Az Aegon jelzáloghiteles ügyfelei már a Raiffeisennek törlesztenek

Az Aegon átadott minden jelzáloghiteles ügyfelet

Az Aegon jelzáloghiteles ügyfelei már a Raiffeisennek törlesztenek

Az Aegon átadott minden jelzáloghiteles ügyfelet

Vrazsovits Rita
2018-10-15 Frissítve: 2022-01-18
2018-10-15 Frissítve: 2022-01-18
2190204

Nincs egy hónapja, hogy Aegon Lakástakarékpénztárral kapcsolatban megírtuk, hogy felfüggesztették az értékesítési tevékenységüket, így már csak három lakástakarékpénztár közül választhatnak azok, akik lakáscélú lakástakarék számlát szeretnének nyitni. Nem ez volt az első eset, hogy hasonló hírek érkeznek az Aegon csoport háza tájáról. Az Aegon Hitel Zrt. még négy évvel ezelőtt, 2014-ben fejezte be a lakossági jelzáloghitelek folyósítását, ennek az ügyletnek a lezárására került sor október elején.


Az Aegon Hitel Zrt. 2014 márciusában függesztette fel az új hiteligénylések befogadását, amit a piaci helyzet változásaival indokoltak. Az ügylet néhány ezer ügyfelet érintett, a portfólió mérete pedig megközelíti a 75 milliárd forintot. Az Aegon Hitel Zrt. ügyfeleit nem egyformán érinti az átadás.


A teljesítő ügyfelek a Raiffeisen Bankhoz kerültek


Az Aegon Hitel Zrt. 2018. június 4-én írta alá a szerződést a Raiffeisen Bankkal közel 75 milliárd forintnyi hitelállományának az eladásáról. A vásárlást több hónapos előkészítés és elemzés előzte meg az Aegon és a Raiffeisen között. A késedelem nélküli és a 90 napnál nem nagyobb késedelemmel teljesítő ügyfelek így október 5. óta a Raiffeisen Bankhoz tartoznak, vagyis a törlesztőrészletet már nem az Aegonnak, hanem a Raiffeisen Banknak kell fizetniük.


A Raiffeisen tájékoztató weboldaldán megjelent információk szerint az átruházással a hitelszerződés egyes feltételei módosultak, melyek az átvétel napjától, vagyis október 5-től hatályosak. A módosítások nem érintik hátrányosan a szerződésben szereplő kamatokat, díjakat és költségeket. Fontos változás azoknak, akik korábban csoportos beszedés útján rendezték a törlesztőrészleteket, hogy a jövőben erre már nem lesz lehetőségük. A Raiffeisen minden átvett adósnak nyitott egy díjmentes hiteltörlesztési számlát, és onnan vonja le a hitel törlesztőrészleteit.


A Raiffeisen Bankhoz került ügyfelek a tranzakció részleteiről, és az ehhez kapcsolódó teendőkről az Aegon Magyarország Hitel Zrt.-től kaptak értesítést postai úton, ezenkívül tájékozódhatnak a Raiffeisen Bank weboldalán is. Október 5. után minden, a meglévő hitellel kapcsolatos kérdésekre a Raiffeisen Bank ad választ az ügyfeleknek.


Mi történik a késedelmes ügyfelekkel?


Az Aegon Hitel Zrt.-t a társaságban maradt nem teljesítő hitelállománnyal együtt az Intrum svéd követeléskezelő társaság magyar leányvállalata, az Intrum Justitia Zrt. vásárolta meg, a teljes tranzakció lezárására október 8-án került sor. A www.aegonhitel.hu weboldalra rákeresve már az Intrum Hitel weboldala nyílik meg, az érintett késedelmes ügyfelek itt tájékozódhatnak a változásokkal kapcsolatban.


A zárást követően az Intrum Justitia Zrt. mellett a vállalat új néven, Intrum Hitel Zrt.-ként működik tovább. A késedelmes ügyfeleknek külön teendőjük nincs, a változásokról az új néven tovább működő Intrum Hitel Zrt. fogja tájékoztatni az érintetteket postai úton.


A zárás után a Portfolio információi szerint az Intrum Hitel Zrt. minden késedelmes ügyfél helyzetét egyedileg meg fogja vizsgálni, és igyekszik az anyagi helyzetüktől függően olyan megoldást találni, amely megkönnyíteni számukra a törlesztés menetét.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!