OTP Lakástakarék

November 1-től felfüggeszti az értékesítést az OTP Lakástakarékpénztár

OTP Lakástakarék

November 1-től felfüggeszti az értékesítést az OTP Lakástakarékpénztár

Vrazsovits Rita
2019-10-23 Frissítve: 2023-03-01
2019-10-23 Frissítve: 2023-03-01
5366004

 

Egy évvel azután, hogy megszűnt a lakástakarékpénztárak állami támogatása, az OTP Lakástakarékpénztár felfüggeszti termékei értékesítését. A Bónusz módozatok nem éltek meg hosszú időt: a február 4. óta elérhető megtakarítási forma október 31. után már nem lesz elérhető az ügyfelek számára.

 

OTP Bónusz termékcsalád: élt 9 hónapot

 

Február 4-én indult el az OTP Lakástakarékpénztár két új megtakarítási terméke: a BÓNUSZ 55-5,99 és a BÓNUSZ 1010-5,99 módozatok. Mindkét terméknél az alábbiakból adódik össze a szerződéses összeg:

 

  • havi befizetések (betét),

  • betétre jóváírt kamat,

  • lakástakarék bónusz,

  • lakáskölcsön.

 

A BÓNUSZ termékcsalád jellemzői:

 

  • természetes személyek köthetnek szerződést,

  • egy személy akár több szerződést is köthet,

  • választható megtakarítási idő: 5 vagy 10 év (58 hónap vagy 120 hónap),

  • a befizetések mellé egyszeri OTP Lakástakarék Bónusz jár,

  • ha lakáshitelt is felveszünk a megtakarítás mellé, akkor Extra Bónuszt is kapunk,

  • a befizetés összege megválasztható 10 000 - 50 000 forint között,

  • az elérhető legmagasabb szerződéses összeg 15 millió forint.

 

A BÓNUSZ 55-5,99 és a BÓNUSZ 1010-5,99 módozatokról itt olvashatsz részletes leírást. 2019. október 31-ig köthető lakástakarék szerződés az OTP bankfiókjaiban és az értékesítő partnereknél.

 


Lakásfelújításon vagy vásárláson gondolkodsz a közeljövőben? Kezdj el takarékoskodni, amíg megteheted! Hasonlítsd össze a Bank360 lakástakarék kalkulátorával az elérhető ajánlatokat!


 

November 1. után már csak két pénztárnál köthetünk szerződést

 

2018. októberében adtuk hírül, hogy az Aegon Lakástakarékpénztár felfüggeszti az értékesítést. A portfóliót a 50 ezer ügyféllel egyetemben az Erste Lakástakarékpénztár vette át. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntése alapján az átadás éppen a napokban esedékes: 2019. október 25-ig az Aegon kezeli az érintett szerződéseket, ezután már az Erste Lakástakarékpénztár kezeli őket. Ez az ügyfeleket is érinti, hiszen a novemberi befizetéseket már másik számlaszámra kell utalni.

 

November 1. után már csak két lakástakarékpénztárnál köthetünk új szerződést: a Fundamenta Lakáskasszánál és az Erste Lakástakarékpénztárnál.

 

Mi lett veled, lakástakarék?

 

2018 októberében robbant a bomba, miszerint megszűnik a lakástakarékpénztárak állami támogatása. A hír hatására az utolsó napokban több tízezren kötöttek szerződést, hogy kihasználják a befizetések után járó 30 százalékos állami támogatást, ami évente akár 72 000 forint is lehet - ez szerződésenként 10 éves megtakarításnál 720 000 forintot jelent.

 

Az állami támogatás megszűnése után mindhárom aktív lakástakarékpénztár jelentkezett új termékkel, de arra számítani lehetett, hogy állami támogatás nélkül elveszíti vonzerejét ez a megtakarítási forma. Azok számára azonban továbbra is jó lehetőség az lakás-előtakarékosságra, akik nem tudnak vagy nem szeretnének élni a CSOK, a falusi CSOK, a NOK és a lakáscélra is fordítható babaváró hitel lehetőségével.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!