Lakásfelújítási támogatás gyerek

A gyermek tulajdonában lévő ingatlanra is igényelhető a lakásfelújítási támogatás

Lakásfelújítási támogatás gyerek

A gyermek tulajdonában lévő ingatlanra is igényelhető a lakásfelújítási támogatás

Bank360 tartalom
2021-03-18 Frissítve: 2022-01-25
2021-03-18 Frissítve: 2022-01-25
12987679

Akkor is igénybe vehető a legfeljebb hárommillió forintos vissza nem térítendő állami támogatás lakásfelújításra, ha az ingatlan tulajdonosa a lakásban élő gyermek - ezt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be közösségi oldalán. 

 

Újabb kérdést tisztázott Novák Katalin a közösségi oldalán közzétett videóban, ezúttal a lakásfelújítási támogatással kapcsolatban. Arról beszélt, hogy az igénylésnél az sem feltétlenül kizáró ok, ha az igénylő szülőnek vagy szülőknek nincs bejegyzett tulajdonjoga a felújított lakásban, hiszen a vonatkozó rendelet szerint a szülőknek és a kiskorú gyermekeknek kell legalább 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezniük. Ebbe pedig az is beleszámít, ha csak a kiskorú gyermeknek vagy gyermekeknek van tulajdonjoga.

 

A hulladék elszállítása is elszámolható

 

Tisztázta továbbá Novák, hogy az igénylés során akár a régi kémény vagy kerítés bontási költségei, illetve a keletkezett hulladék elszállításának a díja is elszámolható a támogatás keretein belül - a felújítók tehát ezekkel a költségekkel is számolhatnak. Azt is kiemelte, hogy beépített konyhai gépekre is igényelhető a támogatás - a teljes lista a felújítási munkálatokról ezen az oldalon olvasható

 

A folyósítás után 180 napig ellenőrizhetnek

 

Az otthonfelújítási támogatás folyósítása után, utólagosan még 180 napig ellenőrizheti a területileg illetékes kormányhivatal, hogy a felújítási támogatást arra és úgy fordította-e az igénylő, ahogy az az igénylésnél beadott dokumentumokban és számlákon szerepel. Novák azt is hozzátette, hogy azokat, akik ebben az időszakban adják el a felújított ingatlant, nem fogja retorzió érni.

 


Igényelnéd a támogatást, de nincs meg az önerőd a felújításhoz? Ebben segíthet a lakásfelújítási kölcsön, mely fix, 3 százalékos kamattal vehető igénybe, legfeljebb hatmillió forintos hitelösszegig. 


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!