Postán vagy a Takarékbankban kapják meg a kártalanítást a sberbankos ügyfelek

A Takarékbankban vagy postán kapják meg a pénzüket Sberbank ügyfelei 38 millió forintig

Postán vagy a Takarékbankban kapják meg a kártalanítást a sberbankos ügyfelek

A Takarékbankban vagy postán kapják meg a pénzüket Sberbank ügyfelei 38 millió forintig

Bank360 tartalom
2022-03-07 Frissítve: 2022-03-10
2022-03-07 Frissítve: 2022-03-10
19510681

Közzétette az Országos Betétbiztosítási Alap, hogyan kaphatják meg a pénzüket a Sberbank károsultjai. 38 millió forintos betétösszegig postán vagy a Takarékbankban juthatnak hozzá a vagyonukhoz. Mutatjuk, mit kell majd tenniük.

 

A Sberbank bezárása nyomán az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítja a befagyott betétek után az ügyfeleket 100 ezer euróig. Az OBA ezt a folyamatot március 3-án kezdte meg, és 10 munkanapja van arra, hogy a betétesek hozzáférhessenek a pénzükhöz. Az OBA a Takarékbank segítségét veszi igénybe a kifizetésekhez.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

 

Az OBA közlése szerint a kifizetések ütemezetten történnek, ennek időpontjáról és helyéről minden ügyfél rövidesen személyre szóló értesítést kap az OBA-tól. Ezután kell felkeresni az érintetteknek a kijelölt Takarékbank fiókját, ahol személyazonosságuk és eljárási jogosultságuk igazolását követően rendelkezni tudnak a kártalanítás összegéről.  (Az ügyintézéshez kell személyazonosító okmány és lakcímkártyája, illetve a károsult szervezet azonosítására alkalmas okmányok.)

 

Ha valakinek nincs a Sberbankon kívüli más hitelintézetnél számlája, ahová utaltatni tudja a pénzt, lehetősége lesz a Takarékbanknál is számlát nyitni, amelyre kérheti a részére járó kártalanítási összeg átutalását. Ha már van más számlája a károsultnak, akkor a számlaszám megadásával kérheti a Takarékbankban a pénz oda utalását.

 

A kártalanításra nyitva álló 10 munkanap alatt az OBA különböző kifizetési csatornákat vesz igénybe. Ezeknek csak az egyike a Takarékbank, amely március 18-átt követően is folyamatosan a kártalanítandó betétesek rendelkezésére fog állni, tehát az is hozzájut a pénzéhez, aki 10 nap alatt nem jelentkezik.

 

Ezen felül magyar lakcímű magánszemélyeknek 2,5 millió forintot meg nem haladó kártalanítási összeg esetén a kifizetések a Magyar Posta Zrt.-n keresztül történnek postai utalványon. 200 ezer forintig házhoz viszik a pénzt, ezt meghaladó összegnél az értesítésben megjelölt postafiókban történik a kifizetés. 2,5 millió forint felett a magánszemélyek kártalanítása a Takarékbank fiókjaiban történik banki átutalással vagy ott nyitott számlára.

 

Magyar székhelyű cégek, egyéni vállalkozók, társasházak, alapítványok, egyesületek 20 ezer forintot meg nem haladó kártalanítási összeg esetén OBA-hoz történő bejelentés alapján banki átutalással kapják meg kártalanításukat, miután bejelentik a számlaszámukat, ahová az utalást kérik. 20 ezer forint feletti kártalanítási összegnél a Takarékbanknál lehet megkapni a pénzt utalással megjelölt számlaszámra, vagy ott nyitott számlára.

 

Aki új számlát akar nyitni, az a lakossági számlák banki ajánlatait itt tudja összehasonlítani, a cégek pedig itt válogathatnak a vállalati bankszámlák kínálatából. A kisvállalkozásoknak speciális csomagokat is kínálnak a bankok. Aki most ügyesen választ, most akár 80 ezer forint jóváírást is kaphat az új számlájáért, és még a sberbankosok ismerősei is jól járhatnak.

 

Magyarországi lakcímmel, illetve székhellyel nem rendelkező betétesek összeghatártól függetlenül OBA-hoz történő bejelentés alapján banki átutalással kapják meg kártalanítási összeget.

 

Jelenleg a betéteseknek az OBA-kártalanítással kapcsolatban nincs teendőjük, meg kell várniuk az OBA tájékoztatását, és annak megfelelően kell eljárniuk.

 

Arról itt lehet olvasni, hogy a 38 millió forint feletti követelésekkel mi lesz, hogyan és kinél lehet ezt az igényt bejelenteni. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!