Aegon

Kivonul az Aegon Magyarországról

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2020.11.30.
Frissítve: 2020-11-30 Létrehozva: 2020-11-30
11229434

Az Aegon több biztosítási üzletágát is eladja, a vevő a Vienna Insurance Group. A több üzletágat is érintő tranzakció várhatóan 2021 második felében valósul meg - írja közleményében a biztosító. 

 

Az Aegon Magyarország hazánk harmadik legnagyobb biztosítója - jelenleg az ő kezükben van a legnagyobb lakásbiztosítási állomány, de az önkéntes nyugdíjpénztárak között is a harmadik helyen állnak. A cég stratégiai okokkal indokolta a kivonulást, mely érinti a biztosítási, a nyugdíj- és a vagyonkezelés üzletágakat is. Az adásvétel után az Aegon Magyarország a Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként fogja folytatni a munkát - az adásvétel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyását követően történik meg, várhatóan 2021 második felében. Az Aegon a magyarországi leányvállalat mellett a lengyel, a román és a török érdekeltségeit is eladja. 

 

Mit jelent ez az ügyfelekre nézve? 

A közlemény szerint az ügyfelek számára a kiszolgálás változatlan marad, emellett az érvényben lévő biztosítási szerződések és ügyfélszámlák változatlan feltételekkel érvényesek - az ügyfeleknek tehát nincs teendőjük a tulajdonosváltással kapcsolatban. 

 

“Az Aegon továbbra is minden biztosítását értékesíti, a szerződéskötés folyamatos, az ügyfélkárok rendezése változatlan módon történik. A biztosításkötésben és a kárrendezésben részt vevő kollégák és partnerek személyében nincs változás” - írják közleményükben. A tulajdonosváltás részleteiről folyamatosan tájékoztatni fogják az ügyfeleket. 

 

Nem most kezdődött a folyamat - visszatekintés

Az Aegon évek óta fokozatosan adja el érdekeltségeit hazánkban: korábban a hitelezés és a lakástakarékpénztár terén történtek hasonló tranzakciók. Az Aegon Hitel Zrt. 2014-ben fejezte be a lakossági jelzáloghitelek folyósítását, és 2018 őszén adta át a teljesítő ügyfeleket a Raiffeisen Banknak - a késedelmes ügyfelek egy svéd követeléskezelőhöz kerültek. Az Aegon Lakástakarékpénztár 2018 őszén először felfüggesztette, majd 2019 májusában eladta lakástakarék portfólióját - a szerződések az Erste Lakástakarékpénztárhoz kerültek át.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!