőben.

A részletekre való továbbkattintás után pedig a hitelkalkulátor oldal már csak azokat az ajánlatokat rendezi sorba, amelyeket az adott nettó jövedelem mellett igénybe lehet venni. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!