Két bankautomata a falban

A MagNet Bank megveszi a Sopron Bankot

Két bankautomata a falban

A MagNet Bank megveszi a Sopron Bankot

Bank360 tartalom
2021-10-14 Frissítve: 2024-01-05
2021-10-14 Frissítve: 2024-01-05
16579231

A MagNet Bank és az osztrák Burgenland Bank között a tegnapi napon megállapodás született, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank felvásárolja az osztrák bank magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bankot- tájékoztatott a MagNet Bank mai közleménye. A Magyar Nemzeti Bank engedélye még szükséges a tranzakció végrehajtásához, ezután pedig a Sopron Bank várhatóan a MagNet Bank 100 százalékos leányvállalatává válik.

 

Az idén 25 éves MagNet Bank közösségi pénzintézetként a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között. A bankok erősségeit, különböző ajánlatait a Bank360 kalkulátorával lehet szemléletesen összehasonlítani.

Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke kijelentette: „A felvásárlással a MagNet Bank nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tesz szert, de közel duplájára növelheti piaci részesedését, amely lehetőséget teremt a további dinamikus fejlődésre, és olyan régiókba is eljuttathatja az értékalapú bankolást, ahol eddig ez kevésbé volt elérhető.”

A teljesen magyar magántulajdonban lévő MagNet Bank elmúlt 25 évében mindvégig nyereségesen működött a hazai piacon, és számos korábbi felvásárlás – köztük a 2013. évi Banco Popolare Hungary akvizíciója – révén is, mára több mint 50 ezer ügyfelet szolgál ki.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!