Online gyorskölcsön a Trive Banktól

Új online gyorskölcsönnel lépett be a piacra a Trive Bank: még a minimálbér sem kell hozzá

Online gyorskölcsön a Trive Banktól

Új online gyorskölcsönnel lépett be a piacra a Trive Bank: még a minimálbér sem kell hozzá

Vrazsovits Rita
2024-01-08 Frissítve: 2024-01-17
2024-01-08 Frissítve: 2024-01-17
36648778

Új, kizárólag online igényelhető gyorskölcsönnel jelent meg a piacon a Trive, a korábbi Sopron Bank utódja. A kis összegű személyi kölcsönre az igénylés a hét bármely napján beadható, akár a minimálbérnél is alacsonyabb jövedelemmel, és a Trive 15 perc alatti folyósítást ígér. 

 

Piacra lépett első hiteltermékével az egykori Sopron Bankból alakult Trive Bank. Az eHitele kis összegű, szabad felhasználású gyorskölcsön, amely kizárólag online igényléssel, gyors folyósítással vehető igénybe. A sikeres hitelbírálathoz mindössze néhány feltételnek kell megfelelni.

 

Milyen feltételekkel érhető el a kölcsön?

 

A Trive Banknál az elérhető kölcsön összege 450 000 forint, ami fix, ennél kisebb vagy nagyobb összeg felvételére jelenleg nincs lehetőség. A visszafizetésnél két futamidő közül lehet választani: dönthetünk úgy, hogy fél év alatt fizetjük vissza a kölcsönt, vagy ha ez az idő nem elegendő, akkor egy évet is lehet választani. A teljes hiteldíj mutató (THM) mindkét esetben 35,04 százalék. 6 hónapos futamidőt választva a havi törlesztőrészlet 81 697 forint, a teljes visszafizetendő összeg így 490 182 forintra jön ki. A hosszabb futamidőre, 12 hónapra 43 869 forintot kell fizetni havonta, a teljes visszafizetendő összeg pedig 526 428 forint. 

 

Az igényléshez csak néhány alapfeltételnek kell megfelelni. Három havi rendszeres jövedelmet kell igazolni, amelynek meg kell haladnia a 100 000 forintot. Ez alacsonyabb, mint a 2024-es nettó minimálbér összege, ami több hitelintézetnél az alsó határ az igénylésnél. Számlanyitásra és jövedelemátutalásra nincs szükség, viszont abban az esetben lehet csak eHitelt igényelni, ha az alábbi bankok valamelyikéhez érkezik a fizetésünk és van netbank hozzáférésünk is:

 

  • CIB,
  • Erste,
  • Gránit,
  • K&H,
  • MagNet,
  • MBH (mindegy, hogy korábban MKB-s vagy takarékbankos számlánk volt-e),
  • OTP,
  • Raiffeisen,
  • UniCredit.

 

Mire van szükség az igényléshez?

 

Az igénylésre csak online van lehetőség, így mindenképpen kell e-mail cím, illetve okostelefon, tablet vagy számítógép, stabil internet kapcsolattal. Emellett szükség van a személyes iratokra, érvényes személyi igazolványra (vagy útlevélre, jogosítványra), lakcímkártyára. Továbbá, ha az igénylő korábban már vett fel kölcsönt, és azt még törleszti, az ezzel kapcsolatos adatokra.

 

Az igénylés során be kell lépni a netbankba is, de a belépési adatokat nem kell megadni senkinek, így nem fordulhat elő, hogy azok máshoz is eljutnak. A bank mindössze a jövedelemmel kapcsolatos információra fog rálátni, hiszen erre van szüksége ahhoz, hogy el tudja dönteni, hitelképesek vagyunk-e.

 

Az ügyfélazonosítás az igazolványok segítségével történik és a kamerát is be kell kapcsolni a folyamathoz. Ha az azonosítás és a hitelbírálat is sikeres, akkor a szerződést egy egyedi SMS-ben kapott kóddal lehet aláírni, a Trive pedig utalja is a pénzt a megadott bankszámlaszámra. A Trive azt ígéri, hogy az egész folyamat 15 percen belül lezajlik, tehát jó esetben ennyi idő alatt hozzájuthat a kölcsönösszeghez.

 

Mit érdemes tudni a Trive Bankról?

 

A Trive Bankot korábban Sopron Bankként ismerhettük meg, amely egy regionális, nyugat-magyarországi pénzintézet volt, de Budapesten is működtetett fiókokat. Tulajdonosa az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG volt, amely 2022 februárjában eladta a Sopron Bankot a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-nek. Az ügyfelek így a MagNet Bankhoz kerültek át. 

 

A Sopron Bank, illetve a jogutódja, a Trive Bank ezután is megtartotta a hitelezéshez szükséges engedélyeit, ami értékessé tette az intézményt még ügyfelek nélkül is. Arról korábban a Bank360 is beszámolt, hogy a Trive Financial Holding igazgatósága 2022. június 9-én határozott arról, hogy a vállalat megvásárolja a Sopron Bank részvényeinek 100 százalékát. Az ismert török üzletember érdekeltségébe tartozó Trive Financial Holding magát úgy jellemzi, hogy “egy pénzügyi vállalatcsoport, amely globális befektetési és hitelezési termékeket kínál élvonalbeli technológiákkal, valamint kockázati tőkebefektetésekkel rendelkezik, amelyek a fintech cégekre összpontosítanak; leányvállalatai az Egyesült Államoktól Európáig, Afrikáig és Ausztráliáig terjednek az egész világon”. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!