Csoportos életbiztosítás

Ismerd meg a csoportos életbiztosítás előnyeit!

Csoportos életbiztosítás

Ismerd meg a csoportos életbiztosítás előnyeit!

Varga Zsombor
2021-04-13 Frissítve: 2024-01-23
2021-04-13 Frissítve: 2024-01-23
13589482

A csoportos személybiztosítás egy kockázati biztosítás, aminek az életbiztosítási csomagja halál vagy maradandó egészségkárosodás esetén fizet akár 20 millió forintot a biztosított számára. A biztosítás megkötése során kiválasztható a szolgáltatási szint. Magasabb havidíj esetén a kifizetett összeg is magasabb, ha bekövetkezne a kockázatot jelentő biztosítási esemény. Cikkünkben a csoportos életbiztosítás jellemzőit mutatjuk be.

 

Az Életbiztosítás csomag haláleset bekövetkeztekor nyújt pénzügyi segítséget, vagy ha olyan súlyos mértékben károsodik az egészségünk, hogy korábbi életünket mi magunk már nem tudjuk fenntartani. Önellátási képességünk teljes vagy részleges elvesztését a biztosítás jelentős összeggel kárpótolja, hogy a megváltozott munkaképesség miatt ne veszítsük el egzisztenciánkat. Halál esetén pedig családunk későbbi életét könnyíti meg a biztosítási összeg - így elkerülhető szeretteink életminőségének megváltozása, de akár egy örökölt tartozás is rendezhető a segítségével. 

 

Mit jelent a csoportos biztosítás?

A Bank360 oldalán elérhető csoportos személybiztosítást jellege miatt kedvező áron és egyszerű ügyintézéssel lehet igénybe venni. Csoportos biztosítások esetén ugyanis a biztosító nem egyénenként, hanem egy-egy csoport esetében köti meg a biztosítást, ami kisebb költségekkel jár. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az egyesületek, cégek, baráti társaságok csoportos biztosításával szemben ezt a biztosítást egyénileg, a minket jól ismerő családtagokra vonatkozóan köthetjük meg, vagyis nem szükséges másokkal közösködni.

A biztosítás megkötéséhez mindössze a Bank360 oldalon történő regisztrációra van szükség: ez teszi lehetővé a csoportos biztosítás megkötését, a „csoporttagság” mindössze ezt jelenti az oldalon elérhető személybiztosítása során. A jelentkezési folyamat egyszerű, hiszen például orvosi vizsgálat helyett elég csupán egy online kérdőívet kitölteni az egészségügyi állapotfelmérés részeként.

 

A biztosítás akár 1790 forintos havidíjjal megköthető, ezért a biztosítási esemény bekövetkezte után 3 millió forint térítés vehető igénybe. Ha ennél magasabb összeget szeretnénk, a választható csomagok között érdemes szétnézni.

 

Milyen eseményekre fizet a biztosítás?

Bármely okból bekövetkezett halál, vagy maradandó, 70%-ot elérő egészségkárosodás esetén kifizetés történik, ha erről 15 napon belül hivatalosan is értesül a biztosító. Vagyis a hivatalos bejelentő nyomtatvány mellett el kell küldeni a biztosító számára a halotti anyakönyvi kivonat másolatát, vagy az egészségkárosodás mértékét megállapító orvosi szakvélemény másolatát (a pontos listáról a szerződés tájékoztat).

 

Akkor nem történik meg a kifizetés, ha a halál vagy az egészségkárosodás bűncselekmény elkövetése során történt, azt súlyosan gondatlan magatartás idézte elő, vagy ha a betegség, kóros elváltozás már a szerződés pillanatában is ismert volt. Így nem fizet a biztosítás például extrém sporttevékenység vagy veleszületett rendellenesség okozta haláleset, egészségkárosodás esetén. A halálesetnél a szerződéskötést követő két évben elkövetett öngyilkosság, egészségkárosodás esetén pedig a hozzátartozó vagy maga a biztosított jogellenes és szándékos magatartása szintén kizáró tényező.

 

Ekkor kérheted

A csoportos személybiztosítás nem igényelhető 55 éves kor felett és 18 éves kor alatt, fennálló biztosítás esetén pedig 60 éves korig érvényes, utána érvényét veszti. A biztosításhoz való csatlakozás során egy egészségügyi kérdőívet szükséges kitölteni, aki ez alapján megfelel a biztosítottá válás feltételeinek, gyorsan, egyszerűen, online jelentkezhet.

 

Akár hitelt is törleszthetünk a segítségével

Mivel a biztosítási összeg szabadon elkölthető, akár hiteltörlesztésre is felhasználhatjuk. Ennek a megoldásnak az előnye a hitelfedezeti biztosításokkal szemben, hogy a biztosítás független a hitelt folyósító banktól, és akár a futamidő alatt is megköthető. Ha a kapott összeg segítségével elő- vagy végtörleszteni szeretnénk, a biztosító nem a hitelintézet felé továbbítja a pénzt, hanem mi dönthetjük el, hogy mire fordítjuk. 

 

Az életbiztosítás jövedelempótló biztosítással is kiegészíthető

Bár a személybiztosítás részeként az Életbiztosítás csomag kiegészíthető Jövedelempótló csomaggal – hogy a biztosítás ne csak halálesetre és 70 százalékot meghaladó egészségkárosodásra fizessen, hanem 60 napot meghaladó munkanélküliség és keresőképtelenség esetére is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!