A kertünkben is lehetnek milliós értékek, amiket érdemes biztosítani

A féltett kertünket is biztosíthatjuk, nem csak a házunkat

A kertünkben is lehetnek milliós értékek, amiket érdemes biztosítani

A féltett kertünket is biztosíthatjuk, nem csak a házunkat

Bank360 tartalom
2022-07-27 Frissítve: 2022-10-19
2022-07-27 Frissítve: 2022-10-19
28611389

Ma már nagyobb értékeket tarthatunk a kertünkben is, sokaknak mégsem jut eszébe, hogy ezeket is biztosítsa, mint a házát. Pedig ez lehetséges. 

 

A kert sok helyen már nem néhány tujából és pár tő egynyári virágból áll, hanem a házunkat körülvevő zöld felületet berendezzük, dekoráljuk és kertápoló eszközöket vásárolunk. Kialakításukban nem csak sok munkánk fekszik, de anyagilag is jelentős ráfordítást igényelhet, és esetleges megrongálódásuk nem kétfilléres kárt okoz.

 

Az otthonunkra szóló biztosítás kiterjedhet a kertünkre és az ott tartott vagyontárgyakra is, ha pedig biztosítjuk a házunkat, autónkat, utazáskor a kameránkat, a kutyánkat, akkor érdemes a kertünkre is gondolni. 

 

Az, hogy ezeket a vagyontárgyainkat milyen módon és milyen károkra biztosíthatjuk biztosításonként eltérők lehetnek. Általában a fedezet kiterjedhet a természeti károkra, mint például a villámcsapás, vihar, árvíz vagy jégkár, illetve az olyan káreseményekre, mint a tűz, robbanás, csőtörés, idegen tárgy rádőlése. Továbbá az olyan bűncselekményekre, mint a lopás, és a rongálás.

 

A növényeinket is érheti elemi csapás

A lakásbiztosítás a növényekre vonatkozóan meghatározott biztosítási események esetén fizet. Nem számíthatunk arra, hogy a bukszusokat szinte megsemmisítő puszpángmoly, a levelekbe lyukakat rágó meztelencsiga, a fákat tönkre tevő tűzelhalás és egyéb növénybetegségek, vagy kártevők megjelenése esetén is kártérítést kapunk. A legtöbb esetben nem nyújt fedezetet fagyáskárra, vagy arra az esetre, ha házikedvencünk ásta ki a növényt. Ha valamilyen súlyos kár, például egy villámcsapás, kidöntötte gyümölcsfánkat vagy egy nagy árnyat adó fát, akkor a biztosító az új növény telepítését fogja fedezni.  

 

A lakásbiztosítás fedezete kiterjedhet a zöldfelületek ápolásához szükséges eszközökre, berendezésekre is, mint például a fűnyíró, vagy az öntözőrendszer.

 

Gondoljunk a drága kerti bútorainkra, berendezéseinkre is!

A növényeken túl sok kertben akár drágább kerti bútorok, jakuzzik, épített medencék, grillező berendezések, játszóterek is találhatók, amelyek esetleges megrongálódására vagy ellopására is gondolnunk kell.

 

Vizsgáljuk meg tehát, hogy tudjuk-e ezeket biztosítani! Az Allianznál például a lakásbiztosítást kiterjeszthetjük a fentieken túl akár az árnyékolókra, kerti világításra, kutyaházra vagy a kerti zuhanyra is.

 

Az ingatlannal együtt fejlesszük a biztosításunkat is!

Egy ház ritkán van teljesen kész a beköltözéskor és a lakásbiztosítás megkötésekor. Többnyire azután is folyamatosan fejlesztjük, újabb és újabb értékes vagyonelemmel bővül. Igaz lehet ez a kertre, az épületet körülvevő zöld felületeinkre, kerti berendezéseinkre is. Mindenképpen érdemes ezért figyelni arra, hogy ezeket a későbbi új vagyontárgyakat, fejlesztéseket is vegyük bele utóbb a lakásbiztosításba, illetve kössünk rájuk kiegészítő biztosítást.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!