Gyorsan emelkedett a taglétszám, és a befizetések is csúcsra jártak az egészség- és önsegélyező pénztáraknál. 81 milliárd forinttal a kifizetések is rekordot döntöttek tavaly, a megtakarításaikat főleg gyógyszerek kiváltására és magánorvosi ellátásra költik a tagok.
37588024
A felsőfokú tanulmányok jelentős kiadást jelenthetnek a családoknak, különösen akkor, ha a gyermek költségtérítéses szakra jár, de sok esetben az albérlet vagy a kollégium költségeire is gondolni kell. Azonban létezik egy kevésbé ismert megoldás, ami mérsékelheti ezeket a kiadásokat. Ez az egészségpénztári tagság. Egészségpénztári tagként ugyanis nem csupán az egészségügyi kiadásokra lehet több forrásod, hanem gyermeked tanulmányi kiadásaira is, például a tandíjra, 2023-ban max. 232 ezer Ft/év/gyermek összegben.
34507147
Borsos árakkal szembesülnek a szülők az iskolakezdés előtt, akár tanszert vásárolnak, akár albérleti díjat fizetnek ilyenkor a gyereküknek. Ha túl sok a kiadás, akkor az egészségpénztári megtakarítást is fel lehet erre használni, amivel ráadásul az inflációt is visszanyerjük. 
34328933
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!