OTP Lakástakarék

November 1-től felfüggeszti az értékesítést az OTP Lakástakarékpénztár

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2019.10.23
Frissítve: 2019-11-12 Létrehozva: 2019-10-23
5366004

 

Egy évvel azután, hogy megszűnt a lakástakarékpénztárak állami támogatása, az OTP Lakástakarékpénztár felfüggeszti termékei értékesítését. A Bónusz módozatok nem éltek meg hosszú időt: a február 4. óta elérhető megtakarítási forma október 31. után már nem lesz elérhető az ügyfelek számára.

 

OTP Bónusz termékcsalád: élt 9 hónapot

 

Február 4-én indult el az OTP Lakástakarékpénztár két új megtakarítási terméke: a BÓNUSZ 55-5,99 és a BÓNUSZ 1010-5,99 módozatok. Mindkét terméknél az alábbiakból adódik össze a szerződéses összeg:

 

 • havi befizetések (betét),

 • betétre jóváírt kamat,

 • lakástakarék bónusz,

 • lakáskölcsön.

 

A BÓNUSZ termékcsalád jellemzői:

 

 • természetes személyek köthetnek szerződést,

 • egy személy akár több szerződést is köthet,

 • választható megtakarítási idő: 5 vagy 10 év (58 hónap vagy 120 hónap),

 • a befizetések mellé egyszeri OTP Lakástakarék Bónusz jár,

 • ha lakáshitelt is felveszünk a megtakarítás mellé, akkor Extra Bónuszt is kapunk,

 • a befizetés összege megválasztható 10 000 - 50 000 forint között,

 • az elérhető legmagasabb szerződéses összeg 15 millió forint.

 

A BÓNUSZ 55-5,99 és a BÓNUSZ 1010-5,99 módozatokról itt olvashatsz részletes leírást. 2019. október 31-ig köthető lakástakarék szerződés az OTP bankfiókjaiban és az értékesítő partnereknél.

 


Lakásfelújításon vagy vásárláson gondolkodsz a közeljövőben? Kezdj el takarékoskodni, amíg megteheted! Hasonlítsd össze a Bank360 lakástakarék kalkulátorával az elérhető ajánlatokat!


 

November 1. után már csak két pénztárnál köthetünk szerződést

 

2018. októberében adtuk hírül, hogy az Aegon Lakástakarékpénztár felfüggeszti az értékesítést. A portfóliót a 50 ezer ügyféllel egyetemben az Erste Lakástakarékpénztár vette át. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntése alapján az átadás éppen a napokban esedékes: 2019. október 25-ig az Aegon kezeli az érintett szerződéseket, ezután már az Erste Lakástakarékpénztár kezeli őket. Ez az ügyfeleket is érinti, hiszen a novemberi befizetéseket már másik számlaszámra kell utalni.

 

November 1. után már csak két lakástakarékpénztárnál köthetünk új szerződést: a Fundamenta Lakáskasszánál és az Erste Lakástakarékpénztárnál.

 

Mi lett veled, lakástakarék?

 

2018 októberében robbant a bomba, miszerint megszűnik a lakástakarékpénztárak állami támogatása. A hír hatására az utolsó napokban több tízezren kötöttek szerződést, hogy kihasználják a befizetések után járó 30 százalékos állami támogatást, ami évente akár 72 000 forint is lehet - ez szerződésenként 10 éves megtakarításnál 720 000 forintot jelent.

 

Az állami támogatás megszűnése után mindhárom aktív lakástakarékpénztár jelentkezett új termékkel, de arra számítani lehetett, hogy állami támogatás nélkül elveszíti vonzerejét ez a megtakarítási forma. Azok számára azonban továbbra is jó lehetőség az lakás-előtakarékosságra, akik nem tudnak vagy nem szeretnének élni a CSOK, a falusi CSOK, a NOK és a lakáscélra is fordítható babaváró hitel lehetőségével.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük,
a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
lead sikeresen elküldve