Otthoni dekoráció

A K&H is berobbant a szuperhitellel - neked megéri felvenni?

Otthoni dekoráció

A K&H is berobbant a szuperhitellel - neked megéri felvenni?

Veres Patrik
2017-07-27 Frissítve: 2022-01-18
2017-07-27 Frissítve: 2022-01-18
260198


Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egyre több és több fogyasztóbarát lakáshitel érkezik a piacra, tegnap éppen a K&H Bank két konstrukciójának pályázatát fogadta el a Magyar Nemzeti Bank. A minősített fogyasztóbarát lakáshitelről mindent elolvashatunk korábbi cikkünkben, de álljanak itt a legfontosabb elemei: 
 

  • a törlesztés kizárólag annuitásos lehet
  • a kamatfelár nem lehet magasabb 3,5 százaléknál a viszonyított referenciaértékhez
  • a hitelbírálatra az értékbecsléstől számítva 15 munkanap van, a folyósításra 2 munkanap
  • a folyósítási díj maximum a hitelösszeg 0,75 százaléka, maximum 150 ezer forint
  • az előtörlesztési díj nem lehet magasabb az előtörlesztett összeg 1 százalékánál, ha pedig lakástakarék-pénztáron keresztül jutottunk hitelhez, akkor ingyenes
     

Ezeknek a feltételeknek tehát mindenképp megfelel a K&H ajánlata, de nézzük, mi van még: a két hitelterméket 3 és 5 éves kamatperiódussal vehetjük fel. A fordulónapokon lehetőségünk van díjmentesen meghatározni, hogy mekkora legyen a következő periódus, vagy akár le is fixálhatjuk a futamidő végéig a kamatot. Nagyobb verseny az egyéb egyszeri díjak körül alakulhatnak ki, például az Erste gyakorlatilag minden ilyet elenged (közjegyzői díjat 50 000 forintig, folyósítási díj, értékbecslési díj), ráadásul bevezető akciójukban még 100 000 forintot is adnak. Egyelőre a K&H Banknál nem látni sem a hirdetményben, sem a weboldalon ilyen akciót, ám még így is igen kedvező termékekkel van dolgunk. A két lakáshitel részleteiről itt érdemes olvasgatni.
 

Érdemes most azonnal a bankfiókba rohannunk?


Korántsem. Ahogy azt már korábban is tanácsoltuk, a lakásvásárlóknak érdemes szeptember-októberig várni, amikorra egyre több bank jelenik meg a piacon fogyasztóbarát lakáshitellel. Őszre talán lesz olyan erős a verseny, hogy sikerül elcsípni egy-egy jobb ajánlatot, nagyobb kedvezményekkel, esetleg jobb kamatokkal, amivel 20-30 éves futamidővel számolva tényleg százezreket lehet spórolni. Akinek tehát otthonteremtési szándéka és lakáscéljai vannak, várjon még egy kicsit, hiszen egyelőre úgy néz ki, hogy csak nyerhet az, aki türelmes marad. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!