Sberbank kártalanítás

Már utalják a 150 milliárdot a Sberbank ügyfeleinek

Sberbank kártalanítás

Már utalják a 150 milliárdot a Sberbank ügyfeleinek

Bank360 tartalom
2022-03-10 Frissítve: 2022-03-10
2022-03-10
19598653

Megkezdte a Sberbank betéteseinek kártalanítását az OBA. A károsultak postán, átutalással vagy a Takarékbank fiókjaiban juthatnak hozzá a pénzükhöz 100 ezer eurós összegig.

 

Az Országos Betétbiztosítási Alap csütörtökön a Sberbanktól kapott adatok alapján megkezdte a kártalanítások kifizetését, így a betétesek mostantól várhatják ezt a számlájukra érkező jóváírásként, néhány napon belül pedig postán keresztül a részükre járó kártalanítás összegét. 

 

Azok az ügyfelek, akik a Takarékbanknál rendelkezhetnek a nekik járó kártalanítási összegről, hamarosan részletes tájékoztatást kapnak, hogy mely fiókba és mikortól mehetnek be az ügyintézésre. AZ OBA március 18-ig mindenki számára elérhetővé teszi a kártalanítási összeghez való hozzáférést. Ennek módjáról részletesen itt írtunk.

A Sberbank betéteseit 100 ezer eurós összegig kártalanítja az OBA. A korábbi tájékoztatásnak megfelelelően 2,5 millió forintig postán kapják meg a pénzt az érintettek. A posta 200 ezerig kiviszi a pénzt, e fölött a postán tudják felvenni a betétesek.

 

A postai összeghatár fölött a kártalanítás a Takarékbank fiókjainak az igénybevételével történik. Az OBA-tól kapott értesítésben szereplő fiókban a betétesek rendelkezhetnek a pénz átutalásáról az általuk megadott új számlaszámra, vagy dönthetnek úgy is, hogy a Takarékbanknál nyitnak egyet, és oda kérik a pénzt.

 

Magyarországi székhelyű, nem magánszemély betétesek (cégek, egyéni vállalkozók, társasházak, alapítványok, egyesületek) 20 ezer forintot meg nem haladó kártalanítási összegnél az OBA-hoz történő bejelentés alapján banki átutalással kapják meg kártalanításukat a bejelentett számlaszámukra. 20 ezer forint fölött a kártalanítás Takarékbanknál történik a fent leírt módon.

 

Annak a betétesnek, aki még nem nyitott új számlát, érdemes szétnéznie bankok számlaajánlatai között, mert ezzel sokat spórolhat, és most akár még pénzt is kereshet magának és az ismerőseinek is. Az a sberbankos ügyfél, aki nemcsak lakossági, hanem cégek számlát is kénytelen most keresni, szintén össze tudja hasonlítani a vállalati bankszámlák kínálatát. A kisvállalkozásoknak pedig speciális csomagokat is kínálnak a bankok. 

Attól nem kell tartania a károsult betéteseknek, hogy az OBA-nak nem lesz elég pénze, hiszen a napokban bejelentették, hogy a Magyar Nemzeti Bank annyi forrást ad erre, amennyi kell - írja a Bank360.hu. AZ OBA-nak magának is van pénze, a kártalanításhoz szükséges további forrást nyújtja az MNB szükség szerint. Az OBA így a jogszabályoknak megfelelően 10 munkanapon belül képes teljesíteni a Sberbank közel 70 ezer ügyfelének a mintegy 150 milliárd forintot elérő biztosított betétállománya utáni kifizetést.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!