Aegon

Kivonul az Aegon Magyarországról

Aegon

Kivonul az Aegon Magyarországról

Vrazsovits Rita
2020-11-30 Frissítve: 2022-06-15
2020-11-30 Frissítve: 2022-06-15
11229434

Az Aegon több biztosítási üzletágát is eladja, a vevő a Vienna Insurance Group. A több üzletágat is érintő tranzakció várhatóan 2021 második felében valósul meg - írja közleményében a biztosító. 

 

Az Aegon Magyarország hazánk harmadik legnagyobb biztosítója - jelenleg az ő kezükben van a legnagyobb lakásbiztosítási állomány, de az önkéntes nyugdíjpénztárak között is a harmadik helyen állnak. A cég stratégiai okokkal indokolta a kivonulást, mely érinti a biztosítási, a nyugdíj- és a vagyonkezelés üzletágakat is. Az adásvétel után az Aegon Magyarország a Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként fogja folytatni a munkát - az adásvétel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyását követően történik meg, várhatóan 2021 második felében. Az Aegon a magyarországi leányvállalat mellett a lengyel, a román és a török érdekeltségeit is eladja. 

 

Mit jelent ez az ügyfelekre nézve? 

A közlemény szerint az ügyfelek számára a kiszolgálás változatlan marad, emellett az érvényben lévő biztosítási szerződések és ügyfélszámlák változatlan feltételekkel érvényesek - az ügyfeleknek tehát nincs teendőjük a tulajdonosváltással kapcsolatban. 

 

“Az Aegon továbbra is minden biztosítását értékesíti, a szerződéskötés folyamatos, az ügyfélkárok rendezése változatlan módon történik. A biztosításkötésben és a kárrendezésben részt vevő kollégák és partnerek személyében nincs változás” - írják közleményükben. A tulajdonosváltás részleteiről folyamatosan tájékoztatni fogják az ügyfeleket. 

 

Nem most kezdődött a folyamat - visszatekintés

Az Aegon évek óta fokozatosan adja el érdekeltségeit hazánkban: korábban a hitelezés és a lakástakarékpénztár terén történtek hasonló tranzakciók. Az Aegon Hitel Zrt. 2014-ben fejezte be a lakossági jelzáloghitelek folyósítását, és 2018 őszén adta át a teljesítő ügyfeleket a Raiffeisen Banknak - a késedelmes ügyfelek egy svéd követeléskezelőhöz kerültek. Az Aegon Lakástakarékpénztár 2018 őszén először felfüggesztette, majd 2019 májusában eladta lakástakarék portfólióját - a szerződések az Erste Lakástakarékpénztárhoz kerültek át.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!