A kormány a lakáshitelek és a diákhitek kamatstopját július 1-ig, míg a kkv-hitelek kamatstopját április 1-ig kitolja a továbbra is magas piaci kamatok miatt.
36029476
Az önköltséges képzésekre felvett hallgatók több mint fele nem iratkozik be az egyetemre, mert túl drágának tartja a képzést - derült ki az OTP Bank friss felméréséből. Bár az ilyen diákok komoly hátrányból indulnak a többi juttatást illetően is, ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondaniuk álmaik képzéséről.
34658413
A következő hetekben több ezer fiatal költözik el otthonról, és kezdi meg az egyetemi, főiskolai tanulmányait. Összefoglaltuk, mire érdemes figyelni a lakásbérleti szerződés aláírása és a beköltözés előtt a diákoknak, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket.
34241567
Júliustól a diákhitelt igénylő hallgatók már csak négy bank közül választhatnak, ezek valamelyikénél kell diákhitel számlát nyitniuk. Az OTP, az Erste, a Gránit és az MBH a kötelezően ingyenes szolgáltatásokon túl is ad kedvezményeket. Van, ahol több tízezer forintos jóváírással csábítják a diákokat, akár olyanokat is, akiknek már van ilyen számlájuk máshol. Összefoglaltuk az új diákhitel számlák legfontosabb feltételeit és kedvezményeit.
33801113
A diákhitel mellé nyitható bankszámlák az ingyenesség terén még a hagyományos diákszámlákra is rálicitáltak. Számos extra kedvezményt kínálnak, így versenyeznek a fiatalok kegyeiért. A hagyományos diákszámlák kondíciói persze továbbra is kedvezőek, és olyan bank is van, ahol a diákhiteles számlához kapcsolódó kedvezményeket diákhitel nélkül is elérhetők.
34008998
A cafeteria elemek közül a SZÉP Kártya a legnépszerűbb, de emellett pedig számos juttatás van még, köztük több adómentes is, amelyekről érdemes tudnia a munkáltatóknak és a munkavállalóknak is. Összegyűjtöttük a többi lehetőséget is. 
33927011
A diákhiteleknél nem kamatcsökkentés, hanem kamatemelés lesz júliustól. A kormány rendelete szerint a szabad felhasználású formájára júliustól a jelenlegi 4,99 százalék helyett már 7,99 százalék kamatot kell fizetni.
33510020
Megvan, mely bankok közül választhatnak a diákhitelt igénylő hallgatók július 1-től: négy pénzintézet felelt meg az előírt feltételeknek. A kötelező kedvezmények egy részét már most is kínálják a piacon elérhető diákszámlák.
32954801
Igazi befektetőt nevel az állam a diákokból, akik most a tőle kapott hitelből tudnak nála olyan állampapírt venni, amelynek a kamatnyereségéből kijön a bérlet ára még a legdrágább nyári fesztiválokon is.
32050376
Az új adókedvezmény mellé féléves kamatstopot is kapnak a diákhtelesek 2023 januárjától. A szabadfelhasználású kölcsön kamata június 30-ig marad 4,99 százalék, a 30 év alatti nőknek egy gyerek után is elengedik a tartozásukat. 
30805415
Új kedvezményt kaptak a diákhitelt felvevő nők. A 30 év alattiaknak már akkor is elengedik a fennálló tartozását, ha egy gyermeket szülnek legkésőbb a diploma megszerzése után két évvel. 
30781556
A Diákhitel szabad felhasználású formájára is kiterjeszti a kormány a kamatstopot, így 2023. januártól nem emelkedik a kamat, továbbra is 4,99 százalék marad - jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter. A kötött felhasználású diákhitel továbbra is kamatmentes lesz.
30584180
Megjelent a kormányrendelet a diákhitelekhez szükséges számlanyitás feltételeinek módosításáról. Ez alapján július 1-től a kölcsönt felvevők csak közbeszerzésen kiválasztott banknál vezetett számlára kérhetik a pénzt.
30197606
Egy, a kormany.hu oldalán közzétett jogszabálytervezet szerint a következő tanévtől csak azok a diákok vehetnének fel szabad felhasználású diákhitelt, akik Diákhitel számlát nyitottak az arra jogosult pénzintézetnél. Hogy ez melyik bank lesz, az később derül ki, és pályázni kell rá.
30106904
A harminc év alattiak nem kapkodnak a hitelek után, kevesebben törlesztenek valamilyen kölcsönt, mint egy éve. Akik viszont igen, azok többségének kisebb-nagyobb mértékben nehézséget okoz a fizetés.
28531067
Beköszöntött a kedvezményes diákhiteleknél is a kamatemelés. Nem is akárhogyan: a szabad felhasználású diákhitel 1 kamata július 1-jétől rögtön két és félszeresére, 1,99 százalékról 4,99 százalékra emelkedik.
27972917
Szabad felhasználásra, illetve kifejezetten az önköltséges képzések díjának a finanszírozására is igénybe vehető a diákhitel, melynek jelenleg négy formája is elérhető.
15872911
Bár lehet, hogy egyelőre más dolgok sokkal fontosabbnak tűnnek, mégis érdemes már fiatalon elkezdeni a jövő tervezését anyagi szempontból. Minél korábban kezdi el valaki tudatosan kezelni a pénzügyeit, annál kisebb ráfordítással tud jó eredményeket elérni. Ráadásul a magyar állam sok esetben támogatásokkal segít.
10259624
Május 1-jétől érhető el a felsőfokú tanulmányokat folytatók számára létrehozott Diákhitel új konstrukciója. Mivel a jelenlegi hitelek között rendkívül kedvező feltételekkel rendelkezik ez a módozat, javasolt megvizsgálni, hogyan lehet felvenni, és milyen pénzügyi megoldásokra érdemes költeni.
9601103
A lakossági és vállalati hitelekre kiszabott törlesztési moratórium nem csak a hagyományos lakossági és vállalati hiteleket érinti, hanem a diákhitel-konstrukciókat is. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni a diákhiteleket érintő moratóriumról.
8054861
A diákok legfeljebb fél millió forintot igényelhetnek nyelvtanulásra, és ha sikeres nyelvvizsgát tesznek, kamatmentesen törleszthetnek.
5109486
Most kezded az egyetemet, de még nem tudod, miből fogod finanszírozni a következő félévet? Kevés az ösztöndíjad és jól jönne mellé a kiegészítés? Költségtérítéses szakra vettek fel, és szeretnéd levenni a szüleid válláról a terhet? A Diákhitel megoldást jelenthet mindhárom problémára. Összegyűjtöttük, milyen lehetőségeid vannak, ha diákhitelen gondolkodsz.
1907816
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!