Papírokat írnak alá ketten asztal mellett állva

Milyen kockázati életbiztosítások vannak most a piacon?

Papírokat írnak alá ketten asztal mellett állva

Milyen kockázati életbiztosítások vannak most a piacon?

Bagyinszki Dániel
2021-10-02 Frissítve: 2023-05-01
2021-10-02 Frissítve: 2023-05-01
16235839

A hagyományos kockázati életbiztosítás haláleset után térít, a kedvezményezetteknek így a legnehezebb időkben nyújt anyagi segítséget - legyen szó az elhunyt egy korábban felvett kölcsönéről, a temetés költségeiről, vagy arról, hogy egy nehéz helyzetben áll be váratlan hiány a családi költségvetésben. Cikkünkben a hazai piacon elérhető kockázati életbiztosításokat hasonlítottuk össze. 

 

Az életbiztosítások hagyományosnak tekinthető, kockázati típusa nem használható előtakarékossági célokra, ami azt jelenti, hogy ha letelik a biztosítás ideje és nem következett be biztosítási esemény (haláleset), akkor a biztosítás kifizetés nélkül megszűnik. Emellett befektetésként sem lehet rá tekinteni, hiszen nem termel hozamot.

 

Ellenben a kockázati biztosítás:

  • sok esetben felhasználható hiteltörlesztésre,

  • csoportosan kötve rendkívül kedvező a díja,

  • egyszerű a felmondása,

  • kiegészítő fedezeteivel egy baleset vagy betegség esetén is segíthet bennünket.

 

Mennyibe kerül egy életbiztosítás?

 

Egy életbiztosítás havonta néhány ezer forinttól elérhető, de a díjat befolyásolja az is, hogy

  • milyen idősek vagyunk, 

  • milyen az egészségi állapotunk,

  • milyen kiegészítő szolgáltatásokat szeretnénk mellé igénybe venni.

 

Ha emiatt túl drága ajánlatot kapnánk életbiztosításra, érdemes lehet elgondolkodni inkább egy csoportos biztosításon, ami egységáron szolgáltat.

Megvizsgáltuk, hogy milyen kockázati életbiztosítások vannak most a piacon és mit kínálnak a szolgáltatásaik. 

 

Az NN Biztosítónál négy kockázati életbiztosítás közül válogathatunk. Az Életút program egy váratlan betegség vagy baleset következtében nyújt pénzügyi segítséget és orvosi asszisztenciát, a Baleseti felépülés életbiztosítás pedig már a nevében utal a fókuszára. Az Amulett klasszikus kockázati életbiztosítás, a Maraton pedig az idősebbek számára jár előnyökkel, a 49 és 75 éves kor között megköthető biztosítás ugyanis akár életünk végéig fedezetet nyújthat.

A 4Life Directnél elérhető, határozott időre (10 évre) szóló kockázati életbiztosítás orvosi vizsgálat nélkül, akár online is megköthető, 18 és 65 év között. 

 

Az Aegon Biztosítónál két kockázati életbiztosítás érhető el, az egyik az Aegon Vitál Max, ami határozott időre, 5-40 évre köthető meg 18-70 éves kor között, rendszeres díjfizetés mellett. A szolgáltatáshoz több mint 20 féle kiegészítő biztosítás választható. A szolgáltatónál elérhető másik kockázati életbiztosítás az Aegon Gondoskodás, amivel a temetés költségeit is fedezni lehet, illetve végstádiumú betegség esetén a biztosítási összeg 95 százaléka még életünkben felvehető.

 

Az Allianz nem kínál önmagában kockázati életbiztosítást, csak befektetéssel egybekötött biztosítás kötésére van lehetőség. Az Allianz Életprogramokkal forint, illetve euró alapú életbiztosítást lehet kötni, egyszeri vagy folyamatos díjfizetéssel. Utóbbiak szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítással is rendelkeznek, de mindegyikhez elérhető különféle kiegészítő élet, baleset- és egészségbiztosítás is. A Hozam Max egy meghatározott, 10 éves időtartamra köthető befektetési életbiztosítás, ami baleseti halál esetén az aktuális biztosítási összeg 10 százalékkal növelt értékét szolgáltatja. A biztosítónál elérhető továbbá a Gondoskodás Program, ami 11 féle biztosítási fedezetet tartalmaz, köztük baleseti rokkantság, kritikus betegségek, és rákdiagnosztika fedezeteket. 

 

A CIG Pannónia Biztosítónál elérhető Bárka élet-, baleset-, és betegségbiztosítás akár az egész család számára fedezetet nyújt a nevében is jelölt szolgáltatásokra. A biztosítás 16 és 60, illetve bizonyos esetekben 65 éves kor közötti személyekre köthető meg.

 

A Generali Biztosító Testőr élet-, baleset-, és egészségbiztosítása a kockázati életbiztosítási elemen felül, a nevében jelölt biztosítási fedezetekkel egészíthető ki, összesen 22 kockázat segítségével.

 

Két kockázati életbiztosítást kínál a Groupama Biztosító. A Releva egy hiteltörlesztésre is használható, személyre szabható biztosítás, ami a nemdohányzóknak akár 50 százalékot is elenged a biztosítás díjából, míg a Revita egy akár 80 éves korban is megköthető, négy különböző csomaggal az élethelyzetünkhöz igazítható szolgáltatást kínál.

 

A K&H Biztosító két kockázati életbiztosítást kínál jelenleg. Az egyik a pénzintézetnél vezetett bankszámlák mellé igényelhető kiegészítő élet- és balesetbiztosítási csomag, a másik pedig a családi életbiztosítás. Az utóbbihoz 13 kiegészítő fedezet is igényelhető, köztük balesetre és balesetből eredő egészségkárosodásra is. A biztosítás 5 és 35 év közötti időtartamra köthető meg, akár 5 főre is. Ahogy több másik életbiztosítás, a K&H szolgáltatása is használható hitel fedezeteként. 

 

A Posta Biztosító PostaÉletőr életbiztosítása egy határozott időre szóló, kockázati életbiztosítás, rendszeres díjfizetéssel, ami felhasználható fennálló hiteltartozás törlesztésére is. 

 

Az Uniqa Biztosítónál kétféle kockázati életbiztosítást lehet kötni, a Life Protect 2.0-át, illetve a Simple Life biztosítást. Az előbbinél nem szükséges határozott időre elköteleződni, a szerződés évente megújítható vagy lemondható, meghatározó tulajdonsága a második orvosi szakvélemény biztosítása. A Simple Life-nál pedig 5 és 30 év közötti, határozott időtartamra szóló kockázati életbiztosítást lehet kötni, ami felhasználható hitelfedezetként és kedvezményes együttkötési lehetőségeket kínál a biztosító baleset-, és egészségbiztosítási termékeire. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!