Az Oney ügyfelei átkerülnek a Cetelemhez

A Cetelemhez kerültek az Oney magyar ügyfelei

Az Oney ügyfelei átkerülnek a Cetelemhez

A Cetelemhez kerültek az Oney magyar ügyfelei

Bank360 tartalom
2022-11-23 Frissítve: 2023-05-31
2022-11-23 Frissítve: 2023-05-31
30438638

Átvette Cetelem az Oney magyarországi ügyfélállományát, amivel a fő szolgálatatásaiban, az áruhitelekben, hitelkártyákban és személyi kölcsönökben erősített. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni a változásról. 

 

“2022.10.31-vel az Oney Magyarország Zrt. által kötött személyi kölcsön és áruhitel szerződéseket, illetve az Oney Magyarország Zrt. és az Oney Kft. által kötött hitelkártya-szerződéseket a Magyar Cetelem Zrt. átveszi, és 2022.11.01-től a Magyar Celetem Zrt. kezeli azokat teljeskörűen, mint pénzügyi szolgáltatás nyújtó fél” - olvasható az Oney honlapján. 

 

Mit kell tudni a váltásról?

A hitelszerződések átruházásáról, illetve a fennálló hitelekkel kapcsolatos további teendőkről az ügyfeleket postai úton értesítették az esetleges teendőkről. Akiknek például rendszeres átutalások voltak beállítva, 2022. november 2-től már új számlaszámra szükséges a törlesztést teljesíteni. A pontos törlesztési információkról a Magyar Cetelem Bank külön is küld tájékoztatást.

Az állományátruházás a hitelszerződéseidre vonatkozó általános szerződéses feltételekre és hitelkondíciókra nem volt hatással, vagyis a hiteleket változatlan feltételek mellett lehet tovább törleszteni. 

 

Aki nem szerette volna, hogy a hitelszerződése átkerüljön a Cetelemhez, október 28-ig élhetett a felmondás jogával. Felmondás esetén a tartozás egyösszegben vált esedékessé, és a felmondástól számított 30 napon belül ki kell fizetni a teljes fennálló tartozás összegét. 

 

Annak, akinek hitelfedezeti biztosítása volt az Oney-nál, továbbra is közvetlenül a biztosítóval (UNIQA vagy Cardiff) szükséges felvenni a kapcsolatot, ha ügyet szeretne intézni. 

 

Az Oney Auchannal közös akciója sem változott, az Auchan kártyás kedvezmények továbbra is elérhetően. Változatlanul lehet pontokat gyűjteni és azokat beváltani az átruházásra kerülő Auchan kártyával.

 

Összenőtt, ami összetartozik

2020 nyarán még arról jött a hír, hogy az Oney Bank SA 60 százalékról 100 százalékosra növelte részesedését az Oney Magyarország Zrt.-ben, a Magyar Cetelem Bank Zrt. pedig kiszállt a cégből. 

 

Mostanra a helyzet megváltozott, az Oney állományának megszerzésével pedig pedig a Cetelem a sajátjához egy kifejezetten hasonló ügyfélkörhöz jutott, hiszen a két pénzintézet szolgáltatásai sokban hasonlítanak egymásra, az Oney is áruhiteleket, hitelkártyákat, személyi kölcsönöket kínált Magyarországon, és ugyanez az erőssége a Cetelemnek is. 

 

Az Oney jelenleg 12 európai országban van jelen, és közel 8 millió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. Magyarországi működését 2004-ben kezdte meg, akkor még Banque Accord néven (az Oney nevet 2009 óta használták). Elsőként az Auchan áruházakban kínáltak áruhitelt az ügyfeleknek, 2005-től ez a szolgáltatás már a Decathlon áruházakban is elérhető volt. 2007 óta személyi kölcsönt is adnak, 2008-ban pedig hitelkártya szolgáltatásukat vezették be. Az Auchan ajándékkártya igénylésére 2011 óta van lehetőség, ami 2016-ban vált eggyé a bizalomkártyával. Az Oney netbankját 2017-ben használhatták először az ügyfelek. 

 

A Cetelem és az Oney, ahogyan az Auchan és a Dechatlon is, francia központú cég, így az együttműködésük, vagy akár, mint a jelen esetben felvásárlási kapcsolatuk organikusnak tekinthető világszerte.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!