Aegonból Alfa lesz

Végső búcsú a magyar Aegontól, lesz helyette Alfa

Aegonból Alfa lesz

Végső búcsú a magyar Aegontól, lesz helyette Alfa

Bank360 tartalom
2022-06-15 Frissítve: 2023-11-21
2022-06-15 Frissítve: 2023-11-21
26340539

Szeptembertől Alfa néven folytatja tovább az Aegon Biztosító és a nyugdíjpénztár is. A változás másfél millió ügyfelet érint, teendőjük egyelőre még nincsen. 

 

2022. március 23-án sikeresen lezárult a magyar Aegon vállalatok akvizíciója, a társaságok így szeptembertől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., Alfa VIG Pénztárszolgáltató Zrt. néven lesznek jelen a piacon - derül ki az Aegon közleményéből. Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. név alatt folytatja tevékenységét.

A biztosító és a nyugdíjpénztár szeptembertől veszi fel az Alfa nevet, addig Aegon néven működik és szolgálja ki ügyfeleit.

  
Az Alfa a lakásbiztosítási piac vezető biztosítója, tulajdonosain keresztül (VIG-Magyar Állam) pedig az egész ágazat egyik meghatározó csoportjának a tagja. A leendő Alfának az életbiztosítási és járműbiztosítási (kgfb, casco) területen is erősek a pozíciói.

 

Az Aegon NV. 2020-ban döntött egyes kelet- és közép európai érdekeltségei eladásáról az osztrák székhelyű VIG csoportnak, amely az Union Biztosító révén ismert szereplő a magyar piacon. Az Aegon csoport részeként három évtizedig működő magyarországi leányvállalat a hazai biztosítási piac egyik legsikeresebb vállalataként csatlakozott a VIG csoporthoz, amelynek hazai érdekeltségeiben a tranzakció részeként kisebbségi tulajdonosként a Magyar Állam is beszállt. A Unionban és a leendő Alfában 45 százalék az állami részesedés. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben. 

 

A névváltással kapcsolatban az érintett másfél millió ügyfélnek semmilyen teendője nincs. Szerződéseik azonos feltételekkel továbbra is érvényesek, biztosítási védelmük változatlan, kárbejelentéseiket és egyéb, biztosításaikkal kapcsolatos ügyeiket a megszokott módon és csatornákon intézhetik.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!