Az Aegon Lakástakarékpénztár felfüggeszti az értékesítési tevékenységét

Lakástakarékpénztári körkép: az Aegon felfüggeszti az értékesítést, az Erste akciókkal várja ügyfeleit

Az Aegon Lakástakarékpénztár felfüggeszti az értékesítési tevékenységét

Lakástakarékpénztári körkép: az Aegon felfüggeszti az értékesítést, az Erste akciókkal várja ügyfeleit

Vrazsovits Rita
2018-09-21 Frissítve: 2022-01-18
2018-09-21 Frissítve: 2022-01-18
1981970

Október 1-jétől Magyarországon már csak három lakástakarékpénztár szolgáltatásai közül választhatunk, ha ingatlanvásárlás vagy –felújítás miatt kezdenénk megtakarításba. Az Aegon Lakástakarékpénzár ugyanis 2018. október 1-jével felfüggeszti értékesítési tevékenységét, ezt weboldalukon közölték ma reggel. A meglévő ügyfeleknek nincs semmilyen teendője, új szerződéseket szeptember 28-ig benyújtott ajánlatok alapján fogadnak el. A felfüggesztés okát nem közölték.


A holland székhelyű Aegon csoport fő profilját az élet- és nyugdíjbiztosítási termékek, valamint az ezekhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatások alkotják. Az Aegon Lakástakarékpénztár 2013. november 27-én kezdte meg működését Magyarországon, az elmúlt közel 5 év alatt a hazai lakás-takarékpénztári piac negyedik legnagyobb szereplőjévé vált az OTP Lakástakarékpénztár, a Fundamenta Lakáskassza és az Estre Lakástakarékpénztár után. 2017 végére 16,2 milliárd forintos betétállományt ért el. A többi hazai lakástakarékpénztárral ellentétben az Aegon nem végzett hitelezési tevékenységet.


A felfüggesztéssel kapcsolatban a következő információkat osztották meg ügyfeleikkel: a meglévő ügyfeleiknek a változás nem jelent plusz feladatot, hiszen szerződéseiket továbbra is az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. fogja kezelni, ezenkívül azt közölték, hogy az Aegon Magyarország vállalatcsoport többi tagját és az ő ügyfeleiket nem érinti a lakástakarékpénztárral kapcsolatos döntés.


A lakástakarékpénztár nem az első pénzügyi érdekeltsége az Aegonnak, amelytől megválik Magyarországon. Ahogy a Portfolio.hu emlékeztet, nyár elején derült ki, hogy az Aegon Hitel Zrt. teljesítő hitelportfólióját a Raiffeisen Bank, a késedelmes hiteleit pedig az Intrum követeléskezelő vette át. Hasonló lépéseket már tett az Aegon a közelmúltban a kelet-közép európai régióban: Csehországban az életbiztosítási, Szlovákiában pedig az élet- és nyugdíjbiztosítási érdekeltségeit adta el az NN Groupnak.


Így október 1-jétől a három legnagyobb lakástakarékpénztárnál tudsz majd számlát nyitni: a Fundamenta Lakáskasszánál, az OTP Lakástakarékpénztárnál és az Erste Lakástakarékpénztárnál. Ha a jövőben tervezel ingatlanvásárlást, vagy a meglévő lakásod, házad szeretnéd felújítani, érdemes belevágni a gyűjtögetésbe és szerződést kötni valamelyik pénzintézetnél, hiszen a megtakarításod után járó hozamot az állam is kiegészíti 30 százalékos támogatással, ami évente akár 72 000 forint is lehet. 

Változás! Az állami támogatás a 2018. október 16. után kötött LTP szerződésekre már nem érhető el.


Számlanyitási akciók az Estre Lakástakarékpénztárnál – megéri belevágni


Lakástakarék szerződéskötésnél a legnagyobb költséget általában a számlanyitás díja jelenti, ami 10 éves megtakarítási időszakra vonatkozó szerződés esetén akár a 75 ezer forintot is elérheti, és akkor még csak egyetlen szerződést kötöttünk. Bár csak egyszeri költségről van szó, érdemes utánajárni, hogy melyik lakástakarékpénztár milyen kedvezményeket kínál az ügyfeleinek ezen a téren, mert egy jó döntéssel akár több tízezer forintot is megspórolhatunk.


Az Erste Lakástakarék Zrt. több akciót is meghirdetett szeptember közepén, ami a számlanyitási díjat érinti. Az egyik a Mennyiségi akció, ami azoknak nyújt jelentős kedvezményt, akik egyszerre több lakástakarék számlát szeretnének kötni az Ersténél, az Átkötési akcióval pedig akár 0 forintért is nyithatsz takarékszámlát. A Bank360 összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat az elérhető akciókkal kapcsolatban.


A Mennyiségi akciót akkor tudod igénybe venni, ha 2018. szeptember 17. és december 17. kötött:
 

  • egyszerre legalább kettő darab lakás-takarékpénztári szerződést kötsz
  • vagy a már meglévő Erstés lakás-takarékpénztári szerződésed mellé szeretnél kötni még egyet
  • vállalod minden szerződésnél a havi 20 000 forintos befizetést.


A Mennyiségi akciót igénybe veheted attól függetlenül, hogy milyen hosszú megtakarítási idő szerepel a szerződésben, vagyis akár a 4 és 5 éves szerződéssel is elérhető a lehetőség. A kedvezményes számlanyitási díj a félhavi betétnek megfelelő összeg, vagyis 10 000 forint. Tehát ha egyszerre több szerződést kötsz, akkor annyiszor 10 000 forintba fog kerülni takarékszámla megnyitása, ahány számlát nyitsz.


Fontos, hogy tájékozódj az akció feltételeiről, mert ha a következő pontok közül valamelyiknek nem teszel eleget a megtakarítási időszakban, a kedvezmény elveszik:
 

  • a szerződést nem szüntethető meg
  • a szerződés nem osztható meg
  • a szerződéses összeg nem csökkenthető
  • a szerződés nem ruházható át más lakás-előtakarékoskodóra
  • a befizetési kötelezettség nem érheti el háromhavi betétnek megfelelő összeget.


Lakástakarék számlanyitás ingyen? Igen, lehetséges!


Az Erste EgyOtthon Átkötési akciója akár 100 százalékos számlanyitási díj kedvezményt is jelenthet a számodra, ami azt jelenti, hogy a számlanyitás tulajdonképpen nem kerül semmibe. Az Átkötési akció a következő ügyfelek számára elérhető:
 

  • azok, akik az Erstét kivéve bármely magyarországi lakástakarékpénztárnál olyan lakástakarékpénztári szerződéssel rendelkeznek vagy rendelkeztek, amely 12 hónapon belül állami támogatás igényléssel szűnt meg vagy a szerződés a maximális megtakarítási időt már meghaladta,
  • akik az akció hatálya alatt, tehát 2018. szeptember 17. és december 17. között EgyOtthon 72 hónap / 96 hónap / 120 hónap megtakarítási idővel rendelkező lakástakarékpénztári szerződést kötnek.


Ezt azt jelenti, hogy a 72 hónapnál rövidebb, tehát a 48 és a 60 hónapra szóló szerződést kötő ügyfelek számára ez az akció nem elérhető.


Ahogy a Mennyiségi akciónál is láthattuk, bizonyos feltételeknek meg kell felelni a megtakarítási időszakban, ezek vonatkoznak az Átkötési akcióra is. További feltétel, hogy csak abban az esetben veheted igénybe a 100 százalékos számlanyitási kedvezményt, ha ezen akció keretében kötött szerződésén megjelölt adóazonosító jel, melyre az állami támogatást igénybe veszed, ugyanaz az adóazonosító jel, melyhez kapcsolódóan 12 hónapon belül megszűnt állami támogatás igénylés tartozott, és az új szerződés alapján jogosult vagy állami támogatásra.


Mindkét akcióra vonatkozik, hogyha a fenti feltételek valamelyike nem teljesül, akkor az igénybe vett kedvezményt – vagy annak egy részét – levonják az adott szerződéshez tartozó számláról, vagyis a megtakarításodból. Ha most regisztrálsz a Bank360.hu weboldalon, és nyitsz Erste lakástakarékpénztári szerződést havi 20 000 forintos megtakarítás vállalása mellett, a Bank360 megtéríti a számlanyitás összegét Erzsébet utalvány formájában és ezen felül 40 000 forintos Wellness utalványt is kapsz. Kezdj el félretenni most, hiszen az akció már csak néhány napig él!
 

Változás! Az Erste Lakástakarékpénztár kedvezményes ajánlata már nem érhető el, mivel 2018. október 17., vagyis a lakástakarékpénztárak állami támogatásának a megszüntetése óta nem értékesítik ezt a terméket.  


A lakástakarékpénztáraknak szigorú előírásoknak kell megfelelniük, ennek ellenére érdemes összehasonlítani az aktuálisan elérhető ajánlatokat, hiszen nem mindegy, hogy mennyi időre és melyik pénzintézet felé kötelezzük el magunkat.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!