Míg az ország vagyonosabbik és kisebb fele minden korábbinál több pénzt tett félre, sokan csak hitelből tudják csak fizetni a napi kiadásait is. 
37221526
Egyre többen folyószámlahitellel és hitelkártyás kölcsönnel próbálják fedezni a kiadásaikat, az ilyen tartozások csúcsokat döntögetnek. Ezek a legdrágább hitelek, így akinek ilyen tartozása halmozódik fel, érdemes lehet kiváltani ennél jóval olcsóbb személyi kölcsönnel.
35486173
A kamatstop bevezetése óta akár több százezer forintot is spórolhattak összesen az érintett lakáshitelesek. Ha megszűnik a kamatsapka, sok adós hitelkiváltással menekülhet meg a törlesztőrészletének jelentős emelkedésétől.
31690952
Bepótolták a kamatemelést a napokban azok a bankok is, amelyek még nem reagáltak az MNB legutóbbi lépéseire. A lakáshiteleknél egyre gyakoribb a 10 százalék feletti kamat, a személyi kölcsönöknél pedig a 20 százalék körüli. 
30195158
Csábító lehetőség a lakáshiteleseknek egészen június végéig élni a kedvezőbb törlesztőrészletekkel, mégis érdemes megfontolni a kölcsönük fixálását. A kamatstop alatt ugyan ettől megnő a törlesztőrészletük, viszont minél később váltanak, várhatóan annál drágább hitelhez jutnak. Ha pedig egyáltalán nem váltanak, júliustól a nyakukba szakad az időközben jócskán megemelkedett kamat. A Bank360.hu kiszámolta, mennyivel drágább jelenleg a fixre cserélés, és hogy lehet így mégis kedvezőbb a kamatstop után.
18635092
A nyár elején kamatemelési ciklusba kezdett a jegybank, így többek között a változó kamatozású lakáshitelt fizetők is egyre magasabb törlesztőrészletet fizethetnek. Így ami eddig hasznot hajtott, mostantól már veszteséget okozhat, de a növekvő kamatköltségek elébe menve még most is lehet rögzített kamatozású hitelre váltani.
15737626
A jelenleg is igen alacsony kamatkörnyezet nagyszerű lehetőséget teremt, hogy a korábban felvett drága kölcsönöket, vagy magas kamatozású fogyasztási hiteleket olcsóbbra cseréljük.
13025131
Még idén levelet kaphatnak bankjuktól azok a lakáshitelesek, akik változó kamatozású hitelt törlesztenek - tudta meg a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjétől a Bank360. Az üzenet várhatóan konkrét ajánlatot tartalmaz fixálásra vonatkozóan. Az ajánlat a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti ága által kidolgozott intézménycsomag része, amellyel a lakáshitelesek 60 százalékára leselkedő legnagyobb kockázatnak akarják az elejét venni.
3563574
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!