hitelkalkulátor kód

Hogyan számol egy hitelkalkulátor?

hitelkalkulátor kód

Hogyan számol egy hitelkalkulátor?

Bank360 tartalom
2020-09-09 Frissítve: 2023-12-05
2020-09-09 Frissítve: 2023-12-05
10135013

A hitelfelvétel az egyik legfontosabb pénzügyi döntés az életünkben, hiszen akár évtizedeken át fizetünk vissza egy olyan összeget, amely jelentős teher lehet a háztartás költségvetésében. Jogosan merül fel az igény, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk. Ebben segítségünkre lehet egy olyan alkalmazás, amely pontosan kiszámolja, mennyit kell fizetnünk havonta.

 

A Bank360 hitelkalkulátori rengeteg adat alapján számolnak

A jó döntéshez viszont rengeteg adatot kell egyszerre figyelembe venni. Minden egyes bank aktuális feltételeit fel kell dolgozni és be kell vinni a hitelkalkulátorba. A kalkulátor ezek alapján kiszámolja egy hitel pontos havi induló törlesztőjét és a teljes visszafizetendő összeget. Gondoljunk bele, mennyi idő lenne magunknak utánajárni minden információnak, és milyen bonyolult feladat lenne összehasonlítani többféle szempont szerint az ajánlatokat. Egy kalkulátor viszont egy pillanat alatt megteszi helyettünk ezt egy gombnyomásra.

 

Friss banki adatok

A Bank360.hu munkatársai folyamatos kapcsolatban állnak a partner bankokkal, és elsőként tudnak minden változásról. Azonnal frissítik a kalkulátort, amely már az új adatokkal számol tovább. Ilyen adatok többek között:

  • kamat,
  • THM,
  • akciók,
  • bankszámlavezetési díj.

 

Mindig az aktuális feltételeket alapján számolunk

A kalkulátorok mindig az aktuális feltételeket veszik figyelembe. Ez azt jelenti, hogy a havi törlesztő és THM kiszámolásakor az éppen érvényes akciókkal és kedvezményekkel is számolnak. Hasonlóképpen érvényesítik a bankba utalt jövedelem után járó vagy a  magas jövedelem miatt igénybe vehető kedvezményeket.

 

Mindent költséget figyelembe veszünk

Egy hitelnek lehetnek olyan, első pillantásra nem szembetűnő költségei, amelyekkel szintén számolnak a kalkulátorok. Ilyen például a folyószámlahitelek igénybevételéhez szükséges banknál vezetendő bankszámla havi díja vállalkozások számára. 

 

Így számolnak az egyes kalkulátorok

 

Személyi kölcsönt kiszámoló kalkulátor

A legkedvezőbb személyi kölcsön kiszámolásához a kalkulátor a hitelösszeget, futamidőt és havi jövedelmet veszi figyelembe, valamint ellenőrzi, hogy vállaljuk-e ennek a hitelező bankba való utalását. A fenti adatok alapján összehasonlítja az ajánlatokat, és sorba rendezi őket a megadott paraméterek szerint.

 

Lakáshitelt kiszámoló kalkulátor

Hasonlóképpen számol a lakáshitel kalkulátor is: a megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem alapján megkeresi az éppen legkedvezőbb lakáshitelt a kínálatból. 

 

CSOK hitelt kiszámoló kalkulátor

A CSOK hitel kamata ugyan mindegyik banknál ugyanannyi, a maximálisan felvehető hitelösszeg azonban függ attól, hogy használt vagy újépítésű ingatlant szeretnénk vásárolni, valamint hány gyerek után vesszük fel a támogatást. A Bank360 CSOK kalkulátor minden feltételt figyelembe vesz, amikor megmutatja az ajánlatokat.

 

Babaváró hitelt kiszámoló kalkulátor

A babaváró hitel kamata is szintén ugyanakkora minden banknál. A jövő tervezésekor fontos azonban előre tudni, mennyivel csökken a tartozás a gyerekek születésével. A Bank360 babaváró hitel kalkulátorában meg lehet adni a tervezett gyerekek születését, amely alapján pontosan megtudhatjuk, hogyan alakul a törlesztő és a futamidő.

 

NHP hitelt kiszámoló kalkulátor

Magyarországon elsőként jött ki a Bank360 egy olyan NHP Hajrá kalkulátorral, amely a különböző hiteltípusoknak megfelelően számolja ki a hitelösszegnek megfelelő törlesztőt. Mivel egy vállalati bankszámla költségei jóval magasabbak, mint egy lakossági bankszámláé, fontos, hogy ezekkel a járulékos költségekkel is számoljunk. Az ilyen kiadásokat figyelembe véve hosszú távon jelentős különbségek lehetnek két banki ajánlat között még akkor is, ha a hitel államilag garantált kamata megegyezik.

 

Széchenyi hitelt kiszámoló kalkulátor

A Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető Széchenyi Hitel típusok pontos összehasonlítása szintén nagyon bonyolult feladat, mert ebben az esetben is jelentős eltérések lehetnek a járulékos kiadások között még akkor is, ha a kamat azonos. A Bank360.hu kalkulátorával részletesen ki lehet számolni az évek alatt jelentkező költségeket, és ez alapján meg lehet hozni a legkedvezőbb döntést.

 

Hagyjuk, hogy a kalkulátor számoljon helyettünk!

Látható tehát, hogy a kalkulátorok több órányi, vagy akár több napnyi információgyűjtést és kiszámolást elvégeznek helyettünk. Érdemes használni az ingyenes kalkulátorokat, mert pontos és friss adatokkal dolgoznak, valamint olyan szempontokat is figyelembe vesznek, amelyekkel egy átlagos felhasználó nem biztos, hogy számol.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!