Ernyők az égben

A csoportos biztosítás előnyei és hátrányai

Ernyők az égben

A csoportos biztosítás előnyei és hátrányai

Bank360 tartalom
2020-10-01 Frissítve: 2022-04-06
2020-10-01 Frissítve: 2022-04-06
10284089

Az ügyfelek pénzügyi igényeinek teljes körű kiszolgálása céljából több bank is nyújt csoportos biztosításra lehetőséget. Ezt elsősorban a banknál bankszámlát vezető, vagy hitelkártyával, esetleg befektetéssel rendelkező ügyfelek számára ajánlják.
 

Ezzel nemcsak olcsóbb, de akár szélesebb biztosítotti szolgáltatást nyújtó biztosítást tudnak kötni az ügyfelek, ráadásul lényegesen egyszerűbben, gyorsabban is megköthetik azt. Egy csoportos biztosítás a banki ajánlatokon túl cégek, vállalkozások, egyéb szervezetek és közösségek, például egyesületek számára is elérhető.

 

Az életbiztosításokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ebben a cikkben foglaltuk össze.

 

A csoportos biztosítás szereplői


A csoportos biztosítások esetében három szereplő együttműködéséről van szó:
 

  • a biztosító
  • a szerződő fél (pl. bank, vállalkozás, egyesület, stb.), valamint
  • a biztosított (pl. banki ügyfél, munkavállaló, magánszemély).

 

Ez azt jelenti, hogy több biztosított személy részére lehet egy szerződéssel biztosítást kötni, így kihasználva a mennyiségi és/vagy szolgáltatási kedvezményeket. A biztosított egy csatlakozási nyilatkozattal válhat a biztosítási szerződés alanyává. 

 

A csoportos biztosítás előnyei:

 

  • egyszerű szerződéskötési folyamat,
  • átlátható árazás és biztosítási feltételek.
  • Olcsóbb a díja, mintha egyenként kötne a közösség minden tagja biztosítást. Ráadásul a biztosítási díjat a bank automatikusan levonja, így ezzel sincs gondja az ügyfélnek.

 

A csoportos életbiztosítás hátrányai:
 

  • nem lehet személyre szabni a biztosítást.
  • csak addig terjed ki a biztosítás a biztosítottra, ameddig a csoport tagja.

 

Akár magas biztosítási szolgáltatás is járhat
 

Az NN-Bank360 Csoportos életbiztosítás alacsony havi fix díjért, orvosi vizsgálat nélkül, teljesen online köthető meg. Bármely okú halál vagy legalább 70%-ot elérő maradandó egészségkárosodás esetén akér 20 millió forint biztosítási összeget is fizethet.

 

csoportos életbiztosítás kötése

 

A Budapest Bank “Budapest Balesetbiztosítás” néven kínál ügyfeleinek csoportos biztosítást, amely például baleseti halál esetén akár 20 millió forint biztosítási szolgáltatás is nyújthat.
 

A K&H Bank is nyújt csoportos élet- és balesetbiztosítást banki ügyfeleinek, magánszemélyeknek és a banknál vállalkozói bankszámlával rendelkező vállalkozásoknak is, utóbbi esetében baleseti halál vagy rokkantság bekövetkeztekor akár 3 millió forintot fizetve a biztosítottnak.
 

A Raiffeisen Bank maximum 5 főre igényelhető családi csoportos biztosításokat ajánl az ügyfelei figyelmébe, akár 17,5 millió forint biztosítási szolgáltatással.
 

A CIB Bank például bankszámla mellé már havi 139 forintos díjért nyújt 1 milliós balesetbiztosítási szolgáltatást.
 

Az OTP Banknál csoportos egészségbiztosításra szerződhetnek az OTP Egészségpénztári tagok, akár már havi 119 forint díjért.
 

Az ERSTE Bank bankkártyáihoz kínál csoportos utasbiztosítási lehetőséget, míg lakossági bankszámlákhoz kockázati életbiztosítást és munkanélküliségi esetére biztosítási szolgáltatást ajánl ügyfelei számára.

 

A biztosított figyelmesen olvasson el minden információt a biztosításról!
 

Ahogy korábban írtuk a csoportos biztosítási feltételeket nem lehet személyre szabni, ezért érdemes alaposan elolvasni a feltételeket és átgondolni, hogy megfelelő-e a számunkra az adott biztosítási csomag, vagy inkább egy egyedileg összeállított  biztosításra van szükségünk?

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!