Kisvállalkozói számla

Mi lesz a sberbankos kisvállalkozókkal? Segítünk új számlát választani

Kisvállalkozói számla

Mi lesz a sberbankos kisvállalkozókkal? Segítünk új számlát választani

Vrazsovits Rita
2022-03-04 Frissítve: 2023-07-27
2022-03-04 Frissítve: 2023-07-27
19455034

A napi működésük folytatásához most az eddig a Sberbanknál lévő kisvállalkozóknak is sürgősen új számlát kell nyitni. Nekik speciális csomagokat kínálnak a bankok. Döntés előtt érdemes alaposan összehasonlítani az ajánlatokat, mert ezzel sokat lehet spórolni. Az ajánlatok minden elemét meg kell nézni, nem csak a számlavezetési díjat, ami sokszor nagyon csábító. A Bank360.hu segít a gyors és alapos választásban.

 

Arról, hogy milyen bankszámlacsomagok közül választhatnak a sberbankos ügyfelek, több cikkben is írtunk. A magánszemélyek számára itt foglaltuk össze a lehetőségeket, a vállalatok pedig innen tájékozódhatnak az elérhető ajánlatokról.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

Hol érdemes nézelődni? 

A kisvállalkozások számára speciális, a bankolási szokásaikhoz igazodó csomagokat kínálnak a pénzintézetek. Ezeket legegyszerűbben egy kalkulátorral lehet összehasonlítani. A Bank360.hu kisvállalkozói bankszámla kalkulátora kifejezetten ennek a körnek gyűjti össze a lehetőségeket. A számításhoz érdemes megadni a vállalkozás éves árbevételét, emellett személyre is szabható a kalkuláció. A számításnál figyelembe lehet venni

 

  • a bankon belüli és kívüli fióki átutalásokat, 
  • az elektronikus utalásokat, 
  • az állandó átutalásokat,
  • a csoportos beszedési megbízásokat, 
  • a bankkártyás vásárlásokat,
  • a bankkártya típusát és kibocsátóját,
  • a pénztári és az ATM műveleteket,
  • SMS szolgáltatást,
  • internetbank használatot.

 

Példaszámításunkban havi hét elektronikus utalással számoltunk, összesen félmillió forint értékben, továbbá két állandó átutalással és két csoportos beszedési megbízással, ezek összértékének 300 ezer forintot vettünk. 400 ezer forint értékben két ATM-es készpénzfelvétellel is számoltunk. A kisvállalkozás éves árbevételét 25 millió forintra állítottuk be.

 

Ezekkel a paraméterekkel az OTP Bank Kisvállalkozói számlacsomagja az első évben 60 996 forintba kerül. A második évtől viszont ennek a duplájára számíthatunk, 121 253 forintra. A jelentős különbséget az adja, hogy online igénylés esetén az első évben nem kell fizetni a számlavezetésért, a második évtől viszont ez havonta 4666 forintba kerül. A kisvállalati számlát megnyithatja minden egyéni vállalkozó, kisvállalkozás és non-profit szervezet, még akkor is, ha devizakülföldinek minősül.

 

A Raiffeisen Bank Vállalkozói Aktív 2 számlacsomagjánál szintén nem kell az első évben számlavezetési díjat fizetni, így az első éves költségek itt is alacsonyabbak. Az első évben összesen 67 800 forintot kell fizetni a beállított paraméterekkel, a második évtől pedig 100 519 forintot. Összességében tehát kevesebb költséggel kell számolni, mint az OTP számlájánál, ami részben az alacsonyabb számlavezetési díjnak köszönhető, ami a második évtől 1905 forint. Az ingyenes számlavezetés feltétele, hogy havonta a bejövő forgalom elérje a 1,5 millió forintot.

Az Erste Bank 100 forintos számlacsomagja az első évben 91 632 forintba kerül, a második évtől pedig 96 877 forinttal számolhatnak az ügyfelek. A különbséget az adja, hogy a főkártya díját az első évben elengedi a bank, a második évtől viszont 5245 forintot kell érte fizetni. A többi költségnél nincs különbség: a számlavezetési díj 100 forint, a költségek oroszlánrészét az átutalások és a készpénzfelvétel teszik ki. A számlát olyan kisvállalkozások nyithatják meg, akiknek az előző, lezárt éves nettó árbevétele nem haladta meg a 20 millió forintot, emellett induló vállalkozások számára is elérhető a csomag. Meglévő ügyfelek számla átminősítésére 100 Forintos számla típusra nincs lehetőség.

 

A CIB Bank Partner Médium számlacsomag költsége az első és a második évtől is évi 100 ezer forint felett alakul. Az első évben 102 984 forint, a második évtől pedig 136 258 forint összegű díjjal kell számolni a fenti tranzakciók esetén. A különbséget az adja, hogy az első évben nem kell fizetni a főkártyáért (4573 forint), emellett a számlavezetésért is csak a második év negyedik hónapjától kell fizetni, akkortól havi 3189 forintot. A CIB-nél a bankon belüli és a NAV részére történő elektronikus utalások díja 0 forint. A Partner Médium csomag azon egyéni és társas vállalkozások számára elérhető, akik havonta átlagosan 25, vagy ennél több átutalást indítanak és havonta átlagosan 4 millió forint vagy ennél több kimenő számlaforgalommal rendelkeznek.

 

Egyéni vállalkozók számára kínálja a MagNet Bank a Merkúr számlacsomagot, melynek a költségei az első és a második évben is 129 720 forintba kerül. A számlavezetés havidíja 407 forint, a költségeket főként a készpénzfelvétel díja, illetve az átutalások díja dobja meg. Ebből akár faragni is lehet, mivel a bankon belüli és kívüli utalás 100 000 forintig ingyenes, maximum 2 tételben minden hónapban.

 

Ha a pontos költségekre vagyunk kíváncsiak, érdemes személyre szabott kalkulációt készíteni, így pontosabb képet kaphatunk arról, hogy melyik számlacsomag lenne a cégünk számára optimális. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!