Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig. A jogszabály hatályba léptető rendelkezéseiből azonban kiderül, hogy erre csak 2025-től nyílik lehetőség.
38443786
A Nemzetgazdasági Minisztérium törvénymódosító javaslatával a postákra is kiterjeszti a havi 150 ezer forintos készpénzfelvétel lehetőségét, amivel ezután kártyával már így is élhetnek a bankszámlás ügyfelek.
38267848
Érdemes-e az alaptörvénybe emelni a készpénzhasználat jogát, veszélyben van-e ez ma Magyarországon, vagy inkább arra lenne szükség, hogy még jobban terjedjen az elektronikus fizetés? Az MNB az utóbbit szeretné, de a politikai javaslat az előbbiről szól.
37878712
Egyetlen újabb kereskedő sem vezette a bolti készpénzfelvételt tavaly július óta. Aki megpróbálta, az sem járt sikerrel, a bankok ugyanis nem kínálnak olyan terminált, amelyik kezelni tudná ezt a funkciót.
37697635
Hiába vált lehetővé júliustól az ingyenes bolti készpénzfelvétel, a cash-back, mégsem érhető el szinte sehol. A bankok már engedik, a boltok viszont húzzák a szájukat, nem érdekeltek a bevezetésében. Külföldön népszerű a szolgáltatás, de ott meg is éri a boltokban és a bankoknak. 
34022843
Július 1. lett az új január 1. az idén. Szombattól él ugyanis számos változás, ami átszabja a pénzügyeinket. Szigorodnak a hiteligénylés feltételei, emelkedik a diákhitel kamata, csaknem megduplázódik a kamatjövedelmek adója, de harmadolják az alapszámla díját, és lehetővé válik az ingyenes bolti készpénzfelvétel.
33613076
Az utolsó pillanatban, de csak megjelent az a jogszabály, ami lehetővé teszi, hogy júliustól külön nyilatkozat nélkül havi 40 ezer forintot ingyen felvehessen bankkártyával a boltok kasszáinál. Ezzel jogi akadály nem maradt, már csak az áruházaktól függ, hogy lehetővé teszik-e ezt a vevőiknek.
33613070
Hitelért nem állnak sorban a magyarok, de a bankszámlák száma történelmi csúcsra ért, a devizaszámlák népszerűsége különösen megugrott. A készpénzfelvétel kétéves mélyponton, a mobiltelefonos fizetés viszont rohamosan terjed, már csaknem minden ötödik tranzakció ilyen.
33428951
A bankok már gőzerővel készülnek a bolti készpénzfelvételre. Ha csak rajtuk múlik, minden magyar bankkártyás felvehet majd havonta kétszer maximum 40 ezer forintot a boltok kasszáiban is ingyen. A kérdés csak az, hogy a kereskedők ezt meg fogják-e engedni. 
33304202
2023 júliustól havi 40 ezer forintot ingyen fel lehet venni bankkártyával a boltok kasszáinál. Ehhez már csak az kell, hogy ezt a hálózatok is lehetővé tegyék.
33051041
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!