Gyorsan kell az új számla, de nem érdemes kapkodni a sberbankosoknak

Hova tovább a Sberbanktól? Megmutatjuk, hol érdemes új számlát nyitni

Gyorsan kell az új számla, de nem érdemes kapkodni a sberbankosoknak

Hova tovább a Sberbanktól? Megmutatjuk, hol érdemes új számlát nyitni

Vrazsovits Rita
2022-03-03 Frissítve: 2023-01-24
2022-03-03 Frissítve: 2023-01-24
19337521

Sorban állnak a bankok a sberbankos ügyfelekért. A számlanyitás egyszerűen és gyorsan megoldható, akár online is. A kényszer egyben lehetőség is, ezért érdemes alaposabban szétnézni, mert ezzel is lehet spórolni. Összegyűjtöttük, milyen számlacsomagok közül választhatnak az ügyfelek.

 

Néhány nap alatt megfordult a világ a sberbankos ügyfelekkel: miután csődközelbe jutott a Sberbank Magyarország Zrt. osztrák anyacége, a Magyar Nemzeti Bank bankszünnapot és betétkifizetési korlátot rendelt el a pénzintézetnél. Március 1-jén este a jegybank végül visszavonta a Sberbank engedélyét és végelszámolást kezdeményezett. Az ügyfelek a pénzüket 100 ezer euróig az OBA-tól várhatják

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

 

Aki eddig a Sberbanknál vezette a számláját, annak most sürgősen újat kell nyitni, hogy tudjon utalni, rendezhesse a havi rezsi és egyéb kiadásait, valamint fogadhassa a neki jövő átutalásokat, például a munkabérét. A pénzintézetek mindenesetre tárt karokkal fogadják a Sberbank károsultjait. Az Erste Bank már jelezte is, hogy meghosszabbított nyitvatartással várják a Sberbank ügyfeleit, hogy azok új bankszámlát tudjanak nyitni, de a többi pénzintézet sem tétlenkedik.

 

Mielőtt bárhol számlát nyitnánk, érdemes a Bank360 bankszámla kalkulátorral összehasonlítani az elérhető ajánlatokat, hogy tisztában legyünk a kínálattal. A piacon számos számlacsomag érhető el, ezek közül érdemes azokat kiválasztani és összevetni, amelyek illeszkednek a pénzügyi szokásainkhoz. 

 

Ezt a Bank360.hu kalkulátorával könnyen megoldhatjuk, ha ügyfélprofilt választunk, és beállítjuk a jövedelmet, amit havonta a számlára szeretnénk érkeztetni. A személyre szabott kalkulációnál emellett a tervezett tranzakciókat is megadhatjuk, így pontosabb képet kaphatunk arról, hogy milyen költségekre számíthatunk.

 

Melyik bankszámlát érdemes választani?

 

A bankszámla kalkulátor alapján egy digitális megoldásokat kedvelő ügyfél akár évi 2400 forintért is nyithat bankszámlát a Gránit Banknál, ha havonta legalább 280 ezer forint érkezik a számlára. Ez az összeg csak a tranzakciós díjakból gyűlik össze, a számlavezetésért, az internetbankért és a kártyáért nem kell fizetni az első évben. A második évtől valamivel magasabb költségre, éves szinten 5790 forintra lehet számítani. A Gránit Bank Bajnok számlacsomagja online is megnyitható.

 

Szintén kedvező feltételeket kínál az OTP Bank, a Smart számlacsomag azonban csak a 35 év alatti ügyfelek számára érhető el. Az első évben 3480 forinttal számolhatunk, a kártyáért az első évben itt sem kell fizetnünk. A második évtől viszont már igen, ami megdobja a költségeket; 6081 forint körüli összeggel tudunk kalkulálni. A végösszeg a végrehajtott tranzakciók függvényében változhat, jövedelmi elvárás nincs ennél a csomagnál.

 

A CIB Bank ECO bankszámlája sem kerül sokkal többe: az első évben 4452 forinttal, a második évtől pedig 9034 forinttal kalkulálhatunk. A különbséget ebben az esetben nem a kártyadíj adja, hanem a tranzakciós költségek közötti különbségek. Az első évben a CIB-nél csak a csoportos beszedésért kell fizetni, az elektronikus eseti és rendszeres utalások ingyenesek, a második évtől viszont ezek a tranzakciók is pénzbe kerülnek. A főkártya viszont az első és a második évben is ingyen van, egyedül a társkártyáért kell fizetni, igény esetén 4609 forintot. A kedvezményes érvényesítéséhez havi nettó 111 321 forintnak kell a számlára érkezni (ez a 2021-es nettó minimálbér). 

A CIB Banknál 2022. március 3. és 2022. március 18. között, amennyiben CIB ECO vagy ECO Plusz bankszámlaszerződést kötünk, a számlanyitást követően 25 000 forintot ír jóvá a bank az új bankszámlán. A további bankszámlanyitási akciókat ebben a cikkben gyűjtöttük össze. 

 

A becsületkasszás számlavezetéssel kampányoló MagNet Bank Csillag számlája az első és a második évben is 4898 forintba kerül a kalkulátor alapján. A tranzakciók itt olcsóbbak, a bankkártyáért azonban már az első évtől kezdve fizetni kell, évente 2976 forintot. Jövedelmi minimum nincs meghatározva, a számlacsomagot bárki megnyithatja. 

 

A Raiffeisen Bank Online Bankszámlája mellé most akár 20 ezer forintos jóváírásra is szert tehet az, aki most vált, a díj pedig az első és a második évben is 5499 forint, ami a kártyadíjnak felel meg. A tranzakciókért külön nem kell fizetni, emellett az elvárt nettó jövedelem sincs meghatározva ennél a csomagnál. 

 

A K&H Bank minimum plusz számlacsomagja az első évben 6780 forintos díjjal nyitható meg. A bank az első három hónapban elengedi a csomagdíjat, ezenkívül az első évben a kártyáért sem kell fizetni. A második évtől az éves költség 13 686 forint. Ehhez havonta legalább 133 ezer forintnak kell érkezni a számlára.

 

Az a sberbankos ügyfél, aki nemcsak lakossági, hanem cégek számlát is kénytelen most keresni, szintén össze tudja hasonlítani a vállalati bankszámlák kínálatát. A kisvállalkozásoknak pedig speciális csomagokat is kínálnak a bankok. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!